Lipták Zoltán góllal búcsúzott, simán nyert az ETO a Dorog ellen

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 17:50
null
Játékos-pályafutása utolsó meccsén a kezdőrúgás előtt köszöntötték Lipták Zoltánt, aki csereként beállva gólt is fejelt a hajrában (Fotó: Rákóczy Ádám)
A labdarúgó NB II 38., záró fordulójában a forduló előtt 7. ETO FC a már biztos bennmaradó, 15. Dorogot fogadta. A a győri csapat második félidei játékával nagyon sima, 4–0-s győzelmet aratott.

 

LABDARÚGÓ NB II
38. FORDULÓ

ETO FC–DOROGI FC 4–0 (1–0)
Győr, ETO Park, 525néző. Vezette: Pillók Ádám (Baghy Csaba, Máyer Gábor)
ETO FC:Fadgyas – Kovács K., Csonka, Fodor, Vincze Á. – Toma, Tuboly (Kiss M., 80.), Vitális (Lipták, 67.), Szimcso (Bacsa, a szünetben) – Priskin (Klausz M., a szünetben), Óvári (Farkas B., a szünetben). Vezetőedző: Klausz László
DOROGI FC:Tulipán – Nyíri, Berkó, Keresztes, Zabari – Girsik (Vígh, 61.), Szerencsi, Lénárth (Tóth B., 61.), Lőrincz –Barna (Hajdú, 61.), Rácz (Szedlár, 61.). Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző: Toma (8.), Tuboly (52.), Vincze Á. (56.), Lipták (84.)
MESTERMÉRLEG
Klausz László: – A csapat az első félidőben is uralta a játékot, de ekkor még nem volt meggyőző a teljesítménye. A szünet után már gördülékeny játékkal szereztük a gólokat, és ilyen különbséggel is megérdemelten győztünk.
Fenyvesi László: – Nagy hibából kerültünk gyorsan hátrányba, a második félidőben pedig szinte bent maradtunk az öltözőben. A jelek szerint néhány játékos a bennmaradás kiharcolása után már a nyaralásra gondolt.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzést az ETO kezdte jobban: az első két percben kétszer is zavart okoztak a győriek a vendégek kapuja előtt. A 8. percben aztán mégis – mondhatni – váratlanul szerzett vezetést a hazai együttes: a Lénártot letámadó Toma lőtt a jobb alsóba (1–0). Aztán a győriek néha elkezdtek érthetetlen hibákat elkövetni, de ezt a Dorog nem tudta helyzetekkel büntetni, bár Rácz szabadrúgása veszélyes volt. Az ETO a félidő hajrájában visszavette a kezdeményezést, Vitális kapufája és szabadrúgása is jelezte ezt.

Klausz László három poszton változtatott a szünetben, az ETO pedig ott folytatta, ahol az első félidőt befejezte: helyzetekkel. Ezek közül kettőből hamar gól is született. Tuboly nagyszerű találata (2–0) után csak néhány percre volt szükség, és jött a harmadik győri gól isVinczétől remek támadás végén (3–0). Lipták Zoltán beállása nem volt meglepetés senkinek, és az is benne volt a levegőben, hogy ha már nem védőként, hanem a támadósorban kapott lehetőséget játékos-pályafutása utolsó mérkőzésén, ezt igyekszik góllal vagy gólpasszal meghálálni. A meccs vége előtt tíz perccel kétszer is szépíthettek volna a vendégek, de ez sem Hajdúnak, sem Szedlárnak nem sikerült. Liptáknak a gólpassz nem jött össze, a gól viszont igen: a 84. percben Kovács K. beadása után természetesen fejjel volt eredményes az egykori válogatott játékos. 4–0

 

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek, köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+1. perc: Egy perc a ráadás.

88. perc: Kiss Máté lövése elmegy a bal kapufa mellett.

84. perc: GÓÓÓL! Megírni sem lehetett volna szebben a forgatókönyvet: Kovács K. jobb oldali beadása után a középen érkező Lipták Zoltán fejeli a labdát a kapu jobb alsó sarkába az ötösről. 40. A gólörömbe belefért az is, hogy az egész győri csapat a levegőbe dobálta a gólszerzőt.

81. perc: Szedlár éles szögből leadott lövését védi Fadgyas.

80. perc: TubolytKiss váltja a hazai oldalon.

79. perc: Hajdú R. lövi kapu mellé a labdát 22 méterről.

78. perc: Bacsa kap sárga lapot.

76. perc: Lipták íveléséről két győri is lemarad a kapu előtt.

67. perc: Lipták lép pályára, Vitálist váltja. Megkapja a csapatkapitányi karszalagot is.

61. perc: Dorogi cserék: Rácz, Girsik, Barna és Lénárt hagyta el a pályát, Tóth, Szedlár, Vígh és Hajdú R. érkezett a vendégek csapatába.

59. perc: Sárga lapot kap Rácz.

56. perc: GÓÓÓL! Kovács K. jobbról indul el a labdával befelé, majd középre érve a védők mögé passzolja be a labdát az érkező Vincze Ádámnak, aki egy visszacsel után hat méterről a kapu közepébe lő. 30

52. perc: GÓÓÓL! Tuboly cselezget néhányat a tizenhatoson belül, és a védője mellől, jobbról, 10 méterről ballal a jobb alsóba lő. 20

51. perc: Farkas B. lövi a labdát jobbról kapu mellé.

49. perc: Vincze szabálytalansága Girsik ellen sárga lapot ér.

46. perc: Elkezdődik a második félidő.

46. perc: Hármas győri csere a szünetben: Szimcso helyett Bacsa, Óvári helyett Farkas B., Priskin helyett pedig Klausz M. játszik a második félidőben.

Óvári Zsolt (jobbra) ma góllal nem tudott hozzájárulni a győriek győzelméhez, de az első félidőben jól játszott (Fotó:Rákóczy Ádám)
Óvári Zsolt (jobbra) ma góllal nem tudott hozzájárulni a győriek győzelméhez, de az első félidőben jól játszott (Fotó:Rákóczy Ádám)

45+1. perc: Vége a félidőnek.

45. perc: Priskin csap le egy elveszettnek tűnő labdára, és még az alapvonal elől vissza tudja gurítani Óvárinak, de neki már lövése nem túl jó a passz.

43. perc: Vitális 25 méteres szabadrúgása elszáll a kapu fölött.

38. perc: Vitális 22 méterről a felső lécet találja el. A lövésbe egy dorogi játékos is beleért, így szöglettel jöhet az ETO.

32. perc: Kovács K. lő éles szögből, Tulipánnak ez nem okoz gondot.

A piros-fekete mezes dorogiak az előző fordulóban megverték a pécsieket, ezzel biztosították be a másodosztályú tagságukat (Fotó: Rákóczy Ádám)
A piros-fekete mezes dorogiak az előző fordulóban megverték a pécsieket, ezzel biztosították be a másodosztályú tagságukat (Fotó: Rákóczy Ádám)

24. perc: Lénárth felrúgásáért kapja Vitális a mérkőzés első sárga lapját.

20. perc: A Toma szabálytalansága után megítélt szabadrúgást 28 méterről Rácz rúgja nem sokkal a kapu fölé.

8. perc: GÓÓÓL! Lénárt kapja a kigurítást Tulipántól a tizenhatos előterében, Toma azonnal letámadja a dorogi játékost, megszerzi a labdát, és 14 méterről a jobb alsóba lő.1–0.

Gólöröm győri módra Toma találata után (Fotó: Rákóczy Ádám)
Gólöröm győri módra Toma találata után (Fotó: Rákóczy Ádám)

3. perc: Óvári bólintja kapu mellé a labdát hat méterről.

Priskin Tamás, az ETO csapatkapitánya küzd a labdáért (Fotó: Rákóczy Ádám)
Priskin Tamás, az ETO csapatkapitánya küzd a labdáért (Fotó: Rákóczy Ádám)

2. perc: Vitális egy szóló után Tomához passzol, ő lövi kapu fölé a labdát távolról.

1. perc: Fehérben az ETO, piros-feketében a Dorog. A mérkőzést a vendégek kezdik.

A kezdőrúgás előtt Lipták Zoltánt köszöntik. A korábbi válogatott játékos a mai mérkőzéssel befejezi aktív játékospályafutását.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az előző négy bajnokiját megnyerő ETO az előző fordulóban a bennmaradását biztosító Dorog ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik