NB II: az év végére készülhet el a stadion rekonstrukciója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.01. 12:41
Március első napjaira teljesen eltűnik a labdarúgó NB II-ben szereplő Békéscsaba stadionjának ütött-kopott, régi fapados lelátója, a munkagépek kíméletlenül ledózerolják a több évtizedes betonfalakat. A szurkolók közül többen is elérzékenyülve nézték a bontást, a klub elöljárói ezért úgy döntöttek, az új székházban néhány téglát kiállítanak, hogy az utókor is emlékezhessen a régi idők fociját időző lelátórészre.

„Az első ütemben a fedett, ülőhelyes lelátót bontják le, a munka ezen részével mostanra nagyjából végeztek is – mondta Igricz Mihály, a lila-fehérek klubigazgatója a Nemzeti Sportnak. – Július végére készen kell lennie az új lelátórésznek, amelyben az első csapat is otthonra talál. Az öltözőket, a bemelegítőhelyiséget, az úgynevezett sky-boxokat, a játékvezetői szobát itt alakítjuk ki, hasonló lesz a létesítmény ezen része, mint a gyirmóti vagy a mezőkövesdi stadionban. A második ütemben a szemben lévő nagyobbik lelátórész újul meg, a két szélét elbontatjuk, ott új mellékhelyiségek, büfék kapnak helyet. Azért lesz rövidebb a lelátó, hogy szimmetrikus legyen a szemben lévő tribünnel.”Igricz Mihály, a lila-fehérek klubigazgatója a Nemzeti Sportnak. – Július végére készen kell lennie az új lelátórésznek, amelyben az első csapat is otthonra talál. Az öltözőket, a bemelegítőhelyiséget, az úgynevezett sky-boxokat, a játékvezetői szobát itt alakítjuk ki, hasonló lesz a létesítmény ezen része, mint a gyirmóti vagy a mezőkövesdi stadionban. A második ütemben a szemben lévő nagyobbik lelátórész újul meg, a két szélét elbontatjuk, ott új mellékhelyiségek, büfék kapnak helyet. Azért lesz rövidebb a lelátó, hogy szimmetrikus legyen a szemben lévő tribünnel.”

És hogy mikorra fejeződik be a rekonstrukció? Ha minden jól alakul, az esztendő végére már az új Kórház utcai stadionban szurkolhatnak a csabai drukkerek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik