nemzetisport.hu 2018.07.04 16:46 Frissítve: 2018.07.04 19:12

NB II: Bozsik József után Bozsik Péter is Nyíregyházán kapott munkát

A labdarúgó NB II-re készülő Nyíregyháza Spartacus bejelentette, hogy a volt szövetségi kapitány Bozsik Péter lett a klub szakmai igazgatója.

 

 
Itt a magyar Nagelsmann? A Szparinál alkothat a 30 éves edző

A Szpari tájékoztatása szerint az 56 éves Bozsik Péter – akinek fia, József a Nyíregyháza NB II-es csapatának vezetőedzője – szakmai igazgatóként csatlakozik a klubhoz. Feladatai közé tartozik többek között, hogy folyamatosan kapcsolatban kell lennie az akadémiával, a klubvezetéssel,  valamint az önkormányzattal, a szövetséggel, továbbá képviseli a klubot rendezvényeken, médiaeseményeken – az utánpótlás és a felnőttcsapat kapcsán.

Bozsik Péter edzőként NB I-es bajnoki címet nyert a Zalaegerszegi TE-vel, 2006-ban pedig a magyar válogatottat irányította. Bozsik – aki televíziós szakkommentátorként is ismerős lehet – a Komárom vezetőedzőjeként az előző szezonban visszajuttatta az együttest az NB III-ba. A komáromiak jelezték, Bozsik Péter nem távozik a harmadosztályba feljutó együttestől.

A másodosztályú klubnál a szakmai munkáért továbbra is Bozsik József felel, az ő feladata a keret összeállítása, felkészítése és a mérkőzéseken a gárda irányítása.

„A Nyíregyháza komoly tradíciókkal büszkélkedhet, jólesett a megkeresése. Örömmel vállaltam a munkát, bízom abban, hogy tudok segíteni az akadémia és a klub közös működésében, és a jövő felépítésében” – idézi a Nyíregyháza honlapja Bozsik Pétert.

Mint ismert, a Szpari akadémiája Bozsik Józsefnek, az Aranycsapat legendás tagjának (egyben Bozsik Péter édesapjának) nevét viseli.
2019.06.11 14:44:34

Labdarúgó NB II SOMOGYI ZSOLT

Az MTK-nak nem kell, reméli, lesz olyan klub, amely azt gondolja, egy évig még tud segíteni.

2019.06.04 21:48:40

Labdarúgó NB II SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Szűnjön meg az érdektelen, de drága NB III!

2019.05.24 14:03:24

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

Kevés volt a Vasas nagy sorozata • Büszkék lehetnek Budaörsön és Soroksáron • Nem segített az edzőváltás Cegléden és Óváron.

2019.05.19 14:25:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Budaörs a Csákvárnak, a Balmaz a Vácnak rúgott négyet • Nyert a Kaposvár • Szépen búcsúzott a Monor.