NB II: Kaposvölgyén kiürült a kassza, végveszélyben a klub

Vágólapra másolva!
2010.10.28. 11:10
A tavasszal megúszta a kiesést, és a 11. helyen végzett, az ősszel viszont két soványka győzelemmel és ugyanannyi döntetlennel a táblázat sereghajtója a Kaposvölgye VSC az NB II Nyugati csoportjában. De ez még a kisebbik baj – a klub anyagilag is ellehetetlenült, úgy fest, a legjobb esetben is csak az ősszel hátralévő négy fordulót tudja lejátszani, aztán lehúzhatja a rolót.

„A baj nem jár egyedül – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Horváth Lajos edző, aki a Kaposvölgye VSC klubigazgatója is. – Tény, a nyáron meggyengültünk, de a jelenlegi kerettel sem lennének kiesési gondjaink. Attól tartok, ezt már nem tudjuk bizonyítani.”

„Kiürült a kassza. Elnökségünk bejelentette, hogy az idény végénél tovább nem tudja vállalni a működési költségeket, és engem bízott meg, hogy próbáljak tőkeerős fenntartót, esetleg új telephelyet keresni a csapatnak. Természetesen először a megyében néztem körül. Több somogyi klubbal is tárgyaltam, de ezek a próbálkozásaim nem vezettek eredményre. A szomszédos Dombóvár mutatta eddig a legtöbb hajlandóságot az átvételre, de a végsőkig szeretnék kitartani Somogy mellett” – elemezte a klub helyzetét Horváth.

„Nem szabad elfelejteni, hogy klubunk több mint egy évtizede a Rákóczi fiókcsapatának tekinthető, és az elmúlt időszakban megannyi, ifiből kinövő Rákóczi-labdarúgót foglalkoztattunk – de mi is adtunk kész játékosokat, elég, ha csak a két legutóbbit, Nemanja Nikolicsot és Egejuru Godslove-ot említem.  A Rákóczi most nem is zárkózott el a tárgyalások elől. Eléggé alacsony költségvetéssel dolgozunk, ha a hozamát nézzük, nem lenne a kaposváriak részéről kidobott pénz. Én a végsőkig bizakodom” – tette hozzá a sportvezető.

A Kaposvári Rákóczi ügyvezetője, Illés János a Nemzeti Sportnak elmondta, az NB I-es klubnak is az az érdeke, hogy a kaposvölgyei csapat Somogyban és az NB II-ben maradjon, de még nem találtak megoldást a helyzetre, vizsgálják a lehetőségeket.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik