NB II: Kecskeméten már az élvonalra készülnek

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2022.05.17. 09:15
null
A kecskeméti Tóth Barna látványos góllal járult hozzá a Haladás elleni fontos győzelemhez, a KTE hét év távollét után tér vissza a legmagasabb osztályba (Fotó: Vas Népe/Unger Tamás)
Nem sokan számítottak arra, hogy a Kecskemét versenyben lesz a feljutásért, de a csapat borította a papírformát és a második helyen zár.

 

Egy fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy az első helyezett Vasast a Kecskeméti TE követi az élvonalba. Szabó István vezetőedző együttese vasárnap 3–1-re verte meg a Haladást, s ez azt jelenti, hogy hét éven át tartó viszontagságok után visszajutott az NB I-be. A KTE ugyanis a 2014–2015-ös idényben intett búcsút a legmagasabb osztálynak, ám nem kiesés miatt, hiszen az akkor Bekő Balázs irányította együttes a 9. helyen végzett, hanem azért, mert nem kapott licencet, s a névhasználati joggal rendelkező kft. gyakorlatilag megszűnt. Kecskeméten a KLC-KTE SI felnőttcsapata maradt a legmagasabb osztályú együttes, ez a megye I-es bajnokságot, tehát a negyedosztályt jelentette, majd 2016 telén megalakult a Kecskeméti LC Kft., amely teljes mértékben átvette a felnőttegyüttes működtetését a sportiskolától. Az NB III-ba 2018-ban jutott fel a csapat, újoncként a kilencedik lett, aztán az előző idényben már második, s mert a Közép-csoport élén végző Iváncsa nem vállalta a másodosztályú indulást, a KTE jutott fel az NB II-be.

Ezek után egyáltalán nem lehet csodálkozni azon, hogy az NB II kezdetekor senki sem számolt az együttessel.

 „Valóban az esélytelenek nyugalmával készültünk minden egyes mérkőzésre  – mondta lapunknak Tóth Barna, a KTE középcsatára. – Ráadásul a rajt sem sikerült valami jól, hiszen az első fordulóban hazai pályán kikaptunk a Budaörstől, de aztán szépen lassan meglódult a szekér, ezt a fegyelmezett, céltudatos munkánknak köszönhetjük. Soha nem foglalkoztunk az előttünk lévőkkel, ám hazudnék, ha azt mondanám, nem kaptuk fel a fejünket a Diósgyőri VTK és a Szeged-Csanád között kialakult konfliktusra, akkor éreztük meg először, hogy a két klub vitájából leginkább mi profitálhatunk, s így is lett. Ez persze a vasárnap esti Haladás elleni mérkőzésen csúcsosodott ki, hiszen feljutást ért az idegenbeli győzelem.”     

Lukács Dániel
Lukács Dániel

A 28 éves csatár ritkán látható góllal járult hozzá a 3–1-es sikerhez.

„Lukács Dániel góljával szereztünk vezetést, aztán három perccel később növeltem az előnyt  – emlékezett vissza Tóth Barna. – Sok gólt rúgtam már, de olyat mint vasárnap, még nem. Szinte háttal a kapunak a ballal magam elé emelt labdát, jobbal, kapásból rúgtam a hálóba. Nagy volt az öröm, de igazán csak a lefújás után nyugodhattunk meg. Nem titok, hosszú volt az út hazáig, többször megálltunk, ünnepeltünk, s úgy négy óra körül kerültünk ágyba.”     

A kecskemétiek játékosa sajnálja, hogy barátja, a 21 gólt szerző Lukács Dániel idény végén Diósgyőrbe távozik, ám ennek ellenére képesnek tartja az együttest a jó NB I-es szereplésre. A siker eredményeképpen a vezetőségnek is több feladatot kell megoldania, hiszen valamennyi labdarúgó szerződése a második vonalra szól, így hamarosan megkezdődhetnek a módosításokkal kapcsolatos egyeztetések. A hírek szerint az már eldőlt, hogy a hazai meccseit az élvonalból kieső MTK arénájában, a Hidegkuti Nándor Stadionban rendezi a KTE.

„Természetesen továbbra is számítunk szurkolóinkra  – folytatta Tóth Barnabás Sokat köszönhetünk nekik, ott voltak velünk Szombathelyen és együtt ünnepeltük a feljutást.”     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik