NB II: a Premier League-újoncnál próbázott a Siófok fiatalja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.16. 15:43
A labdarúgó NB II-ben szereplő Siófoknál kezdte meg a nyári felkészülést Opavszky Balázs, aki a legutóbbi szezonban igazolt az MTK-tól a Balaton-parti együtteshez, de azt az idényt a Vasas Kubala Akadémiánál töltötte kölcsönben. Mint kiderült: az U18-as válogatott futballista idén nyáron a Premier League-be feljutó Brighton utánpótláscsapatánál járt próbajátékon.

„A Brighton U18-as csapatánál jártam kint, de vegyesen voltunk az U23-asokkal. Játszottam két edzőmérkőzésen – idézi a siófoki klubhonlap Opavszky Balázst. – Az egyik ellenfelünk a korosztályunknak megfelelő Portsmouth volt, míg a másik a Wick FC felnőttgárdája. Mindkét találkozón magabiztosan nyertünk. Körülbelül húsz pályájuk van, tizenöt fű, köztük fedett füves is, öt műfű, nagyon nagy konditerem, saját étterem, ahol helyben készítik a sportolóknak az ételeket. A létesítmény kiváló, amennyire tudom, viszonylag új építésű, ahogy a stadionjuk is, tehát a körülmények tökéletesek. A csapat is jó volt, nem az angol sztereotípia szerint ment a játék, mint általánosságban gondolják, hogy rugdossuk előre a labdát, aztán majd lesz valami, hanem sok passzal építettük fel a támadásokat. Mindenképpen jó tapasztalatszerzés volt a kint töltött idő." Brighton U18-as csapatánál jártam kint, de vegyesen voltunk az U23-asokkal. Játszottam két edzőmérkőzésen – idézi a siófoki klubhonlap Opavszky Balázst. – Az egyik ellenfelünk a korosztályunknak megfelelő Portsmouth volt, míg a másik a Wick FC felnőttgárdája. Mindkét találkozón magabiztosan nyertünk. Körülbelül húsz pályájuk van, tizenöt fű, köztük fedett füves is, öt műfű, nagyon nagy konditerem, saját étterem, ahol helyben készítik a sportolóknak az ételeket. A létesítmény kiváló, amennyire tudom, viszonylag új építésű, ahogy a stadionjuk is, tehát a körülmények tökéletesek. A csapat is jó volt, nem az angol sztereotípia szerint ment a játék, mint általánosságban gondolják, hogy rugdossuk előre a labdát, aztán majd lesz valami, hanem sok passzal építettük fel a támadásokat. Mindenképpen jó tapasztalatszerzés volt a kint töltött idő."

A szezont Siófokon kezdő játékos ebben az évadban az NB II-es együttest erősíti, bajnokin még nem lépett pályára az első három fordulóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik