NB II: jövőre új stadiont adhatnak át Szegeden

Vágólapra másolva!
2013.02.18. 14:30
Modern, villanyvilágítással rendelkező stadion építése kezdődhet el még az idén Szegeden – mondta Gálhidi György vezetőedző a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

„Már a tervek elfogadásánál tart a dolog, megvan a terület, az anyagi háttér és a város is támogatja a projektet – mondta Gálhidi György, a Szeged 2011 télen kinevezett trénere a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. – Nagy probléma, hogy nincs saját stadionja a csapatnak és nem tudunk füves pályán készülni. Úgy tudom, hogy már a nyáron elkezdődnek az építkezések, így 2014-ben megtörténhet az átadás. 11-12-13-14 ezer férőhelyes stadionunk lehet, amelyre nagy szükségünk van.”

A stadionépítés mellett a csapat reménybeli sikeres szerepléséről is beszélt Gálhidi:

„Racionális, gólra törő futballt szeretnénk játszani. Eddig nagy problémánk volt a védekezéssel, és nekem az az alapelvem, hogy hátul rendben legyünk, ezért stabil védelemre alapozva szeretnénk támadófocit játszani. Az alapvető cél idén a bennmaradás, amelyet követően jövőre egyből megcéloznánk az első osztályt. Jó játékosaink vannak, akik jól is dolgoztak a felkészülés során, így elérhetőnek tartom a célokat.”

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szeged 2011 városi támogatás nélkül maradhat, ha február 22-i szegedi közgyűlés elfogadja a 2013-as évre tervezett költségvetést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik