NB II: ősszel kezdődhet a szektorok bontása Vácon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.14. 11:24
Hosszabb idő után újabb információk láttak napvilágot a váci stadionfelújításról. A klub honlapján megjelent írásban leszögezik, hogy 2017. szeptemberében a Magyar Labdarúgó-szövetség elfogadta azt a koncepciót, miszerint Vácon ne csak létesítmény-felújítás történjen, hanem egy NB I-es mérkőzésekre alkalmas, C kategóriás stadion valósuljon meg.

2016 nyara óta albérletben játssza hazai mérkőzéseit a Vác FC NB II-es labdarúgócsapata. Az előző szezonban Dunaújvárosban, míg a mostani kiírásban Óbudán rendezi pályaválasztóként a meccseit a klub. A váci stadionban eközben eddig még nem kezdődtek el a munkálatok, de a klub reményei szerint a közbeszerzés után ősszel a lelátók bontása megkezdődhet.

A klub honlapján megjelent írásban leszögezik, hogy 2017. szeptemberében a Magyar Labdarúgó-szövetség elfogadta azt a koncepciót, miszerint Vácon ne csak létesítmény-felújítás történjen, hanem egy NB I-es mérkőzésekre alkalmas, C kategóriás stadion valósuljon meg. A Vác FC szerint ez azért fontos, mert a város labdarúgó múltja, tradíciója miatt igazán méltó helyet kell kapniuk a jövőben a szurkolóknak és a sportolóknak.

Az MLSZ 2017. december 19-én kiállította, majd 20-án megküldte a klubnak a lelátó-klubház felújításának pályázatára vonatkozó határozatát. Ezután elkezdődhetett a kiviteli tervek megalkotása. A tender dokumentációjának előkészítése május 20-ig befejeződik, ennek alapján a klub ki tudja írni a közbeszerzést, amely összesen három hónapot vesz igénybe. A váciak célja szerint idén szeptemberben elkezdődhet az A, a B és a C szektorok bontása – ezt egyébként még idén tavaszra tervezték, akárcsak a centerpálya felújítását, de a korábbi elképzelésekhez képest ezt át kellett ütemezniük. Az első ütemben tehát a nyugati lelátót elbontják, a helyére az új klubház és 617 fős fedett lelátó épül, míg a keleti hosszoldalon lévő lelátókat felújítják, ott 648 fő részére lesz hely, míg a vendéglelátón további 144 nézőtéri ülés lesz kiépítve.

Hasonlóan a bontáshoz, a pálya építését sem tudják korábban elkezdeni. A centerpályát a nulláról kell felépíteni, amibe vízelvezetőt, öntöző- és pályafűtési technológiát is be kell építeni, hiszen 2020-tól ez is kötelező lesz az NB II-ben.

A felújítás második ütemében az F, a G és a H szektorokat is szeretnék tető alá húzni, ezzel is bővítve az ottani ülőhelyek számát, a szurkolók kényelmét pedig kiépített büfék és szociális blokkok fogják biztosítani. Ugyanúgy a jelenleg nagyon elavult világítást is szeretnénk teljesen felújítani sokkal jobb minőségű technológiával. A beléptetőrendszer és a lelátók megfigyelő-rendszerének kiépítése szintén a második ütem része lesz.

A csapat a továbbiakban is a III. Kerületi TVE létesítményében rendezi hazai meccseit, a stadion tulajdonosával kötött szerződés értelmében tehát a 2018–19-as bajnoki kiírásban is Óbudán játszik az együttes.

A Vác egyébként az NB II 34. fordulójában 2–0-ra győzött Budafokon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik