NB II: finisben a kazincbarcikai stadion felújítása

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.21. 21:29
null
Finisben a barcikai stadion felújítása (Fotó: kbsc.hu)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Kazincbarcikai SC sporttelepén a járvány miatti kényszerszünetben sem állt le az élet. A stadionfelújítás keretében már elkészült az új játéktér, valamint megvalósult a lelátók megépítése, most a centerpálya villanyvilágításának kivitelezése, illetve annak környezetében a licencfeltételekhez és a szurkolók jobb kiszolgálásához szükséges munkálatok zajlanak – számolt be róla a klub honlapja, a kbsc.hu.

 

A Kazincbarcika otthonának építése két ütemben zajlik. Az első szakaszban elkészült a játéktér, valamint a 920 fő befogadására alkalmas hazai szektorok és a 200 vendégszurkolónak helyet adó lelátó. Azóta, az elmúlt hetekben a rétegelt játéktéren az automata öntözőrendszer működésének stabilizálása volt a fő feladat, emellett a következő idénytől érvényes licenckövetelménynek számító villanyvilágítás kiépítése is elkezdődött. A tökéletes megvilágítás érdekében a pálya négy sarkán elhelyezett nagy fényerejű – LED-es – fényforrások teszik majd lehetővé, hogy Kazincbarcikán is rendezhessenek esti mérkőzéseket, valamint heteken belül az eredményjelzőt is felhelyezik.

A centerpálya mellett folyamatban van az eredményjelző, a hangosítás és a pályavilágítás üzemeltetéséhez szükséges elektromos hálózat kiépítése, amit a játéktér oldalvonala menti tereprendezés és a cserepadok elhelyezése követ. A katasztrófavédelmi és biztonsági előírások alapján készülnek el a pálya környezetében szükséges és még hiányzó burkolatok, kerítések. Mivel a Kazincbarcika és soros ellenfeleinek öltözői ideiglenesen az új centerpálya melletti épületben kapnak helyet, folyamatban van az öltözők kialakítása és a licencfeltételekhez szükséges helyiségek alkalmassá tétele.

A barcikaiak célja, hogy a kényszerszünetet követően ezen elvárások teljesítésével valóban hazai mérkőzést rendezhessenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik