NB II: a Vasasnál elkezdődnek a kiscsoportos edzések

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.22. 17:57
null
A Vasas játékosai csütörtökön ismét találkoznak egymással (Fotó: Micheller Szilvia)
Több NB I-es labdarúgóklubnál már zajlanak a kiscsoportos edzések, csütörtökön pedig a legszigorúbb biztonsági intézkedések betartása mellett a másodosztályú Vasas játékosai is visszatérnek a pályára – számolt be róla az angyalföldi klub a hivatalos honlapján.

 

A Vasas labdarúgói az elmúlt öt hétben otthonaikban, egyéni edzésterv alapján végezték a szakmai stáb által összeállított munkát. Rendkívül szigorú biztonsági előírások mellett a felnőttcsapat számára csütörtöktől a Fáy utcai edzőközpontban folytatódnak az edzések. A keret tagjai előzetesen szűrővizsgálaton vettek részt egy budapesti magánklinikán. A tréningek speciális egészségügyi előírások és szakmai terv mentén lesznek megtartva: negatív koronavírusteszt, speciális protokoll, személyre szabott munkautasítások, zárt létesítmény, folyamatos fertőtlenítés, fizikai kontaktus nélküli kiscsoportos foglalkozások jellemzik a következő időszak menetrendjét – olvasható a vasasfc.hu-n.

„Az otthon végzett feladatok után a pályán folytatjuk a felkészülést, az egyéni edzésprogram helyett pedig jönnek a kiscsoportos foglalkozások – idézi Nagy Miklós sportigazgatót a klub hivatalos honlapja. – Ezzel a döntéssel újabb lépcsőfokot ugrunk annak érdekében, hogy ugyan speciális körülmények mellett, de mégis szervezett keretek között és együtt tudjunk készülni a bajnokság esetleges folytatására. Mindannyian arra fókuszálunk, hogy a játékosok és a stábtagok biztonságban, szigorú feltételek mellett, a csapatorvos, a háttérstáb és a klub szakembereinek felügyeletével tudják végezni a munkájukat, ennek érdekében speciális egészségügyi előírásokat és protokollba foglalt, egyedi munkautasításokat alakítottunk ki. Labdarúgóinkat és a stábtagokat tájékoztattuk a járványügyi helyzetre előírt munkarendről, azt valamennyien elfogadták, az egészségügyi előírásokat pedig a jövőbeni foglalkozások során kötelezően betartják.”

Az edzések idején a sportközpont területére kizárólag a Vasas FC játékosai és stábtagjai léphetnek be, azok minden esetben zárt kapusak lesznek. A futballisták edzőruházatban, védőfelszerelést viselve, gépjárművel érkeznek a létesítménybe, a programot követően pedig – öltözőhasználat nélkül – ugyanabban a ruházatban távoznak otthonaikba. A kiscsoportos tréningek eltérő időpontokban és egymástól megfelelően elkülönített pályákon, fizikai kontakt nélkül zajlanak majd a Fáy utcai Sportcentrum területén.

Fontos kiemelni – jegyzi meg a vasasfc.hu –, hogy a játékosok és stábtagok nem csupán a közös gyakorlások során tartják be az előírt egészségügyi protokollt, hanem a foglalkozásokon kívül, otthonaikban is az előírt szabályoknak kell megfelelniük: saját és mások egészségének megóvása érdekében az edzéseken kívül minden egyéb közösségi tevékenységtől, programtól szigorúan tartózkodniuk kell, illetve naponta többször, előre meghatározott szempontok szerint kell testhőmérséklet-ellenőrzést végezniük.

A Vasas az NB II-es bajnokság félbeszakításakor a harmadik helyen állt a tabellán, hét ponttal a már feljutást érő második pozícióban tanyázó Budafok mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik