NB II: óvatosan terveznek Egerszegen

Füzesi BálintFüzesi Bálint
Vágólapra másolva!
2012.08.04. 10:02
Prukner László távozása után az egykori egerszegi gólkirály, az elmúlt évadban a zalaiak második csapatát irányító Preisinger Sándor vette át az NB II Nyugati csoportjában induló ZTE FC szakmai munkájának irányítását. Munkáját szakmai igazgatóként a volt pécsi tréner, Mészáros Ferenc segíti, míg az edzői stábhoz az elmúlt napokban csatlakozott a labdarúgóként a Ferencvárossal bajnoki címet szerző Schneider Gábor is, így a kispadon erős trió irányítja a gárdát.

A szakmai igazgató, Mészáros Ferenc a megállapodás értelmében nem fog leülni a kispadra a mérkőzéseken, de nagy segítséget nyújt a napi szakmai munkában és a jövőkép megtervezésében. A szakember részt vesz az új játékosok szerződtetésében is. De milyen lesz a csapat és milyen célokért küzdhet majd?

„Egyelőre az első ötbe kerülést tudjuk megcélozni, mert a keretünk még nem végleges, így a feljutást, mint célt, nem lehet egyértelműen kitűzni – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a 39 éves Preisinger Sándor vezetőedző. – Amit a felkészülési időszakra elterveztem, azt a játékosok becsülettel csinálják, de néhány minőségi labdarúgóra még szükségünk lesz. Bár az egyik kapus, Safet Jahic jelenleg Angliában van próbajátékon, kapusposzton nem lesz gondunk, mert leigazoltuk a szlovák Pavol Penksát, és érkezett az ificsapatból a 18 éves Kalmár Adrián. A hátvéd Simonfalvi Gábor jó ideje velünk edzett már, ő sokat tud segíteni a csapaton, rajta kívül megszereztük Hajdú Norbertet a Honvédtól, Budovinszky Krisztiánt Diósgyőrből, Ante Milast Horvátországból. A középpályára Nánási Krisztián érkezett Nyíregyházáról, Horváth László Budaörsről, míg Denis Grbic Szlovéniából. Csatárt viszont mindenképp szeretnénk még igazolni, mert előre még senki nem jött. A tavalyi NB III-as keretből négy-öt fiatal velünk készül, néhányukat be szeretném majd dobni a mély vízbe.″

A zalaiaktól a nyáron távozott Hídvégi Sándor, Milan Bogunovics, Manuel Hervas, Giorgi Ganugrava, Mihai Nicorec, Mladen Brkics, Szakály Dénes, Vittman Ádám, Csordás Szabolcs, Polareczki Roland, Kovács Gábor és Leon Panikvar is. A két nagy „öreg", Vlaszák Géza és Kocsárdi Gergely viszont további egy évig erősíti a Zalaegerszeget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik