NB II: Nem terveztem, hogy itt fogok focizni – Sándor György

Vágólapra másolva!
2016.06.23. 16:08
Hazatért Ausztráliából a kilencszeres magyar válogatott Sándor György, aki a Puskás Akadémia FC-ben folytatja pályafutását. A 32 esztendős középpályás döntéséről, jövőbeli szerepéről, és a magyar válogatott Európa-bajnoki szerepléséről beszélt a puskasakademia.hu-nak.

„Már tavaly is volt róla szó, hogy Felcsútra igazolok, de most nagy örömömre sikerült összehozni a megállapodást – mondta Sándor György a klubhonlapnak. – Nem terveztem, hogy az NB II-ben fogok focizni, de tetszettek a klub céljai és nagyon korrekt ajánlatot kaptam. Meg kell nyerni a bajnokságot, amely bármely osztályban kihívást jelent. A Puskás Akadémia körülményeivel és hátterével kevés klub vetekszik Magyarországon, beleértve az élvonalbeli csapatokat is. Bízom benne, hogy hozzá tudjuk segíteni a Puskást a második NB II-es bajnoki címéhez és a feljutáshoz.”Sándor György a klubhonlapnak. – Nem terveztem, hogy az NB II-ben fogok focizni, de tetszettek a klub céljai és nagyon korrekt ajánlatot kaptam. Meg kell nyerni a bajnokságot, amely bármely osztályban kihívást jelent. A Puskás Akadémia körülményeivel és hátterével kevés klub vetekszik Magyarországon, beleértve az élvonalbeli csapatokat is. Bízom benne, hogy hozzá tudjuk segíteni a Puskást a második NB II-es bajnoki címéhez és a feljutáshoz.”

Az Újpest és a Videoton korábbi futballistája gólokkal és gólpasszokkal szeretne hozzájárulni új klubja sikeres szerepléséhez, amiben a rutinos játékosoknak kulcsszerepe lehet Sándor szerint.

„Szeretnék értékes láncszem lenni a védelem és a támadósor között. Remélem, hogy gólpasszokkal és egy-egy góllal hozzá tudok járulni a csapat sikeréhez. Emellett a mi szerepünk az is, hogy nehéz helyzetben felemeljük és segítsük, jó sorozat esetén a földön tartsuk a fiatalokat. Nem véletlen a többes szám, hiszen rajtam kívül van itt még Polonkai Attila, Zsidai László, Forró Gyula és még többek, akiktől szintén nagyon sokat lehet tanulni. A fiatalok között is vannak olyanok, akik sokat játszottak már NB I-ben és nem rutintalanok. A legfiatalabbak pedig egytől egyig képzett tehetségek, nekik ez lesz az első profi felnőtt évük. Olyan erős keretünk lesz, ami szerintem még az élvonalban is megállná a helyét” – mondta Sándor, aki a válogatott Eb-szerepléséről is ejtett néhány szót.

„Nagyon nagy büszkeséggel tölt el. Több korábbi csapattársam is a keret tagja, akikért rendszeresen szorítok a tévé előtt, mivel sajnos a helyszínen nem tudok ott lenni. Fantasztikus látni, hogy itthon így megmozgatja a társadalmat a labdarúgás. Bízom benne, hogy ez még csak az út kezdete” – bizakodott a Puskás Akadémia új játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik