NB II: még nem adtak ajánlatot a 17 gólos gólkirályjelöltnek...

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2018.04.17. 09:05
null
Birtalan (jobbra) 2014 óta játszik Békéscsabán, de a nyáron távozhat (Fotó: Földi Imre)
A másodosztályú gólkirályi címre hajtó Birtalan Botond akkor is a az élvonalban futballozhat a következő idényben, ha csapata, a Békéscsaba nem harcolja ki a feljutást. A lejáró szerződésű támadóval klubja még nem tárgyalt a hosszabbításról, az NB I-ből viszont már keresték...

 

Az NB I-ben öldöklő harc folyik a gólkirályi címért – Varga Roland 16, Novothny Soma 15, Danko Lazovics 14 gólnál jár –, de vajon a másodosztályban mekkora rangja, jelentősége van ennek a címnek?

A békéscsabai Birtalan Botond 17 gólos, csupán az MTK-s Lencse László előzi meg, aki harminc forduló alatt 18-szor talált az ellenfelek kapujába.

„Nekem igenis fontos lenne a gólkirályi cím – mondta Birtalan Botond, a Békéscsaba 1912 Előre támadója. – A legutóbbi szezonban tízzel zártam. Most, az idény előtti szurkolói ankéton a kérdésre újra tíz gólt tűztem ki célul, mire egy drukker felszólalt, akkor már jó lenne, ha inkább húszat lőnék. Kinevettem... Jelenleg, hogy tizenhétnél járok, már egyértelmű célom a húsz találat. Nyolc mérkőzés még hátravan, hármat csak összehozok valahogyan, nem?!"

A 29 esztendős támadó cseppet sem számított rá, hogy harcban lehet a gólkirályi címért. Az elmúlt idényekben jobbára hét-nyolc gól volt az átlaga, s amikor Romániában légióskodott, ott is ezeket a mutatókat hozta. A mostani idény ebből a szempontból (is) különleges Birtalan Botondnak, ráadásul csapata, a Békéscsaba is jól teljesít.

„Gyorsan kiderült, hogy az MTK és a Kisvárda más szintet képvisel – magyarázta. – A vezetők a harmadik–ötödik hely egyikének megszerzését tűzték ki, ám mi, játékosok ragaszkodunk a harmadik helyhez."

Hol egy, hol két gólt szerez Birtalan Botond, a mesterhármas egyszer sem jött össze a szezonban. Adva van a kérdés: vajon bosszantja-e ez?

„Sajnos a három még csakugyan nem jött össze. Sőt legutóbb hármat talán a juniorbajnokságban rúgtam. Kettő gólnál általában jön a kézifék, jó lenne áttörni a gátat.”

A technikás támadó szerződése a nyáron lejár Békéscsabán, s alighanem anélkül is osztályt válthat, hogy a lila-fehérek feljutnának az NB I-be: „A Békéscsaba vezetőitől nem kaptam még ajánlatot, így mindenre nyitott vagyok. Horváth Zsolt képviseli az ügyeimet, sokat beszélgettünk már a folytatásról. Megkeresés és terv is van szerencsére, nagyon jó lenne újra az élvonalban futballozni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik