HIRDETÉS
HIRDETÉS
BORBOLA BENCE 2018.04.17 09:05 Frissítve: 2018.04.17 09:21

NB II: még nem adtak ajánlatot a 17 gólos gólkirályjelöltnek...

A másodosztályú gólkirályi címre hajtó Birtalan Botond akkor is a az élvonalban futballozhat a következő idényben, ha csapata, a Békéscsaba nem harcolja ki a feljutást. A lejáró szerződésű támadóval klubja még nem tárgyalt a hosszabbításról, az NB I-ből viszont már keresték...

HIRDETÉS
Birtalan (jobbra) 2014 óta játszik Békéscsabán, de a nyáron távozhat (Fotó: Földi Imre)

 

Az NB I-ben öldöklő harc folyik  a gólkirályi címért – Varga Roland 16, Novothny Soma 15,  Danko Lazovics 14 gólnál jár –, de vajon a másodosztályban mekkora rangja, jelentősége van ennek a címnek?

A békéscsabai Birtalan Botond 17 gólos, csupán az MTK-s Lencse László előzi meg, aki harminc forduló alatt 18-szor talált az ellenfelek kapujába. 

„Nekem igenis fontos lenne a gólkirályi cím – mondta Birtalan Botond, a Békéscsaba 1912 Előre támadója. – A legutóbbi szezonban tízzel zártam. Most, az idény előtti szurkolói ankéton a kérdésre újra tíz gólt tűztem ki célul, mire egy drukker felszólalt, akkor már jó lenne, ha inkább húszat lőnék. Kinevettem... Jelenleg, hogy tizenhétnél járok, már egyértelmű célom a húsz találat. Nyolc mérkőzés még hátravan, hármat csak összehozok valahogyan, nem?!"

A 29 esztendős támadó cseppet sem számított rá, hogy harcban lehet a gólkirályi címért. Az elmúlt idényekben jobbára hét-nyolc gól volt az átlaga, s amikor Romániában légióskodott, ott is ezeket a mutatókat hozta. A mostani idény ebből a szempontból (is) különleges Birtalan Botondnak, ráadásul  csapata, a Békéscsaba is jól teljesít.

„Gyorsan kiderült, hogy az MTK és a Kisvárda más szintet képvisel – magyarázta. – A vezetők a harmadik–ötödik hely egyikének megszerzését tűzték ki, ám mi, játékosok ragaszkodunk a harmadik helyhez."

Hol egy, hol két gólt szerez Birtalan Botond, a mesterhármas egyszer sem jött össze a szezonban. Adva van a kérdés: vajon bosszantja-e ez? 

„Sajnos a három még csakugyan nem jött össze. Sőt legutóbb hármat talán a juniorbajnokságban rúgtam. Kettő gólnál általában jön a kézifék, jó lenne áttörni a gátat.”

A technikás támadó szerződése a nyáron lejár Békéscsabán, s alighanem anélkül is osztályt válthat, hogy a lila-fehérek feljutnának az NB I-be: „A Békéscsaba vezetőitől nem kaptam még ajánlatot, így mindenre nyitott vagyok. Horváth Zsolt képviseli az ügyeimet, sokat beszélgettünk már a folytatásról. Megkeresés és terv is van szerencsére, nagyon jó lenne újra az élvonalban futballozni.”

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.06 13:33:49

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

Száguldott tavasszal a Budaörs; az „örök beugró” bent tartotta a Budafokot; kiesett a „döntetlenkirály” – NB II-es értékelés.

2018.06.02 22:06:28

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Siófoki vereséggel zárta a szezont a bajnok MTK, kiütéssel nyert a Kisvárda.

2018.05.31 21:55:54

Labdarúgó NB II PÓR KÁROLY

Bozsik József unokája korrekorderként bizonyíthat. Vallja, a futball olyan, mint a művészet.

2018.05.27 16:58:48

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Életben tartotta reményeit a ZTE • Az ETO győzött a megyei rangadón • A Szeged 2011 nem bírt a Siófokkal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS