NB II: három 20 éves fiatal után már járnak az MLSZ-forintok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.16. 13:02
Az NB II-es Bizottság kérésére a bajnoki rajt előtt 15 nappal változtatott az MLSZ elnöksége a „fiatalszabályon” – a döntés értelmében a csapatoknak a központi támogatáshoz nem kell mindenáron egy 1995-ben, egy 1996-ban és egy 1997-ben született fiatalt kezdőként játszatniuk a bajnokikon, már három 1995-ben született játékos szerepeltetése után is járnak az MLSZ-forintok.

Amint arról a Nemzeti Sport Online exkluzív anyagban korábban beszámolt, az MLSZ különleges intézkedéseket irányzott elő a másodosztályú csapatok számára a megnövekedett központi támogatás fejében. Ahhoz, hogy egy klub anyagilag is jól járjon, az eredeti tervek szerint a bajnoki összecsapásokon kezdőként kell szerepeltetni egy 1995-ös, egy 1996-os és egy 1997-es születésű fiatalt, utánuk – amolyan „fejkvótaként” – jelentős percdíjat fizetett volna a szövetség.Amint arról a Nemzeti Sport Online exkluzív anyagban korábban beszámolt, az MLSZ különleges intézkedéseket irányzott elő a másodosztályú csapatok számára a megnövekedett központi támogatás fejében. Ahhoz, hogy egy klub anyagilag is jól járjon, az eredeti tervek szerint a bajnoki összecsapásokon kezdőként kell szerepeltetni egy 1995-ös, egy 1996-os és egy 1997-es születésű fiatalt, utánuk – amolyan „fejkvótaként” – jelentős percdíjat fizetett volna a szövetség.

A Csákvár honlapja most arról adott hírt, hogy a szabályon a kihirdetést követően több héttel és a bajnoki rajt előtt 15 nappal változtatott az NB II-es Bizottság kérésére az MLSZ elnöksége.

Amint azt Margitai Zoltán, a Bizottság elnöke a Nemzeti Sport Online-nak megerősítette, a szabályváltoztatás értelmében nem kell három külön „évjáratú” játékost pályára küldeni, elegendő három 1995-ben született, tehát most 20 éves labdarúgót kezdőként szerepeltetni a bajnokikon a központi támogatáshoz, de ez együtt jár a tervezett percdíj/forint összeg csökkenésével. Természetesen a csapatoknak lehetőségük van 1996-ban vagy 1997-ben született játékost is pályára küldeniük, a szövetség az ő szerepeltetésüket magasabb percdíjjal jutalmazza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik