NB II: pontot mentett a Gyirmót a rangadón; óriási szolnoki fordítás Kövesden

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.21. 14:59
null
A sárga mezes Gyirmót nem tudta legyőzni a Békéscsabát, így maradt a második helyen (Fotó: Fehér Viktor, gyirmotfc.hu)
Hat mérkőzést rendeztek szombaton a labdarúgó NB II 20. fordulójában. A nap fő meccse a Gyirmót–Békéscsaba rangadó volt, amely a Gyirmót és a Békéscsaba is vezetett, a hazaiak végül Bobál Gergő góljának köszönhetően mentettek pontot. A forduló meglepetését a Szolnok szerezte, amely kétgólos hátrányból felállva győzött Mezőkövesden. Először nyert a tavasszal a ZTE, míg a Sopron kiütötte a Szigetszentmiklóst.

Összefoglalók:

A forduló nagy meglepetését a Szolnok szolgáltatta, amely kétgólos hátrányból felállva győzött a Mezőkövesd otthonában. Pedig a találkozón sokáig úgy tűnt, hogy a borsodiaknak nem jelent gondot a három pont begyűjtése, mivel Molnár Gábor gólját a második félidő elején Máté János toldotta meg. A Tisza-partiak B. Tóth Balázs találatával szépítettek, majd a hajrában Zvara Dávid és Antal Gábor szabadrúgásainak köszönhetően megfordították a meccset. A játékvezető két játékost, Hegedűs Csabát és Gengeliczki Gergőt is kiállított a hazaiaktól, ezért a találkozó után a kövesdiek a bírót is a vereség okaként nevezték meg. A Mezőkövesd sorozatban másodszor kapott ki, már négy pont a lemaradása a feljutó helyen álló Gyirmóttal szemben.

A forduló rangadóján, a Gyirmót FC Győr–Békéscsaba összecsapáson a hazai vezetők az ingyenes belépő mellett nosztalgiakiflivel és csabai kolbásszal kedveskedtek a szurkolóknak. Az első félidőben Madarász Márk lövésével a hazaiak szerezték vezetést, sőt a középpályás később a kapufát is eltalálta. A fordulás után Király Patrik közeli lövésének köszönhetően egyenlített a Békéscsaba, majd a hajrában beálló Birtalan Botond csodagóljával a vezetést is átvette: a támadó a 77. percben ritkán látható mozdulattal vette be Somogyi Csaba kapuját, amikor is középről, 16 méterről előredőlve, sarokkal emelt kapura, a labda pedig a kissé kinn álló gyirmóti kapus mögött a lécet érintve hullott a gólvonal mögé! A hazaiak nem adták fel, és az egyenlítő találatot az utolsó tíz percre pályára érkező Bobál Gergely révén megszerezték, így döntetlennel ért véget a fordulatosnak nevezhető rangadó.

Birtalan gólja

Papírgondjai miatt még nem ülhetett le a kispadra a Sopron elleni mérkőzésen az SZTK-Erima új vezetőedzője, Horváth Ferenc. Mint ismeretes, a vezetőség az FTC-től elszenvedett 7–1-es Ligakupa-vereség után menesztette Székely Tibort, így a szombati bajnokin Pintér Zoltán pályaedző ült le a kispadra. Sok öröme azonban nem lehetett a Pest megyei együttesnek, hiszen a soproniak tetszetősen és gólerősen játszva kiütötték ellenfelüket. Igaz, a nagy különbségű sikerhez kellett Vágó Levente korai kiállítása is, így a vendégek több mint egy félidőt emberhátrányban játszottak.

A ZTE–Soroksár mérkőzésen a hazaiak játékosai is csatlakoztak a szervezett szurkolói csoportok felhívásához, ezért fehér cipőfűzőben léptek pályára. Az első félidőben a ZTE volt aktívabb, a Soroksár elsősorban a védekezésre koncentrált, de gól ekkor még nem született. Közvetlenül a szünet után a zalaiak védője, Króner Martin fejelt egy szöglet után a hálóba. Ezután a vendégek aktívabbá váltak, de sokáig nem jutottak el a ZTE kapujáig. A zalaiak kontrák után több gólt is szerezhettek volna, de a legnagyobb helyzetekben is hibáztak (ebben Bailo Dávid járt az élen), a hosszabbításban pedig majdnem büntetett a Soroksár, de Szenes Bence közeli lövése egy védő lábáról mellécsorgott, így végül maradt a sovány zalai siker.

A Cegléd–Siófok mérkőzés 2. percében nem sokan gondolták volna, hogy a hazaiak fölényesen nyernek. A meccs elején ugyanis a Siófok tizenegyest lőhetett, de Ivancsics Gellért büntetőjét a ceglédi kapus, Tóth Zoltán hárította. A túloldalon Koós Gábor ugyanonnan nem hibázott, így a 19. percben vezetést szerzett a Pest megyei csapat. A szünet után a Siófok mindent megtett az egyenlítés érdekében, huszonöt percen keresztül nagy nyomás alatt tartotta a hazaiak kapuját, de a helyzetek mind kimaradtak. A hajrában a Cegléd két kontra után Markó Ádám és Dóczi Krisztián révén betalált, így fölényes lett a sikere.

Rengeteg lehetőséget dolgozott ki a Szeged 2011 a Csákvár elleni találkozó első félidejében, de még büntetőből sem tudta mattolni (Germán Tamás hibázott) a kiváló formában védő Milinte Árpádot. A szünet után sem változott a játék képe, a Szeged támadott, a csákváriak pedig védekezésre kényszerültek. A hazai rohamoknak a 71. percben lett meg az eredménye: Zabari Dávid tette vissza a labdát az alapvonalról a rövid saroknál érkező Tóth Gábornak, aki egy méterről a kapuba fejelt. Öt perccel később Fitos László beadását Oláh Lóránt kezelte le, az átvétellel becsapta védőjét, majd laposan a bal alsóba lőtt. A szegediek teljesen megérdemelten győztek.

LABDARÚGÓ NB II
20. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2–2 (1–0)
Győr-Gyirmót, 1500
néző. Vezette: Berke Balázs (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
GYIRMÓT: Somogyi Cs. – Bohner, Graszl, Lengyel D., Présinger – Papp K., Kiss M. –Beliczky (Gyurján, 73.), Madarász, Cseri T. (Bobál G., 81.) – Oross (Magasföldi, 69.)
BÉKÉSCSABA: Mursits –Balogh Milán, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Bagi, Borbély B., Spitzmüller, Király P. (Fehér Zs., 88.) – Szilágyi P. (Vólent, 90.), Viczián (Birtalan B., 72.)
GÓLSZERZŐ: Madarász (1–0) a 27., Király P. (1–1) az 59., Birtalan B. (1–2) a 77., Bobál G. (2–2) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR
, a Gyirmót vezetőedzője: Többször eldönthettük volna a mérkőzést, ha csak a kapufákra gondolok, a végén mégis örülnünk kellett a döntetlent jelentő gólnak. Ez is a mi csapatunk...
ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: Gratulálnom kell mindkét csapatnak, jó iramú, izgalmas mérkőzést játszottunk, amelyen mindkét gárda megérdemelte a pontot, igazságos az eredmény.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–SZOLNOKI MÁV FC 2–3 (1–0)
Mezőkövesd, 1700
néző. Vezette: Molnár Attila (Tőkés Róbert, Máyer Gábor)
MEZŐKÖVESD: Kunsági – Hegedűs Cs., Dvorschák, Gengeliczki, Sváb – Molnár G., Kulcsár K. (Tajthy, 85.), Takács P., Szeles – Máté J. (Lukács R., 75.), Medgyes (Balajti, 67.)
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Antal G., Papucsek, Fritz (Zsolnai R., 73.) – Mile, Kenderes (Lengyel B., 57.), Zvara – Nagy I. (Rokszin, 60.), Tóth B. – B. Tóth
GÓLSZERZŐ: Molnár G. (1–0) a 23., Máté J. (2–0) a 49., B. Tóth (2–1) az 54., Zvara (2–2) a 81., Antal G. (2–3) a 84. percben
KIÁLLÍTVA: Hegedűs Cs. (második sárga lap után) a 76., Gengeliczki (második sárga lap után) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
TÓTH LÁSZLÓ
, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Inkább nem nyilatkozom, mert ha ezt teszem, örökre eltiltanak…
KIS KÁROLY, a Szolnok vezetőedzője: – Az első félidőben a hazaiak jobban játszottak, sőt kettő nulla után eldönthették volna a mérkőzést. Utána azonban csapatom jobban futballozott, remek játékkal bravúros győzelmet aratott a jó hazai együttes ellen.

SOPRONI VSE-GYSEV–SZTK-ERIMA 4–0 (1–0)
Sopron, 500
néző. Vezette: Kovács Gergely (Mohos Milán, Márton Zsolt)
SVSE: Halasi – Fazakas, Sifter, Bobál D., Füredi – Pintér A. (Szabó L., 34.), Holdampf (Pados, 74.), Kapacina (Erdélyi, 67.) – Horváth P., Zamostny, Eszlátyi
SZTK: Horváth L. – Puskás G. (Sipos B., 64.), Kornis, Tóth F., Pollák – Domokos, Vágó L., Hevesi–Tóth –Benkő K. (Benkő-Bírő, 45.), Szabó B., Kollega
GÓLSZERZŐ: Eszlátyi (11-esből, 1–0) a 27., Szabó L. (2–0) az 59., Zamostny (3–0) a 67., Erdélyi (4–0) a 89. percben
KIÁLLÍTVA: Vágó Levente (megütötte Holdampfot) a 39. percben
MESTERMÉRLEG
SUPKA ATTILA
, a Sopron szakmai igazgatója: – Tudtuk, hogy kemény, szervezett csapat érkezik hozzánk és hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Sikerült időben megbontani a védelmét és csatáraink is jól teljesítettek.
PINTÉR ZOLTÁN, a Szigetszentmiklós megbízott edzője: – Az első kapott gól és a kiállítás után már nem voltunk egy súlycsoportban a hazaiakkal. A héten történt edzőváltás is nyomot hagyott a csapatban, új edzőnkkel reméljük, újra erőre kapunk.

ZTE FC–SOROKSÁR SC 1–0 (0–0)
Zalaegerszeg, 1085
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Aradi József, Kis Zoltán)
ZTE: Szappanos – Simonfalvi, Króner, Forgács A., Fodor M. – Szakály A., Szőllősi F. (Murai, 63.) – Bailo, Bíró A. (Daru, 78.), Babati (Vittman, 85.) – Délczeg
SOROKSÁR: Holczer – Simita, Pandur, Farkas A. (Gyurácz, 17.), Tóbiás (Sándor I., 70.) – Lannert, Huszák T. – Szabó R. (Szenes, 56.), Lisztes, Gohér – Lovrencsics B.
GÓLSZERZŐ: Króner (1–0) az 50. percben
MESTERMÉRLEG
LENDVAI MIKLÓS
, a ZTE vezetőedzője: – A legfontosabb, hogy nyertünk, de nem vagyok maradéktalanul elégedett. A pálya talaja sem segítette a folyamatos játékot, akadozott a gépezetünk. Ez a minimum, amit produkálnunk kell, aki ennél kevesebbet vállal, repül Zalaegerszegről.
VARGA ATTILA, a Soroksár vezetőedzője: – Az elmúlt hetekben elég sok ziccert dolgoztunk ki, a ZTE ellen kicsit kevesebbet, de abból egyet sem tudtunk gólra váltani. Elöl a „gyilkos ösztönnek” jobban kellene érvényesülnie. Három éve vagyok a csapat edzője, szögletből most kaptuk az első gólt. El is úszott a három pont…

CEGLÉDI VSE–BFC SIÓFOK 3–0 (1–0)
Cegléd, 450
néző. Vezette: Farkas Tibor (Szvetnyik Bence, Szalai Balázs)
CEGLÉD: Tóth Z. – Oláh M., Albert I., Makrai, Farkas I. – Koós (Markó, 68.), Vattai, Koncz, Kovács D. (Dóczi, 56.) – Pantovics (Szabó D., a szünetben) – Balog M.
SIÓFOK: Tajti – Nagy J., Fülöp N., Csató, Polényi (Kozma R., 82.) – Peszmeg, Hanzl – Gárdos (Papp M., 71.), Ivancsics, Nagy T. – Andorka (Illés Gy., 56.)
GÓLSZERZŐ: Koós (11-esből, 1–0) a 18., Markó (2–0) a 90., Dóczi (3–0) a 94. percben
KIÁLLÍTVA: Hanzl Máté (a második sárga lap után) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
SZABÓ ISTVÁN
, a Cegléd vezetőedzője: – Szervezettek vagyunk, tudunk egymásért küzdeni és időnként jól is játszunk. Nagyon fontos mérkőzésen nyertünk, így megyünk tovább.
SOÓS IMRE, a Siófok vezetőedzője: – Az döntött, hogy a játékvezető belenyúlt a mérkőzésbe. Megadott egy olyan büntetőt a hazai csapatnak, amelyet még az Xbox-játékban sem adnak meg, és még olyat sem hallottam, hogy azért állít ki egy játékost, mert legyint egyet. Ez azért dühítő, mert nagyon nagy küzdelem folyik azért, hogy bent maradjunk a másodosztályban.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–AQVITAL FC CSÁKVÁR 2–0 (0–0)
Gyula, Grosics Akadémia, 300
néző. Vezette: Berger József (Szilágyi Norbert, Punyi Gyula)
SZEGED: Szántai – Szabó P. (Hegedűs E., 85.), Markovics, Tóth G., Mészáros M. – Fitos, Veszelinov (Farkas M., 81.) Máté P., Zabari – Oláh L., Germán (Zelenyánszki, 77.)
CSÁKVÁR: Milinte – Fényes, Dulló, Szalai T., Kocsis – Nyilasi B. (Varga Z., 85.), Domján, Bakos, Horváth R. (Mihály, 65.) – Gajdos, Molnár T. (Molnár Cs., 55.)
GÓLSZERZŐ: Tóth G. (1–0) a 71., Oláh L. (2–0) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
NYILAS ELEK, a Szeged vezetőedzője: – Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, és a tizenegyest megelőző akción kívül több szép támadást vezettünk. Ha jobban összpontosítunk, illetve pontosítok, ha a vendégek kapusa nem véd olyan jól, már ebben a játékrészben eldönthettük volna a mérkőzést.
TOLDI GÁBOR, a Csákvár vezetőedzője: – Nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amit az utóbbi hetekben. A Szeged felülkerekedett, és ránk tudta erőltetni az akaratát. Azt tudtuk, hogy pontrúgásban erősek, ez meg is hozta az első góljukat, és ez meghatározta a továbbiakat.


AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 20 13 2 5 39–20 +19 41
2. Gyirmót FC Győr 20 11 7 2 33–17 +16 40
3. Békéscsaba Előre 20 12 3 5 28–20 +8 39
4. Mezőkövesd Zsóry FC 20 10 6 4 39–22 +17 36
5. Szolnoki MÁV FC 20 10 6 4 37–30 +7 36
6. Szeged 2011 20 10 3 7 26–20 +6 33
7. Soproni VSE-GYSEV 20 7 7 6 32–30 +2 28
8. ZTE FC 20 6 8 6 25–28 –3 26
9. Szigetszentmiklósi TK 20 6 8 6 16–21 –5 26
10. Soroksár SC 20 6 5 9 21–25 –4 23
11. Ceglédi VSE 20 4 8 8 24–29 –5 20
12. Aqvital FC Csákvár 20 4 7 9 25–32 –7 19
13. FC Ajka 19 4 6 9 27–30 –3 18
14. FGSZ Siófok 20 3 9 8 25–37 –12 18
15. Kaposvári Rákóczi FC 20 4 5 11 18–28 –10 17
16. Balmazújváros 19 2 4 13 19–45 –26 10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik