NB II: nem csökkentették Ajkán a fizetéseket; heten edzenek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.07. 17:55
Az FC Ajka NB II-es labdarúgócsapatánál még nem született bérekkel kapcsolatos döntés, a vezetőség nem szeretne elkapkodni semmit, várja, hogy az illetékesek határozzanak a folytatással kapcsolatban. Hét játékos Ajkán maradt, ők egyénileg edzhetnek a stadionban, félórás váltásokkal úgy, hogy nem találkozhatnak.

Jó formában volt az FC Ajka másodosztályban szereplő labdarúgócsapata, amikor felfüggesztették a bajnokságokat. Az ajkaiak zsinórban négy mérkőzést nyertek meg az NB II-ben (sorrendben a Nyíregyháza, az MTK Budapest, a Vác és a Budafok ellen), ezeken még gólt sem kaptak, de ezután következett a kényszerszünet.

Egyelőre türelmesen, nyugodtan várunk – mondta a veol.hu-n Geri Gyula, az ajkaiak elnöke. – A lehető legjobb megoldásra törekszünk ebben a helyzetben. Várjuk a kormány, a Magyar Labdarúgó-szövetség és az ajkai önkormányzat döntéseit, amelyekhez igazodva mi is meg tudjuk tervezni a jövőt. A klubnál még nem született fizetésekkel kapcsolatos döntés. A játékosok bére alapfizetésből és egy teljesítmény-ösztönző részből áll. Ezt a rendszert másutt is alkalmazzák. Mivel most nincsenek meccsek, utóbbi kifizetései jelenleg nem terhelik a klubot.”

Az elnök elárulta, hogy mindenki edzésben van, amennyire ezt a körülmények lehetővé teszik. Hét játékos maradt Ajkán, ők egyénileg edzhetnek a stadionban, félórás váltásokkal, úgy, hogy nem találkozhatnak. A többiek otthon tréningeznek. Pintér Csaba erőnléti edző mindenki számára kiadta az egyéni programot, amely elvégzését a játékosoknak igazolniuk kell.

Geri Gyula hozzátette, hogy a szakmai stáb a jövő héten vitatja meg a folytatást illető lehetőségeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik