nemzetisport.hu 2017.10.06 12:59 Frissítve: 2017.10.06 13:43

NB II: csákvári gondok – 4 sérült, a kapus már nem kerettag

Sérülés miatt négyen biztosan hiányoznak a labdarúgó NB II-ben sereghajtó Csákvárból a Szolnok elleni, vasárnapi mérkőzésen. Dulló Martin, Molnár Csaba, Ivor Horvat és Baranyai Ádám sem léphet pályára a csapatban, míg Horváth Gábor már nem is tagja a keretnek.

 

Dulló Martin még a 4. fordulóban, az ETO FC Győr elleni találkozón bokatörés miatt esett ki a sorból, Baranyai Ádám zúzódást szenvedett a Kisvárda otthonában lejátszott meccsen, míg Ivor Horvat a Vác elleni, múlt vasárnapi bajnokin szenvedett oldalszalag-húzódást.

Molnár Csabának részleges bokaszalag-szakadása van, így ő sem szerepelhet a Szolnok ellen.

Az NSO megtudta, hogy a klubhoz a nyáron csatlakozó Horváth Gábor már nincs is a keretben. A kapus az MTK ellen, az 1. fordulóban remekül védett, majd másnap, otthon, biciklizés közben eltörte a könyökét, és ezután távozott is a klubtól.

A csákváriak honlapja arról is beszámolt, hogy a klub hét közben rendkívüli szurkolói ankétot tartott, amelyen megvitatásra kerültek a problémák.

„Újkori történetünk legnehezebb időszakát éljük, de hiszem, hogy kilábalunk belőle – mondta Nagy Sándor, a klub tulajdonosa. – Öt éve, hogy a profi liga legkisebb lélekszámú településeként megvetettük lábunkat az NB II-ben. Az az első percektől nyilvánvaló volt, hogy lehetnek szebb és nehezebb idényeink, de minden alkalommal tudásunk legjavát kell nyújtanunk, hogy megragadjunk a másodosztályban. Az elmúlt években viszont oly mértékben megváltoztak a viszonyok a magyar labdarúgásban, hogy a megnövekedett követelményeknek, igényeknek mi magunk egyedül már nem tudunk megfelelni. Bár klubunk fejlődésének első pillanatától kapcsolatban álltunk a Puskás Akadémiával – számos játékos érkezett korábban is hozzánk Felcsútról hol kölcsönbe, hol végleg –, igazán szorossá csak a közelmúltban vált az együttműködésünk. Meggyőződésem, annak ellenére, hogy most nehéz helyzetben vagyunk, ez a „házasság” igenis életképes, s mindkét klub érdekét szolgálja.”              

A jelenleg sérüléssel bajlódó Molnár Csaba bizakodó és reméli, hogy a Szolnok ellen megszületik az első csákvári siker.

„Egy negatív spirálból elsősorban lelkileg és mentálisan nehéz kikecmeregni, hiszen a sikertelenség mindenkit nyomaszt – mondta a támadó. – Olyan dolgokat sem merünk most megcsinálni, amit korábban csukott szemmel, az ágyból felkelve is könnyedén megoldottunk. De abban is biztos vagyok, egy győzelem – legyen az szép, vagy csúnya – átlendítene minket a holtponton. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ez már vasárnap, a Szolnok ellen megszülessen.”

Az NB II 12. fordulójában a Csákvár vasárnap 17 órától fogadja a Szolnokot.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.10 17:01:33

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Magabiztos gyirmóti siker Zalában • A Csabának nem okozott gondot a Szeged.

2017.12.03 12:47:44

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Békéscsaba nyert a Kazincbarcika vendégeként, és ezzel már dobogós.

2017.12.02 01:59:04

Labdarúgó NB II F. B.

Rémes mutatókkal áll a Sopron és a Siófok • Derekas derekasan gyűjti a sárgákat • Visszaesőben a góllövőlista egyik vezetője.

2017.11.26 12:56:25

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Ismét nyert, és már dobogós a Cegléd • Fontos csákvári és budaörsi siker • Hármat vágott az Óvár.

2017.11.23 14:02:21

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Nyíregyháza labdarúgója nincs jó véleménnyel a mostani magyar élvonalbeli játékosokról, az NB I-et sem követi.