NB II: Kaposvárról és Győrből igazolt az Ajka, hárman távoztak

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.01.07. 11:10
Tóth Gergely Csaba és Tar Zsolt a labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka együttesében folytatja pályafutását, míg Pákai Gergő, Szabó Norman és Major Norbert távozott a klubtól – számolt be róla a klub honlapja.

Három új játékos szerződtetésén dolgozott az elmúlt napokban az FC Ajka vezetősége és két labdarúgóval már sikerült is megegyeznie.

Az első érkező a 27 esztendős Tóth Gergely Csaba, aki az Újpest, illetve az MTK korosztályos csapataiban kezdte pályafutását, majd előbb a Dunakeszihez, később pedig a Pénzügyőrhöz igazolt. A Vác 2013-ban szerződtette a védőként és védekező középpályásként is bevethető játékost. A Pest megyei együttesben rögtön alapemberré vált, hiszen hat év alatt több mint kétszáz tétmérkőzésen húzta magára a váciak szerelését. Legutóbb az NB I-es Kaposvári Rákóczi labdarúgója volt, de ősszel csupán egy Magyar Kupa-meccsen szerepelt. Most fél plusz egy éves szerződést írt alá az Ajkához.

A második érkező a 26 éves Tar Zsolt, aki a Puskás Akadémia és a Videoton korosztályos csapataiban kezdte pályafutását, majd később mindkét együttes NB I-es csapatában bemutatkozhatott. 2018 nyarán igazolt Győrbe, ahol első évében még alapembernek számított, az előző fél évben azonban kevesebb játéklehetőséghez jutott. A védelemben bevethető Tar is fél plusz egy éves szerződést írt alá.

Hárman viszont távoznak Ajkáról. A 35 éves Pákai Gergő 2005 nyara óta volt a klub játékosa, de az őszi szezonban kevesebb lehetőséghez jutott és a jövőben munkahelyi elfoglaltsága sem tenné lehetővé a folytatást, így arra az elhatározásra jutott, hogy felhagy a profi labdarúgással, és közös megegyezéssel szerződést bont az Ajkával.

A második távozó a 21 esztendős Szabó Norman, aki nyáron a Vác FC-től érkezett, a kezdőcsapatba azonban nem tudta beverekedni magát, így a több játéklehetőség érdekében kérte szerződése felbontását, amibe a klub beleegyezett.

A 28 éves Major Norbert is máshol képzeli el jövőjét, a támadó várhatóan a télen az NB III-as VLS Veszprémhez igazol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik