NB II: a Vasas válogatott védőt igazolt a Mol Viditől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.28. 16:26
null
Tóth Bence a Vasas új szerzeménye (Fotó: vasasfc.hu)
A Vasas NB II-es labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy fél évre kölcsönvette a Mol Vidi FC egyszeres magyar válogatott védőjét, Tóth Bencét.

 

„Tóth Bence fél évre kölcsönbe érkezett csapatunkhoz a Mol Vidi FC-től”– írja a a vasasfc.hu.

„Tóth Bence átigazolása illeszkedik a Vasas FC új klubfilozófiájába. A Vasas fiatal magyar játékosokkal szeretne eredményesen szerepelni az elkövetkező években. Éppen ezért a Kubala Akadémia tehetségei mellett keressük a jó adottságokkal rendelkező, elhivatott, fiatal, magyar labdarúgókat, akik értékei lehetnek a klubunknak. Tóth Bence 20 éves, tehetséges védőjátékos, aki az utánpótlás-válogatottak mellett már a felnőttválogatottban is bemutatkozott. Bencével a kölcsönadási időszak lejárta után, nyártól hosszú távon is számolnánk, és erről mind a játékossal, mind a Mol Vidi FC-vel egyeztettünk már” – nyilatkozta a Vasas honlapjának Domonyai László, az angyalföldiek klubigazgatója.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Vasashoz igazolhattam – mondta Tóth Bence. – Szeretném bebizonyítani a szakmai stábnak és a szurkolóknak is, hogy erőssége tudok lenni a csapatnak, bízom benne, hogy minél előbb meghatározó játékossá válok. Az eredeti posztom bal belső védő, de balhátvédként is szerepeltem már. A Vasas nagy hagyományú klub, amelynek nem az NB II-ben van a helye. Mindent el fogok követni, hogy már ebben az idényben kiharcoljuk a feljutást.

Tóth Bence a Puskás Akadémiám nevelkedett, a 2016–2017-es évadban alapembere volt az NB II-es bajnokságot megnyerő felcsúti csapatnak, és két gólt is szerzett. 2017-ben Bernd Storcknál bemutatkozott a felnőttválogatottban. Abban az évben szerződött Fehérvárra, de a Vidinél az NB I-ben csak hat meccsen játszott, még az előző évadban, a jelenlegi idényben az élvonalban nem kapott lehetőséget.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Lakatos Csaba (Budafok), Rétyi Róbert (Vasas Kubala Akadémia), Nagy Zoárd (Vasas Kubala Akadémia), Tóth Bence (Mol Vidi – kölcsönbe)
Távozók: Ádám Martin (Kaposvár, szabadon igazolható), Kovács Zoltán (ZTE FC – kölcsönből vissza, onnan Budafok kölcsönbe), Vít Benes (cseh, szombathelyi kölcsön után SK Sigma Olomouc Csehország)

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL VIDI FC-NÉL
Érkezők: Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Futács Márkó (szabadon igazolhatóként, legutóbb Hajduk Split – Horvátország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Réti Patrik (?, Siófok)
A második csapatból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Sztefan Scsepovics (szerb, Jagiellonia Bialystok – Lengyelország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Bolla Bendegúz (Zalaegerszeg), Tóth Bence (Vasas)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik