Két gólt rúgott a Csákvár, mégis döntetlen lett a vége

GAJDÁCS PÁLGAJDÁCS PÁL
Vágólapra másolva!
2021.04.07. 17:50
null
A békéscsabai Hodonicki Márk (28) fedezi a labdát (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Élvezetes, jó mérkőzésen döntetlenre végzett egymással a Békéscsaba és a vendég Csákvár a labdarúgó NB II 31. fordulójában. A lila-fehér csapat egy öngóllal szerzett vezetést az első félidő hajrájában, amit a rendkívül agilisan játszó Fejér megyeiek a 80. percben kiegyenlítettek.


31. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–1 (1–0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Takács János (Horváth Róbert, Punyi Gyula)
BÉKÉSCSABA: Krnács – Babinyecz (Farkas M., 72.), Bora, Horváth P. – Hodonicki, Kitl, (Kasik, 62.) Nagy S., Király, Szabó P. – Máris (Kovács Á., 25.), Paudits. Vezetőedző: Preisinger Sándor
CSÁKVÁR: Markek – Major G., Csató M. (Tányéros, a szünetben), Albert I., László (Ganbajar, a szünetben) – Mészáros D. (Nándori, 60.), Posztobányi (Daru, 60.) – Kocsis B., Madarász, Mim – Baracskai (Vörös, 83.). Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző:
Csató M. (öngól, 36.) , Madarász (80.).

MESTERMÉRLEG
Preisinger Sándor:
– Az első félidőben domináltunk, sok helyzetünk volt, de sajnos nekünk mindig kell öt-hat olyan helyzet, amiből gólt tudunk rúgni. Szerencsére most megelőzött minket az ellenfél és ők rúgták be a mi helyzetünket. Keresem az okokat, hogy a második félidőben miért fordult ekkorát a meccs, mert csak nyomoztuk a labdát és nem nagyon tudtunk kijönni ebből az apátiából. Sebességben mintha visszavettünk volna és mindenki védte volna az előnyt, de nyilván nem ez volt a cél. A második felvonásban a Csákvár jobban játszott.
Visinka Ede:
– Tudtuk, hogy a csabaiaknak erős csapatuk van, tele jó egyéniségekkel és az első félidőben nem nagyon találtuk a fogást rajtuk. Megúsztunk pár szituációt, de sajnos jött az az öngól, ami benne van a játékban. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. A második félidőben már csak egy együttes volt a pályán. A sors igazságtalansága lett volna, ha nem egyenlítünk ki.

ÖSSZEFOGLALÓ

A békéscsabaiak léptek fel támadólag, húsz perc alatt három nagyobb helyzetet is kidolgoztak. A csákváriak egy-egy veszélyes akcióval azért jelezték, hogy nem szeretnének pont, pontok nélkül hazatérni. A hazaiak játszottak fölényben, de mégis, némiképp váratlanul szereztek vezetést, melyhez a saját kapujába betaláló csákvári Csató Martin nyújtott hathatós segítséget.

Harapós Csákvár folytatta a játékot a második félidőben. A szünetben két poszton is változtatott Visinka Ede, és mindkét cserejátékos, Ganbajar és Daru is nagyon aktívnak bizonyult. A második 45 percben szinte végig a csabai térfélen tartózkodtak a csapatok, a Csákvár egymás után dolgozta ki a helyzeteit, fölénye a hajrában góllá érett. A lila-fehérek ezután megpróbálták megszerezni a győztes gólt, de későn eszméltek, a vége 1–1-es eldöntetlen lett.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc:A játékvezető véget vetett a találkozónak. Köszönjük a megtisztelő figyelmüket!

90+3. perc: Ganbayar próbálkozott lövéssel, de a védő tisztáztak.

90. perc: Három perc ráadás.

87. perc: Paudits veszélyeztett, de a lövésébe Albert belevetődött.

83. perc: Cseréltek a vendégek: Baracskait Vörös Tamás váltotta.

80. perc: Egyenlített a Csákvár! Albert indította a bal szélen Kocsist, aki mintaszerűen adott középre, Madarászpedig 7 m-ről a kapu közepébe passzolt,1–1.

78. perc: Albert és Paudits rúgott össze, mindketten a földre kerültek, kis ápolást követően folytathatták a játékot.

77. perc: Krnács Richárd kapott időhúzásért sárgát.

77. perc: Kocsis adott remek labdát Mimnek, aki néhány lépés után lőtt, de labdája kicsivel, de elkerülte jobb alsó sarkot.

72. perc. Babinyecz esett össze a saját 16-osán belül, akit le is kellett cserélni, Farkas Márk váltotta.

69. perc: Ganbayar volt a főszereplő, átívelt a túloldalra, ahol Daru bólintott kapura, ám Bora az utolsó pillanatban kifejelte a labdát.

67. perc: Babinyecz pakold oda egyet Darunak, mindketten elestek, majd rövid ápolás után a csabai megkapta a sárga kártyát.

62. perc: Cseréltek a hazaiak is: Kitl helyén Kasik Ákos a pályán.

60. perc: Kettős csere a Csákvárnál: Posztobányit Daru Bence, Mészáros Dávidot Nándori Botond váltotta.

57. perc: Ismét a csereember, Ganbayar próbálkozott, erős lövését Krnács tolta kapu fölé.

53. perc: Madarász tekerte középre a labdát, Ganbayar fejesét azonban Krnács nagy bravúrral kitenyerelte.

47. perc: Madarász végzett el szabadrúgást a 16-os jobb sarkáról, Babinyecz kifejelte a labdát, Ganbold visszakanalazta Tányéros azonban a kapu fölé bólintotta a labdát.

46. perc: A szünetben két poszton is változtatott Visinka Ede, a Csákvár edzője, Csató Martint Tányéros Ádám, László Noelt Ganbold Ganbayar.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés

45+1. perc: Véget ért az első játékrész.

45. perc: Egy percet hosszabbít a játékvezető.

36. perc: Vezet a Békéscsaba! Kitl tologatta a labdát a jobb oldalon, gyönyörűen adott be, Paudits már várta a labdát, ám az előtte álló védő, Csató Martin látványos mozdulattal a saját kapujába lőtt,1–0.

35. perc: Posztobányi rúgta fel teljesen feleslegesen Nagy Sándort, amiért járt a sárga kártya.

30. perc: Madarász végzett el a bal oldalról szabadrúgást, ide-oda pattogott a labda a 16-oson belül, végül Kitl szabadított fel.

 

Kitl Miklós próbálkozásából nem lett gól (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Kitl Miklós próbálkozásából nem lett gól (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

25. perc: Az iménti főszereplő, Máris a lábát fájlalva a földre került, és már nem is folytathatta a játékot, a támadót Kovács Ádám váltotta.

19. perc: Szabó Péter egy a félpályánál végzett el gyorsan szabadrúgást, Márist indítva, aki már csak a kapussal állt szemben, de Markek nagyot védett.

18. perc: Kocsis került ziccerbe, és 8 m-ről leadott lövése centikkel kerülte el a jobb kapufát.

15. perc: Szabó Péter vállalkozott lövésre, Markek kiütötte, majd Albert Csató segítségével kirúgta a labdát. Óriási helyzet volt!

6. perc: Hodonicki viharzott el a jobb oldalon jól tette középre a labdát, Máris elengedte Paudits próbálta kapura igazítani, de egy védőről kivágódott.

5. perc: Baracskai tette be veszélyesen a 16-oson belülre a labdát, de Krnács felszedte a labdát.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

 

A csabaiak nagyon elszántan készültek a mérkőzésre (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
A csabaiak nagyon elszántan készültek a mérkőzésre (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

A mérkőzés előtt meg kellett igazítani a csákvári kapu hálóját, ezért csak ötperces csúszással kezdődhetett el a találkozó.

Két olyan csapat találkozik szerdán a Kórház utcai stadionban, amelyik győzött a vasárnapi 30. fordulóban. A 12. helyen álló Békéscsaba a DEAC-ot (3–0), a 16. Csákvár a Kazincbarcikát (4–1) verte, így mindkét együttes játékosai bizakodó hangulatban várták a párharcot.
A Csákvár még sohasem tudott győzni Békéscsabán, hiszen erejükből mindössze három döntetlenre futotta a Kórház utcában. A 11. Békéscsaba–Csákvár mérkőzést rendezik, melyekből négy alkalommal a Csaba, háromszor a Csákvár került ki győztesen, háromszor eldöntetlen maradt az eredmény. A legutóbbi találkozót 5–3-ra nyerte Csákváron az Előre. A csabaiaknál elképzelhető, hogy Mészáros Márk is bevetésre kerül. Babinyecz Balázs és Paudits Patrik egy-egy medvepuszit kapott a DEAC elleni meccsen. Fazekas Lóránt lebetegedett. Továbbra is kérdéses Czinanó Antal Áron, Szabó Zsombor, Sipaki Patrik, Pap Szabolcs, Kasik Ákos és Ilyés Tamás játéka sem biztos.
A Fejér megyeieknél a házi gólkirály jelölt, 13 találatnál tartó Daru Bence 23 percet játszott a Kazincarcika ellen, aki egy térdsérülésből tért vissza.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Megtudjuk, mire megy az előző két hazai meccsét megnyerő Békéscsaba a kieső helyről a legutóbbi fordulóban elkerülő Csákvár ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik