NB II: lesz meccs Siófokon, pályára lép a Balmaz

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.08.04. 12:18
Bár a Magyar Labdarúgó-szövetség a hét elején megvonta a licencét, a Balmazújváros vasárnap este pályára lép Siófokon az NB II nyitó fordulójában – erről a hajdúsági klub számolt be a hivatalos honlapján.

„A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő NB II-es labdarúgócsapatának nevében szeretnénk megköszönni a Magyar Labdarúgó-szövetség munkatársainak, valamint a Hajdú-Bihar megyei igazgatóságnak azt az áldozatos munkáját, mely még a munkaidejükön túlra is elhúzódott. Nekik és vezetőségünknek hála, a nehéz időszak ellenére is le tudjuk játszani az első fordulóra kiírt NB II-es bajnoki mérkőzésünket!” – szól a Balmazújváros közleménye.„A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő NB II-es labdarúgócsapatának nevében szeretnénk megköszönni a Magyar Labdarúgó-szövetség munkatársainak, valamint a Hajdú-Bihar megyei igazgatóságnak azt az áldozatos munkáját, mely még a munkaidejükön túlra is elhúzódott. Nekik és vezetőségünknek hála, a nehéz időszak ellenére is le tudjuk játszani az első fordulóra kiírt NB II-es bajnoki mérkőzésünket!” – szól a Balmazújváros közleménye.

Mint azt a másodosztályú bajnokságot felvezető írásunkban kifejtettük, az MLSZ megvonta a Balmazújváros NB II-es licencét, mivel a törvényes határidőn belül nem sikerült a kft. tőkepótlását végrehajtani, így aztán nem is tudták az erről szóló határozatot becsatolni a szövetség felé.

A történetnek azonban még nincs vége, hiszen a licencadó testület döntésének jogerőre emelkedéséig a Balmazújváros is tagja a mezőnynek. Lajos Ferenc ügyvezető a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, hogy a Balmazújváros Sport Kft. megteszi a szükséges jogi lépéseket az MLSZ határozata után. A klub a Siófok elleni, vasárnapi bajnoki elhalasztását kérte, ebbe a Balaton-partiak nem egyeztek bele, így a balmazújvárosiak a saját utánpótlásukból felkerülő játékosokkal állhatnak ki Siófokon.

Végleges döntés jövő kedden várható a Balmazújváros további sorsával kapcsolatban.

NB II
1. FORDULÓ
A vasárnapi program
17.30:
Soroksár SC–Kazincbarcika
17.30:Dorogi FC–Vasas FC
17.30:Budaörs–Nyíregyháza Spartacus
17.30:Szeged-Csanád–Budafoki MTE
19.00:FC Ajka–ETO FC Győr
19.00:Békéscsaba–Tiszakécske
19.00:Csákvár–MTK Budapest
19.00:Szolnoki MÁV–Vác FC
19.00:BFC Siófok–Balmazújváros

Pénteken játszották
Gyirmót–Haladás 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik