NB II: Nyilas duplázott, a hajrában mentett pontot a Sopron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.13. 16:30
Szombaton csupán négy mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II 5. fordulójában. A Gyirmót Oross Márton és Hajba Tamás góljának köszönhetően elhozta a három pontot Békéscsabáról, míg a Soroksár zárt kapuk mögött Nyilas Elek duplájával legyőzte a ZTE-t. A Sopron a hajrában mentett pontot a Szigetszentmiklós vendégeként, a Szolnok–Mezőkövesd találkozó pedig felhőszakadás miatt a 17. percben véget ért. A Siófok–Cegléd mérkőzést szeptember 30-án, míg az Ajka–Balmazújváros meccset október 1-jén játsszák le.

A soroksári sárga-feketék a ZTE-t is legyőzték (Fotó: Havran Zoltán)
A soroksári sárga-feketék a ZTE-t is legyőzték (Fotó: Havran Zoltán)
A soroksári sárga-feketék a ZTE-t is legyőzték (Fotó: Havran Zoltán)
A soroksári sárga-feketék a ZTE-t is legyőzték (Fotó: Havran Zoltán)
A soroksári sárga-feketék a ZTE-t is legyőzték (Fotó: Havran Zoltán)

A labdarúgó NB II 5. fordulójában a rendőrség határozata miatt zárt kapuk mögött fogadta a Soroksár a ZTE-t. A mérkőzés unalmas mezőnyjátékkal indult, de az első félidő közepétől felpörögtek az események; hazai részről Lovrencsics Balázs és Nyilas Elek, míg a vendégektől Szöllősi Ferenc szerezhetett volna gólt. A 42. percben egy újabb Lovrencsics–Nyilas összjáték után utóbbi a kapujából kijövő Szappanos Péter mellett 8 méterről a hálóba pörgetett. A szünet után a zalaiak iparkodtak, de mezőnyfölényük rendkívül meddőnek bizonyult, míg a XXIII. kerületiek kontrák révén többször is veszélyt teremtettek. Végül a 84. percben biztossá tette sikerét a fővárosi együttes, egy labdaszerzés után Nyilas léphetett ki egyedül, és a kapus mellett a hálóba lőtt, ezzel csapata és saját maga második gólját is megszerezte.

Keményen kezdte a Gyirmót FC Győr elleni mérkőzést a Békéscsaba, melynek „eredményeképpen" a gyirmótiak középpályását, Madarász Márkot kényszerűségből korán le kellett cserélni. A gyirmótiak a 14. percben vezetéshez jutottak, egy bal oldali beadást Oross Márton csúsztatott a védők között a bal felső sarokba. A Csaba ezután próbálkozott az egyenlítéssel, de a félidőben csak egyetlen nagy lehetősége volt: Berki Péter fejesét bravúrral hárította Somogyi Csaba. A második játékrészben Sisa Tibor együttese került fölénybe, Cseri Tamás és Beliczky Gergő révén újabb gólokat szerezhetett volna, de végül a 74. perc meghozta a második vendéggólt. Beliczky rávezette a védőkre a labdát, a jobbösszekötő helyén üresen felfutó Hajba Tamás elé tálalt, aki kilőtte a jobb alsó sarkot. A gól után a hazai vezetőedző, Zoran Szpisljak bedobott a pályára egy palackot, ezért Szilasi Szabolcs játékvezető elküldte a kispadtól. A Gyirmót ezzel újabb értékes sikert aratott.

A hazaiak rohamaival indult a Szigetszentmiklósi TK–Sopron találkozó, de a Pest megyeiek támadásai ekkor még nem vezettek eredményre. A Sopron nehezen szabadult ki a nyomás alól, az első félidő második felében azonban kétszer is gólt szerezhetett volna: Szabó László távoli lövését és Kovács Ádám közeli próbálkozását is hárította Sánta András. A szünet után rögtön megszerezte a vezetést a hazai együttes: Puskás Gábor középre dobta a labdát balról, Szabó Bence mellel maga elé tette, majd Szepessy Róberthez passzolt, aki 17 méterről jobbal kilőtte a bal sarkot. A Sopron átvette az irányítást, a cserék lendületet hoztak játékába, de egyenlítenie csak a hajrában sikerült, Nagy Zoltán előreívelését Eszlátyi István a tétovázó Sánta kapus mellett a hálóba fejelte. A hosszabbításban mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, az abszolút ziccer az SZTK előtt adódott: az előrehúzódó Kornis Attila az ötös sarkáról fölé lőtt.

A Szolnoki MÁV–MezőkövesdZsóry találkozó 0–0-s állásnál a 15. percben vihar miatt félbeszakadt, és a játékvezető néhány perc tanakodás után végleg lefújta.

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

SZOLNOKI MÁV FC–MEZŐKÖVESD 0–0 – vihar miatt félbeszakadt

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–GYIRMÓT FC GYŐR 0–2 (0–1)
Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Márton Zsolt, Mohos Milán)
BÉKÉSCSABA: Póser – Bényei, Balog Zs., Balogh M., Juhász Gy. – Bagi, Tölgyesi (Lőrinczy, 72.) – Birtalan B. (Vólent, 55.), Berki P. (Kertész T., 65.), Viczián – Szilágyi P.
GYIRMÓT: Somogyi Cs. – Hajba, Balog Z., Lázár P., Présinger – Papp K. (Nagy S., 81.), Madarász (Paku, 9.) – Kákonyi (Beliczky, 60.), Magasföldi, Cseri – Oross
Gólszerző: Oross (0–1) a 14., Hajba (0–2) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
ZORAN SZPISLJAK
, a Békéscsaba vezetőedzője: – Hiába birtokoltuk többet a labdát, támadásaink utolsó harmadában az utolsó passzokba, lövésekbe mindig hiba csúszott. Ezért nem tudtuk bevenni az ellenfél kapuját.
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője: – A Viharsarokban mindig nehéz nyerni, csapatom viszont végig koncentráltan, fegyelmezetten futballozott. A gólokon kívül több nagy helyzetünk is volt, de kimaradtak. Győzelmünk így is megérdemelt.

SOROKSÁR–ZALAEGERSZEGI TE 2–0 (1–0)
Haraszti út
, zárt kapuk mögött. Vezette: Böcskei Balázs (Demeter János, Galán Roland)
SOROKSÁR: Holczer – Vass Zs., Pandur, Urbán P., Pintér D. – Balaskó Cs., Lannert – Szabó R. (Kincses, 59.), Lisztes (Kocsis D., 85.), Nyilas – Lovrencsics B. (Farkas A., 90.)
ZTE: Szappanos – Króner, Fodor M. (Károly, 78.), Forgács, Farkas N. – Horváth A., Simonfalvi – Grbic (Bailo, 72.), Szöllősi (Vittman, 65.), Melczer – Délczeg
Gólszerző: Nyilas (1–0) a 42., Nyilas (2–0) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
VARGA ATTILA
, a Soroksár vezetőedzője: – Az egész mérkőzésen megvalósítottuk elképzeléseinket, masszívak voltunk hátul, illetve pontosan játszottunk. Kár, hogy szurkolóink nem láthatták remek teljesítményünket.
LŐRINCZ EMIL, a Zalaegerszeg vezetőedzője: – Az első félidőben rendben volt a játékunk, két komoly lehetőségünk is adódott, de elhibáztuk, s góllal büntetett érte a Soroksár. A szünet után már csak futottunk az eredmény után, nem volt átütőerő a csapatban.

SZIGETSZENTMIKLÓSI TK–SOPRONI VSE-GYSEV 1–1 (0–0)
Szigetszentmiklós, 300 néző. Vezette: Lovas László (Szpisják Zsolt, Szalai Balázs)
SZTK: Sánta – Osváth, Kornis, Tóth F., Puskás G. – Vágó L. – Jasarevic (Barna Zs., 60.), Szepessy R., Hevesi-Tóth, Kvekveskiri (Bonifert, 77.) – Szabó B. (Kollega, 74.)
SVSE: Heinrich – Pados (Pető B., 82.), Baranyai N., Bobál D., Nagy Z. – Horváth A., Pintér A. – Szabó L. (Eszlátyi, 62.), Deme, Kovács Á. (Horváth P., 74.) – Erdélyi.
Gólszerző: Szepessy R. (1–0) a 47., Eszlátyi (1–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
VÁGÓ ATTILA,
az SZTK vezetőedzője: – Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést, mert a kilencvenedik percben kaptuk a gólt. Akkor leszünk jó csapat, ha ilyen helyzetben vezetésünket meg tudjuk tartani a mérkőzés végéig.
SUPKA ATTILA, a Sopron szakmai igazgatója: – Az első időszakot leszámítva a mérkőzés úgy alakult, ahogy szerettük volna. Ha a végén rutinosabbak vagyunk, meg is nyerhettük volna ezt a meccset, hiszen a kilencvenkettedik percben nagy ziccert hagytunk ki. Ehhez kellene a több rutin, hogy az ilyen sorsdöntő szituációkat jól oldjuk meg.

A Siófok–Ceglédi VSE mérkőzést szeptember 30-án, az Ajka–Balmazújváros találkozót október 1-jén játsszák.

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC54114–6+812
2. Gyirmót FC Győr54110–3+712
3. Mezőkövesd Zsóry FC43111–4+710
4. Soroksár SC53119–4+510
5. Szeged 201152218–5+38
6. Kaposvári Rákóczi FC52218–7+18
7. Szigetszentmiklósi TK52217–6+18
8. ZTE FC5236–8–26
9. Békéscsaba Előre5233–10–76
10. Szolnoki MÁV FC41215–7–25
11. Aqvital FC Csákvár51136–5+14
12. FC Ajka4134–7–33
13. Ceglédi VSE4313–4–13
14. Soproni VSE-GYSEV5326–9–33
15. FGSZ Siófok4223–11–82
16. Balmazújváros4135–12–71
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik