NB II: korábbi Fradi-támadót szerződtetett a Mezőkövesd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 17:06
A Nemzeti Sport információi szerint a Mezőkövesd Zsóry szerződtette a csoportrivális Szolnok 24 éves támadóját, Máté Jánost. A csatárt a kövesdiek kivásárolták élő szerződéséből.

Máté János a 2011–2012-es szezonban az NB II Nyugati csoportjában gólkirályi címet szerzett 17 találattal a Videoton-Puskás Akadémia játékosaként. A felcsútiaktól a Ferencvároshoz került, de a zöld-fehéreknél nem tudott alapemberré válni, így Siófokra szerződött. Siófok után Szolnokon futballozott fél évig, de nem érezte jól magát a Tisza-partiaknál, így télen kölcsönbe a Nyíregyházához került. Bár kölcsönadása lejártával visszatért a Szolnokhoz, de nem marad a klubnál, hiszen a Mezőkövesd kivásárolta őt élő szerződéséből.Máté János a 2011–2012-es szezonban az NB II Nyugati csoportjában gólkirályi címet szerzett 17 találattal a Videoton-Puskás Akadémia játékosaként. A felcsútiaktól a Ferencvároshoz került, de a zöld-fehéreknél nem tudott alapemberré válni, így Siófokra szerződött. Siófok után Szolnokon futballozott fél évig, de nem érezte jól magát a Tisza-partiaknál, így télen kölcsönbe a Nyíregyházához került. Bár kölcsönadása lejártával visszatért a Szolnokhoz, de nem marad a klubnál, hiszen a Mezőkövesd kivásárolta őt élő szerződéséből.

Mátén kívül biztosan az NB I-ből kiesett Mezőkövesdnél folytatja pályafutását a Vasastól érkezett Izing Martin és jelen állás szering mégis marad a klubnál Szilvási Zoltán, aki ugyan nem fért fel a büki edzőtáborba tartó csapatbuszra, de a múlt hetet már a csapattal töltötte. A támadósort egyébként tovább erősítené a szakmai stáb, hiszen a tavaly Békéscsabán futballozó gólerős szerb csatár, Nikola Pantovics is a kiszemeltek között van.

„Izing már biztos, hogy a mi játékosunk és Pantovicsot is szeretnénk megtartani, ő tavaly 12 gólt szerzett az NB II-ben, és bár szerb állampolgárságú, de futballja magyarnak számít, mert négy éven át a Budapest Honvéd utánpótlás-akadémiájának volt a tagja – mondta Tóth László, a Mezőkövesd Zsóry vezetőedzője a boon.hu-n. – Velük a keret nagyjából megvan, még egy belső védőt akarunk igazolni, természetesen magyar játékost."

A Mezőkövesd Zsóry a hét elején hazatért a kéthetes büki edzőtáborból és saját létesítményében készül az NB II augusztus 16-i rajtjára.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD-ZSÓRYNÁL
Érkezők: Baracskai Roland (Videoton II), Engel Alex (DVSC-Teva, legutóbb Vasas), Herceg Péter (DVTK), Hanzl Máté (Haladás), Izing Martin (Vasas), Kulcsár Kornél (szabadon igazolható, legutóbb Lombard Pápa), Máté János (Szolnoki MÁV, legutóbb kölcsönben Nyíregyháza), Márkus Gábor (szabadon igazolható), Molnár Gábor (Kazincbarcika), Szeles Tamás (SBTC-Puebla)

Távozott/távozhat: Bognár István (DVTK), Dobos Attila (?), Dominik Fótyik (MTK?), Éles Szilárd (DVSC-Teva – kölcsönből vissza), Ficsór Dávid (abbahagyta), Gévay Zsolt (MVM-Paks), Harsányi Zoltán (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Horváth Tamás (Videoton), Kiss Máté (Győri ETO – kölcsönből vissza?), Melczer Vilmos (ZTE FC), Olasz Dénes (Lombard Pápa), Sigér Dávid (DVSC-Teva – kölcsönből vissza, onnan Balmazújváros), Szalai Vilmos (?), Stanislav Velicky (szlovák, Haladás?)

Kiszemeltek: Bata Csongor (Tarpai SC), Bodnár László (Kisvárda), Barzsó Attila (Felsőtárkány), Kunsági Roland (FTC), Menyhért Ádám (DVTK), Nikola Pantovics (Bp. Honvéd), Puporka Dániel (Kecskeméti TE-PM), Tajthy Tamás (Lombard Pápa)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik