NB II: a kövesdi edző telefonja sem segített; ismét élre állt a Vasas

Vágólapra másolva!
2015.02.28. 13:59
null
Remili Mohamedet (jobbra) ünneplik a társak, ő szerezte a Vasas gólját (Fotó: facebook.com/Vasas Labdarúgas)
Szombaton hat mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II 17. fordulójában. A kora délutáni meccseken a Mezőkövesd Szeles Tamás góljával hiába vezetett a 71. perctől Ajkán, a bakonyiak a 92. percben Lattenstein Norbert találatával egyenlítettek. A Szeged és a Soroksár, illetve a Szolnok és a ZTE egyaránt 1–1-es döntetlent játszott egymással, míg a Szigetszentmiklós a hajrában szerzett góllal múlta felül a Ceglédet. A Vasas Remili Mohamed találatával legyőzte a Siófokot, és a tabella élére állt, míg a Sopron Zamostny Balázs duplájával Kaposváron nyert. 

 

Remili Mohamed góljának köszönhetően a Vasas a tavaszi szezonban először szerzett három pontot. Az angyalföldiek a Siófok ellen álmosan kezdték a találkozót, Ivancsics Gellért lövése nem is sokkal ment el a kapu mellett. A piros-kékek ezután felébredtek, átvették az irányítást és helyzeteket is kialakítottak, de csak egy siófoki támadást követő kontra révén tudtak gólt szerezni: Gárdos András lövését Hermány Bence bravúrral védte, majd a gyors ellentámadás végén Remili a hálóba lőtt. A szünet után továbbra is a Vasas irányított, de sem Remili, sem Ádám Martin nem tudta növelni az előnyt, míg a túloldalon Molnár Marcell lőtt a kifutó Hermány mellett mellé, így maradt az egygólos hazai siker.

Tóth László kövesdi vezetőedző hívásai sem segítettek azon, hogy a Mezőkövesd győzelemmel távozzon Ajkáról. A tréner – Zoran Kuntics ajkai edző elmondása szerint – a héten felhívott egy ajkai játékost, hogy afelől érdeklődjön, pályára lép-e ellenük Sowunmi Thomas és Gunther Zsolt. Nos, Sowunmi játszott és nem is rosszul, bár a borsodiak a második félidő közepén így is vezetést szereztek: a védők mögé beívelt labdát Szeles Tamás lőtte a kapuba. Az Ajka ezután mindent megtett az egyenlítés érdekében, nagyobbnál nagyobb helyzeteket dolgozott és hagyott ki, mígnem a 92. percben sikerült az egyenlítés: szabadrúgást követően a lepattanó labdát Lattenstein Norbert lőtte tizenöt méterről a hálóba, így igazságos döntetlennel ért véget a találkozó. A pontvesztés miatt a Mezőkövesd leszorult a tabella éléről.

Gyenge első félidőt követően a második játékrészben is sokáig nehézkesen futballoztak a csapatok a Szeged 2011–Soroksár mérkőzésen. A 74. percben aztán Lovrencsics Balázs szép fejesével megszerezte a vezetést a Soroksár, de nem örülhetett sokáig, mert négy perccel később, kavarodás után Máté Péter bombázott öt méterről a rövid sarokba. A hajrában Nyilas Elek együttese próbálkozott a győzelem megszerzésével, de gólt nem szerzett, ellenben egyik játékosát kiállították: szabadrúgás után Berde István a gólvonaltól egy méterre próbálta befejelni a labdát, ám közben meglökték, esés közben pedig a kezét érte a labda. A játékvezető ezt szándékos kezezésnek ítélte, amiért felmutatta a második sárga lapot Berdének. A Szeged két tavaszi hazai mérkőzése közül egyet sem tudott megnyerni.

„Csúnya” mérkőzésen győzött a Szigetszentmiklós a Cegléd ellen. A Pest megyei együttesek összecsapását nagy küzdelem, rengeteg hiba és több durvaság jellemezte, és bár a játék képe alapján egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet, a hazaiak a hajrában kicsikarták a győztes gólt: szögletet követően Hevesi-Tóth Tamást lerántották a tizenhatoson belül, de a játék tovább folyt, a labda a középhátvéd Tóth Ferenc elé került, aki kíméletlenül a léc alá lőtt.

A télen szerződtetett Zamostny Balázs fejes góljával korán előnybe került a Soproni VSE-GYSEV a Kaposvár vendégeként. A hazaiak nehezen tértek magukhoz, csak a félidő közepén jutottak el először a Sopron kapujáig, de gólt nem tudtak szerezni. A második játékrész újabb hideg zuhannyal indult a kaposváriaknak, hiszen a Kovács Ádám buktatásáért megítélt tizenegyest Zamostny a hálóba lőtte. A hátralévő időben a somogyiak csak erőlködtek, de még gólhelyzetig sem tudtak eljutni az előnyét okosan őrző Sopron ellen. Így hiába játszott három újonnan szerződtetett játékos (Petrók Viktor, Balogh Bence, Zsivoczky Norbert) a Kaposvárban, a csapat a második tavaszi meccsét is elveszítette.

Papucsek Barna fejes góljával a Szolnoki MÁV az első félidő derekán vezetéshez jutott a ZTE ellen, de a Tisza-partiak csak a szerencsének köszönhetik, hogy a zalaiak nem egyenlítettek az első játékrészben, mivel Babati Benjamin a kapufára lőtt. A szünet után a télen szerződtetett Szakály Attila öt percen belül két sárga lapot szedett össze (mindkétszer Tóth Bencével szemben követett el szabálytalanságot a ZTE játékosa), de a kiállítás a Szolnokot zavarta meg. Vári Barnabás teljesen feleslegesen rúgta fel a tizenhatos sarkánál Délczeg Gergelyt, a megítélt büntetőt Délczeg a hálóba lőtte. A hátralévő időben hiába támadott nagy elánnal a hazai együttes, Nagy István, Zsolnai Róbert és Tóth Bence sem tudott a kapuba találni, így a ZTE emberhátrányban szerzett pontot.

LABDARÚGÓ NB II
17. FORDULÓ

VASAS–SIÓFOK 1–0 (1–0)
Budapest, Illovszky-stadion, 1400
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Varga II Gábor, Kepe Arnold)
VASAS: Hermány – Bori, Debreceni, Preklet, Hangya – Gál M., Vass P. (Kenesei K., 74.), Berecz – Ádám (Lázok, 52.), Ferenczi I. (Czvitkovics, 67.), Remili
SIÓFOK: Tajti N. – Fülöp N., Csató, Mogyorósi, Nagy J. (Molnár M., 46.) – Horváth A., Futó (Vass M., 53.) – Gárdos (Papp M., 62.), Ivancsics, Illés Gy. – Andorka
GÓLSZERZŐ: Remili (1–0) a 43. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY,
a Vasas vezetőedzője: – Aminek örülhetek, hogy begyűjtöttük a három pontot, és azt hiszem, ezzel el is mondtam mindent a mérkőzésről. Ez a bajnoki is egy volt a sorban, készülünk a következőre, amelyen szintén csak a győzelem elfogadható.
SOÓS IMRE, a Siófok vezetőedzője: – Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, a negyvenkettedik percben óriási ziccerben hibáztunk, és az ellentámadásból a Vasas Remili Mohamed révén gólt szerzett – ezzel el is döntötte a mérkőzést.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–SVSE-GYSEV 0–2 (0–1)
Kaposvár, 350
néző. Vezette: Kovács Gergely (Kis Zoltán, Mohos Milán)
KAPOSVÁR: Somodi – Kiss M., Kovács O., Petrók, Hadaró – Nagy K., Albert Á. – Balogh B. (Király V., 59.), Zsivoczky (Fejős, 70.), Dominic (Házi B., 59.) – Rajczi
SVSE: Halasi – Fazakas, Sifter, Bobál D., Nagy Z. – Pados, Kapacina (Szabó L., 70.) – Horváth P., Pintér A. (Baranyai N., 89.), Kovács Á. – Zamostny (Pető B., 82.)
GÓLSZERZŐ: Zamostny (0–1) a 6., Zamostny (11-esből, 0–2) a 49. percben
MESTERMÉRLEG
HÁZI LÁSZLÓ,
a Kaposvár megbízott edzője: – Nagyon nehéz ilyen körülmények között mérkőzést értékelni. Megköszönöm a tizenhat játékosnak, aki ilyen körülmények között velünk együtt kiáll a klubért, a városért.
SUPKA ATTILA, a Sopron vezetőedzője: – Jobban játszottunk, egységesebbek voltunk a hazai csapatnál. Ha jobban koncentrálunk, több gólt is szerezhettünk volna. Bízunk abban, hogy a Kaposvárnál rendeződik a helyzet és a játékosok nyugodtan futballozhatnak.

FC AJKA–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–1 (0–0)
Ajka, 300
néző. Vezette: Botló Béla (Horváth Zoltán, Iványi István)
AJKA: Jánosa – Asztalos, Császár A., Zámbó – Köles, Nagy B. – Pál D. (Németh L., 62.), Sowunmi, Besztercei (Lattenstein, 78.) – Szabó Zs. (Bölcsföldi, 85.), Major N.
MEZŐKÖVESD: Kunsági – Szeles, Gengeliczki, Dvorschák, Sváb – Hegedűs D. – Takács P., Tajthy, Molnár G. (Nyilas E., 90.) – Máté J. (Lukács R., 53.), Kulcsár K. (Baracskai, 83.)
GÓLSZERZŐ: Szeles (0–1) a 70., Lattenstein (1–1) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
ZORAN KUNTICS,
az Ajka vezetőedzője: – Az ellenfél edzője a héten háromszor is felhívta egyik játékosunkat, hogy Sowunmi Thomas és Gunther Zsolt játszik-e. Ezzel nem tisztelte klubunkat, a munkámat azonban nagyon jól motiválta. Legközelebb engem hívjon, s ne a játékosoktól próbáljon információt szerezni. A második félidőben öt-hat gólhelyzetünk is volt, ha kikapunk, az a sors igazságtalansága lett volna.
TÓTH LÁSZLÓ, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Nem csak rajtunk múlt, hogy nem sikerült megszerezni a győzelmet. A sportszerű kereteket kihasználva mindent megtettünk, csapatomat csak dicsérni tudom, a három pont elveszítése nem rajtunk múlt.

SZOLNOKI MÁV FC–ZTE FC 1–1 (1–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 600
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Kovács II Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő)
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Antal G., Papucsek, Fritz – Kenderes, Csirszki (Tóth D., 79.) – Nagy I., Tóth B., Rokszin (B. Tóth, 62.) – Lengyel B. (Zsolnai, 62.)
ZTE: Szappanos – Pajor, Króner, Fodor M., Bedi (Horváth P., 14.) – Szakály A. – Babati (Szegleti, 83.), Bíró, Murai (Daru, 56.), Városi – Délczeg
GÓLSZERZŐ: Papucsek (1–0) a 25., Délczeg (11-esből, 1–1) az 59. percben
KIÁLLÍTVA: Szakály A. (második sárga lap után) az 50. percben
MESTERMÉRLEG
KIS KÁROLY,
a Szolnok vezetőedzője: – A rendkívül agilisan játszó Zalaegerszeg ellen megszereztük a vezetést, növelni azonban nem tudtuk előnyünket, a vendégek pedig váratlanul egyenlítettek. Utána végigtámadtuk ugyan a hátralévő időt, de elhibáztuk helyzeteinket.
LENDVAI MIKLÓS, a ZTE vezetőedzője: – Bedi Bence kényszerű lecserélésekor jobb híján támadó középpályást kellett beállítanom. Végül is elégedett vagyok az eredménnyel, mert tíz emberrel pontot szereztünk Szolnokon. Ugyanakkor játékosaink többször is feleslegesen szabálytalankodtak, amelynek következménye volt a kiállítás.

SZEGED 2011–SOROKSÁR SC 1–1 (0–0)
Gyula, Grosics Akadémia Sporttelep, 350
néző. Vezette: Farkas Tibor (Szilágyi Norbert, Galán Roland)
SZEGED:
Szántai – Zelenyánszki, Szabó Cs., Tóth G., Mészáros M. – Polareczki (Berde, 73.), Máté P., Oláh G., Fitos – Oláh L. (Manga, 73.), Germán
SOROKSÁR:
Holczer – Simita, Pandur, Farkas A., Gohér – Lannert, Sándor I. (Lisztes, 63.), Hodgyai (Vass Zs., 79.) – Huszák, Lovrencsics B., Pál A. (Kovács D., 82.)
GÓLSZERZŐ:
Lovrencsics B. (0–1) a 74., Máté P. (1–1) a 78. percben
KIÁLLÍTVA:
Berde (kezezésért) a 88. percben
MESTERMÉRLEG

NYILAS ELEK,
a Szeged vezetőedzője: – A kiállítás és a sérülések miatt ismét kevesen voltunk, ráadásul a múlt heti, Siófok elleni vereség megviselte a csapatot. Ezúttal azonban küzdöttünk, harcoltunk, ismét hátrányból álltunk fel, és ez a hozzáállás erőt adhat a további mérkőzésekre.
VARGA ATTILA,
a Soroksár vezetőedzője: – A kiegyenlített első félidő után vezetést szereztünk, de az egyenlítő gól és a sérülés megzavart bennünket, s a hazai csapat előtt is adódtak lehetőségek. Győzni szerettünk volna, de nem vagyok elégedetlen.

SZTK-ERIMA–CEGLÉDI VSE 2–1 (1–1)
Szigetszentmiklós, 200
néző. Vezette: Nagy Róbert (Demeter János, Punyi Gyula)
SZTK: Horváth L. – Puskás G., Tóth F., Vágó, Pollák – Hevesi-Tóth, Domokos – Bonifert (Jasarevic, 69.), Szepessy, Kollega (Osváth, 76.) – Szabó B. (Benkő-Bíró, 83.)
CEGLÉD: Tóth Z. – Oláh M., Farkas I., Albert I., Pesti – Vattai, Dóczi – Koós, Pantovics (Koncz, 71.), Szabó D. (Majoros, 56.) – Balog M. (Kormos, 82.)
GÓLSZERZŐ: Bonifert (1–0) a 35., Koós (1–1) a 39., Tóth F. (2–1) a 87. percben
KIÁLLÍTVA: Domokos (megtaposta Majorost) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
SZÉKELY TIBOR,
a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Az első húsz perc dominanciája után kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Azért van jó csapatom, mert az ilyen mérkőzéseket a magunk javára tudjuk fordítani. Szurkolok a ceglédieknek, hogy elérjék céljaikat.
SZABÓ ISTVÁN, a Cegléd vezetőedzője: – Küzdelmes, változatos, sok párharccal tarkított mérkőzést játszottunk. Teljesítményünk és helyzeteink alapján rászolgáltunk volna a döntetlenre, de olyan hibát nem engedhetünk meg magunknak, amelyet a mérkőzést eldöntő gól előtt elkövettünk.

Vasárnap:

Balmazújváros–Gyirmót FC Győr 1–3
Békéscsaba–Csákvár 0–0

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 17 11 1 5 35–19 +16 34
2. Mezőkövesd Zsóry FC 17 9 6 2 33–17 +16 33
3. Gyirmót FC Győr 17 9 6 2 29–15 +14 33
4. Békéscsaba Előre 17 10 2 5 22–17 +5 32
5. Szolnoki MÁV FC 17 9 5 3 33–26 +7 32
6. Szeged 2011 17 7 3 7 20–20 0 24
7. Soproni VSE-GYSEV 17 6 6 5 28–28 0 24
8. Szigetszentmiklósi TK 17 6 6 5 15–16 –1 24
9. Soroksár SC 17 6 4 7 20–22 –2 22
10. ZTE FC 17 5 7 5 23–24 –1 22
11. FC Ajka 17 4 6 7 26–27 –1 18
12. Kaposvári Rákóczi FC 17 4 4 9 18–24 –6 16
13. Aqvital FC Csákvár 17 3 6 8 23–29 –6 15
14. Ceglédi VSE 17 2 8 7 20–28 –8 14
15. FGSZ Siófok 17 2 8 7 23–33 –10 14
16. Balmazújváros 17 2 4 11 19–42 –23 10

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik