NB II: szenvedve nyert a Vasas és a Gyirmót; újra botlott a Csaba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.18. 16:59
Szombaton öt mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II 24. fordulójában. A feljutó helyen álló Vasas a Szeged, míg a Gyirmót a Soroksár ellen győzött nehezen. A Mezőkövesd a Ceglédet könnyedén elintézte, a Békéscsaba pontokat hagyott a kiesés ellen küzdő Kaposvár otthonában. Az Ajka a Szolnok ellen fontos meccset nyert meg, és menekül a kiesés elől.

Nem könnyen, de megszerezte az újabb három pontot a listavezető Vasas. Az angyalföldiek az első játékrészben sok helyzetet kidolgoztak a Szeged 2011 ellen, de gólt csak a félidő végén tudtak szerezni: a 44. percben egy ide-oda pattogó labda Debreceni András elé került, aki öt méterről a jobb felsőbe lőtt. A szünet után bekezdett a Szeged, de a hazaiak kapusa, Hermány Bence kétszer is a helyén volt, majd a túloldalon Remili Mohamed szabadrúgása a lécről pattant az alapvonalon túlra. A 76. percben egyenlített a Szeged Szabó Péter lövésével, de a Tisza-partiak csak a 82. percig örülhettek: Czvitkovics Péter szabadrúgását Szántai Levente a jobb kapufára ütötte, a levágódó labda végiggurult a gólvonalon, majd a csereként beállt Ferenczi István bepöckölte azt a hálóba, így végül győzött a Vasas.Vasas. Az angyalföldiek az első játékrészben sok helyzetet kidolgoztak a Szeged 2011 ellen, de gólt csak a félidő végén tudtak szerezni: a 44. percben egy ide-oda pattogó labda Debreceni András elé került, aki öt méterről a jobb felsőbe lőtt. A szünet után bekezdett a Szeged, de a hazaiak kapusa, Hermány Bence kétszer is a helyén volt, majd a túloldalon Remili Mohamed szabadrúgása a lécről pattant az alapvonalon túlra. A 76. percben egyenlített a Szeged Szabó Péter lövésével, de a Tisza-partiak csak a 82. percig örülhettek: Czvitkovics Péter szabadrúgását Szántai Levente a jobb kapufára ütötte, a levágódó labda végiggurult a gólvonalon, majd a csereként beállt Ferenczi István bepöckölte azt a hálóba, így végül győzött a Vasas.

Hiába verte meg a Békéscsaba tavasszal többek között a Mezőkövesdet és a Vasast is, úgy tűnik, a „kötelezőnek” tűnő győzelmeket nem tudja hozni, hiszen csak döntetlenre volt képes a kiesés ellen küzdő Kaposvár otthonában. A csabaiak Borbély Bálint szabadrúgásgóljával a 15. percben vezetést szereztek, de a Kaposvár Lakatos Gergő fejesével még az első félidőben egyenlített. Ez az eredmény egyik csapatnak sem jó, a somogyiak továbbra is nyeretlenek tavasszal, és „robognak” a harmadosztály felé, míg a Csaba hátránya már három pont a második helyen álló Gyirmóttal szemben.

A Gyirmót FC Győrnek sem volt azonban könnyű dolga a Soroksár ellen. Sisa Tibor együttese hazai környezetben nyomasztó fölényben futballozott a budapestiek ellen, főleg a második félidőben puskázott el sok gólszerzési lehetőséget és már-már úgy tűnt, hogy a vendégek kihúzzák kapott gól nélkül. A hajrában aztán megtört a jég, a 83. percben Beliczky Gergely beadása után Bobál Gergely fejelt a hálóba, Holczer Ádám tehetetlen volt a fejesnél. Győzelmével a Gyirmót megerősítette második helyét a tabellán.

Könnyed győzelmet aratott az utóbbi időszakban sok pontot elhullajtó Mezőkövesd a Cegléd ellen. A sikerben oroszlánrészt vállalt Takács Péter, aki két gólt szerzett (egyet lábbal, egyet fejjel), majd edzője a 78. percben lecserélte. Érdekesség, hogy a középpályás szándékosan lassan bandukolt lefelé, hogy sokáig hallgathassa a közönség éljenzését, amelyet meg is érdemelt. A Cegléd erejéből a hajrában csak a szépítésre futotta (a gólgyáros Balog Marcell révén), de a lefújás előtt Medgyes Zoltán is betalált, így a Kövesd végül háromgólos különbséggel nyert.

Fontos győzelmet aratott az Ajka a Szolnok ellen. A bakonyiaknak azonban nem volt könnyű dolguk, hiszen már a 8. percben hátrányba kerültek (Papucsek Barna fejelt hét méterről Jánosa Tibor kapujába), de ezt Asztalos Dávid – szintén fejjel – hamar kiegyenlítette. A szünet után hiába játszott mezőnyfölényben a Szolnok, újabb gólokat a hazaiak tudtak szerezni Major Norbert és Zámbó Bence lövéseinek köszönhetően, így végül két góllal nyertek. Az Ajka az új tréner, Jákli Péterrel vezetésével három meccsen hét pontot szerzett, és elmozdult a kieső helyekről.

LABDARÚGÓ NB II
24. FORDULÓ

Szombat:

GYIRMÓT FC GYŐR–SOROKSÁR SC 1–0 (0–0)
Győr-Gyirmót, 500
néző. Vezette: Berger József (Kóbor Péter, Kiss Balázs)
GYIRMÓT: Somogyi Cs. – Nagy S., Balog Z., Lázár P., Fejes J. – Papp K., Kiss M. (Magasföldi, 50.) – Gyurján (Oross, 71.), Madarász, Beliczky – Bobál G. (Bohner, 90.)
SOROKSÁR: Holczer – Vass Zs. (Gyurácz, 73.), Pandur, Farkas A., Gohér – Huszák, Lannert – Simita (Péter A., 60.), Sándor I., Pál A. – Lovrencsics B. (Hodgyai, 73.)
GÓLSZERZŐ: Bobál G. (1–0) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR,
a Gyirmót vezetőedzője: – A sors igazságtalansága lett volna, ha ezt a mérkőzést nem nyerjük meg. Ha előbb sikerült volna gólt szereznünk, valószínű, az ellenfelünk kitámadott volna, így viszont nagy munkába és energiába került feltörni védekezésüket.
LISZTES KRISZTIÁN, a Soroksár vezetőedzője: – Megpróbáltunk védekezésből eredményesen átlendülni támadásokba, sajnálom, hogy vereség lett a vége. Voltak lehetőségeink, amelyekből eredményesek lehettünk volna, de a gólt mégis mi kaptuk. Kiváló csapat ellen szenvedtünk vereséget.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–BÉKÉSCSABA 1–1 (1–1)
Kaposvár, 500
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Kepe Arnold, Kovács II Gábor)
KAPOSVÁR: Bozsó – Lakatos G., Petrók, Vermes (Olasz D., 28.) – Dominic (Fejős, 59.), Albert Á., Nagy K., Kovács O., Hadaró (Balogh B., a szünetben) – Faggyas, Rajczi
BÉKÉSCSABA: Póser – Koszó, Fehér Zs., Balog Zs., Bényei – Borbély – Király P. (Balogh M., 73.), Bagi (Prasler, 64.), Spitzmüller, Birtalan B. – Szilágyi P. (Vólent, 82.)
GÓLSZERZŐ: Borbély (0–1) a 15., Lakatos G. (1–1) a 35. percben
MESTERMÉRLEG
PRUKNER LÁSZLÓ,
a Kaposvár vezetőedzője: – Az akarat megvan, de a győzelemhez nincs meg a higgadt döntés, a higgadt játék. Hetek óta kényszerű cseréink vannak, állandóak a sérülések. Ezzel az egy ponttal a remény megmaradt a bennmaradásra, ehhez azonban szükségünk lenne bravúrokra is.
ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Izgalmas mérkőzést játszottunk, mert mindkét csapatnak nagy szüksége lett volna a győzelemre. Gyorsan megszereztük a vezetést, egy elkerülhető szabadrúgás után azonban egyenlített a Kaposvár. Közel voltunk a sikerhez, de ez nem elég a három pont megszerzéséhez.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–CEGLÉDI VSE 4–1 (1–0)
Mezőkövesd, 1000
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Szalai Balázs)
MEZŐKÖVESD: Kunsági – Hegedűs Cs., Dvorschák, Szeles, Sváb – Hegedűs D., Tajthy – Takács P. (Medgyes, 78.), Kulcsár K. (Nyilas, 67.), Molnár G. – Bajzát (Máté J., 79.)
CEGLÉD: Tóth Z. – Albert I., Makrai, Vattai (Urbán P., 80.), Farkas I. – Dóczi, Koós, Balog M., Koncz – Majoros (Kormos, 58.), Szabó D. (Farkas Z., 66.)
GÓLSZERZŐ: Takács P. (1–0) a 21., Bajzát (2–0) a 63., Takács P. (3–0) a 75., Balog Sz. (3–1) a 82., Medgyes (4–1) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
LUCSÁNSZKY TAMÁS, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Már az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, de a mérkőzésnek ezen szakaszában még csak egyszer találtunk a kapuba. A szünet után fölényünk gólokban is megmutatkozott, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.
SZABÓ ISTVÁN LÁSZLÓ, a Cegléd vezetőedzője: – Jobb csapat a Mezőkövesd, jobb képességű játékosokkal is rendelkezik, akik eldöntötték a mérkőzést. A hazaiak több helyzetet alakítottak ki, s jobb százalékban is értékesítették ezeket.

VASAS–SZEGED 2011 2–1 (1–0)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1400
néző. Vezette: Molnár Attila (Huszár Balázs, Máyer Gábor)
VASAS: Hermány – Bori, Grúz, Debreceni, Hangya – Vida, Czvitkovics (Vass P., 83.), Berecz – Remili (Ferenczi I., 75.), Kenesei K. (Ádám M., 64.), Lázok
SZEGED: Szántai – Szabó P., Markovics, Farkas M., Mészáros M. – Berde, Oláh G. – Fitos (Polareczki, 58.), Hegedűs M. (Manga, 66.), Zelenyánszki (Kéri, 58.) – Germán
GÓLSZERZŐ: Debreceni (1–0) a 44., Szabó P. (1–1) a 76., Ferenczi I. (2–1) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY,
a Vasas vezetőedzője: – A csapat újra begyűjtötte a három pontot, és most ez volt a legfontosabb. Tovább haladunk kitűzött célunk elérése felé.
NYILAS ELEK, a Szeged vezetőedzője: – A mérkőzés elején túlságosan tiszteltük ellenfelünket, sok akciót vezetett a Vasas, de egy helyzet kivételével sikerült átvészelnünk az időszakot. A hazaiak vezető gólja a szünet előtt megviselte a csapatot. A folytatásban rendeztük sorainkat, és méltó ellenfelei voltunk a listavezetőnek. Teljesítményünk alapján rászolgáltunk volna az egyik pontra.

FC AJKA–SZOLNOKI MÁV 3–1 (1–1)
Ajka, 300
néző. Vezette: Botló Béla (Horváth Zoltán, Makkosné Petz Brigitta)
AJKA: Jánosa – Besztercei, Asztalos, Köles, Zámbó – Varga G. (Merk, 78.), Csordás Sz., Németh L. (Csordás S., a szünetben) – Szabó Zs. (Pál D., 72.), Sowunmi, Major N.
SZOLNOK: Pokorni – Tóth D. (Zvara, 7.), Papucsek, Mile, Fritz – Kenderes, Lengyel B. – Nagy I., Tóth B., Rokszin (Mundi, 66.) – B. Tóth
GÓLSZERZŐ: Papucsek (0–1) a 8., Asztalos (1–1) a 16., Major N. (2–1) az 53., Csordás Sz. (3–1) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
JÁKLI PÉTER,
az Ajka vezetőedzője: – Az akarat diadala volt a győzelem. A Szolnok a mezőnyben jobban futballozott, de ha a második félidőben a helyzeteinket értékesítjük, még könnyebb győzelmet arathattunk volna.
KIS KÁROLY, a Szolnok vezetőedzője: – Mindkét csapat rengeteg gólszerzési lehetőséget dolgozott ki, s míg a hazaiak kihasználták hibáinkat, játékosaim ugyanezt nem tették meg az ajkai kapu előtt.

Vasárnap:
Balmazújváros–Szigetszentmiklósi TK-Erima

Pénteken játszották:
Sopron–ZTE FC 32
Csákvár–Siófok 1–0

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 24 16 2 6 48–24 +24 50
2. Gyirmót FC Győr 24 13 9 2 39–20 +19 48
3. Békéscsaba Előre 24 13 6 5 32–23 +9 45
4. Mezőkövesd Zsóry FC 24 12 8 4 47–25 +22 44
5. Szolnoki MÁV FC 24 10 7 7 40–39 +1 37
6. Soproni VSE-GYSEV 24 9 9 6 36–32 +4 36
7. Szeged 2011 24 10 4 10 28–27 +1 34
8. ZTE FC 24 7 8 9 31–37 –6 29
9. Aqvital FC Csákvár 24 7 7 10 35–38 –3 28
10. Szigetszentmiklósi TK 23 6 10 7 18–25 –7 28
11. FGSZ Siófok 24 6 9 9 34–38 –4 27
12. FC Ajka 24 6 7 11 33–37 –4 25
13. Soroksár SC 24 6 6 12 23–32 –9 24
14. Ceglédi VSE 24 5 9 10 28–37 –9 24
15. Kaposvári Rákóczi FC 24 4 7 13 21–35 –14 19
16. Balmazújváros 23 4 6 13 22–46 –24 18
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik