NB II: nem kíván tovább pereskedni a Siófokon bántalmazott ETO-szurkoló

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.08. 13:18
null
Horváth Tibor nem akar tovább pereskedni (Fotó: Kisalföld/Sz. T.)
Még nem született jogerős döntés Horváth Tibor ügyében – számolt be róla a Kisalföld. Az ETO FC Győr szurkolója augusztusban azt állította, a Siófok elleni idegenbeli NB II-es mérkőzésen a hazai klub biztonsági emberei megverték, ezért feljelentést tett.

 

A nyugdíjas győri szurkolót állítása szerint úgy megverték a siófoki, 1–0-s hazai győzelemmel záródó mérkőzésen, hogy eltört az arccsontja.

Horváth Tibor feljelentést tett, ám még nem született jogerős határozat. Sőt, az ETO-szimpatizánst rendbontás vétsége miatt feljelentette a biztonsági cég – tudta meg a Kisalföld.

„Elképesztő, hogy még engem jelentettek fel – nyilatkozta a kisalfold.hu-nak Horváth Tibor, akinek sebei begyógyultak, ám arca néha még fáj. – Nyilván így próbálták védeni magukat. Nem gondoltam volna, hogy a mai napig nem lesz következménye, annak, amit velem műveltek. Rengeteg az ellentmondás és a furcsaság, ahogy ezt az ügyet kezelték. Rám fogták például, hogy részeg voltam, pedig nem ittam, de nem kérdezték meg azt a rendőrt, aki megszondáztatott és végül mentőt hívott. Furcsa, hogy a bántalmazásomról nem készült jegyzőkönyv, s miért állította azt valamelyik biztonsági őr, hogy én ütöttem meg a kollégájukat? Én barátságosan viselkedtem, nem dulakodtam senkivel, engem vertek meg, a tárgyalásokon néha mégis azt éreztették velem, mintha mindez miattam történt volna meg.”

A siófoki járási ügyészség határozatában az áll, „a tanúként meghallgatott biztonsági őrök vallomásainak tartalma jelentős eltérést mutat, s csupán annyi róható fel a győri szurkoló rovására, hogy a kezében lévő sört – ami állítása szerint nem is volt nála – az őr ruházatára löttyintette, így az ügyészség az eljárást megszüntette.”

A Balaton-parti település bírósága közölte Horváth Tiborral, hogy a nyomozás megállapította, kivel keveredett konfliktusba, s nyolc napon belül nyilatkoznia kell, kéri-e a biztonsági őr felelősségre vonását testi sértés gyanúja kapcsán.

„Az ügyvéd ismerősöm is azt tanácsolta, nem érné meg a további pereskedés, nagyon sokszor kéne ide-oda utazgatnom. Amúgy sem magát a személyt szerettem volna, hogy elítéljék, hanem a biztonsági szolgálatot, amely nem látta el jól a feladatát és azért, hogy másokkal ne fordulhasson többet elő, hogy megalázzák, megverik, amikor csak szurkolni, szórakozni szeretett volna” – tette hozzá Horváth Tibor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik