NB II: a Haladás nyerte meg a siófoki felkészülési tornát

Vágólapra másolva!
2020.07.08. 20:47
null
A Haladás mindkét szerdai mérkőzését megnyerte (Fotó: Török Attila)
Mindkét összecsapásán felülmúlta ellenfelét a Haladás, így a házigazda Siófokot és a Pécset megelőzve megnyerte a Balaton-parti minitornát.

 

Noha az előzetes tervek szerint Siófok–Haladás felkészülési mérkőzést rendeztek volna szerda délután Siófok-Kilitin, a két klub rugalmas volt, és kisegítette a Pécsi MFC-t, így változott a program. A baranyai csapat a Dunaújvárossal találkozott volna, ám a harmadosztályú klub teljes hátvédsora távozott, így a felek nem látták értelmét, hogy megrendezzék az összecsapást. A másodosztályba feljutó pécsiek nem maradtak erőpróba nélkül: minitornát rendeztek a Balaton partján, ahol 45 perces körmérkőzéseket játszottak a résztvevők.

Elsőként a BFC Siófok mérte össze erejét a Haladással, s bár a házigazda előbb a lécet találta el, majd gólt szerzett, végül alulmaradt. A szombathelyiek egyre inkább ráerőltették akaratukat ellenfelükre, s a mezőfölény 2–1-es győzelemmé érett – Mátyus János szakvezető elégedett lehetett a látottakkal.

A következő negyvenöt percben a Pécs becsatlakozott a forgóba, ám nem bírta tartani a szombathelyi Medgyes Zoltánt, aki kétszer került ziccerbe, és egyszer sem hibázott – az újabb siker tornagyőzelmet jelentett a Haladásnak. A három belső védős hadrendben felálló vasiakkal ugyan felvették a versenyt a pécsiek, mégis gólokat ajándékoztak ellenfelüknek. Nem volt ez másképp a Siófok elleni záró meccsen sem, amelyen óriási kapushiba után került hátrányba Vas László együttese – Kovács Benedek rúgott luftot ártalmatlan helyzetben –, ám később megérdemelten egyenlített.

„Jó kezdeményezésnek tartom a tornát, más-más futballt igényelt a két mérkőzés    – mondta lapunknak Mátyus János, a Haladás vezetőedzője.  – Bármilyen szinten jó meccset, tornát nyerni, de rengeteg munka vár még ránk. Augusztus másodikára, a bajnokság kezdetére két játékrendszerben, négy és három belső védős felállásban is tudnunk kell játszani, a mérkőzések alapján jól néz ki a csapat.”     

NB II-ES FELKÉSZÜLÉSI TORNA, SIÓFOK
BFC SIÓFOK–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–2     
Siófok-Kiliti, zárt kapuk mögött. V:
Barna G.
SIÓFOK:   Hutvágner – Lapos, Izing, Horváth M., Kiss B. – Medgyesi, Tajthy T. – Balogh B., Nikházi, Tömösvári – Elek B.
HALADÁS:   Verpecz – Németh Milán, Schimmer, Tóth D., Auer – Csilus T. – Rácz F., Jancsó, Németh Márió, Doktorics (Tóth M.) – Simon A.
G:   Elek B., ill. Jancsó, Rácz F. (11-esből)

SZOMBATHELYI HALADÁS– PÉCSI MFC 2–0     
Siófok-Kiliti, zárt kapuk mögött. V:   
Barna G.
HALADÁS:   Rózsa – Mocsi, Holdampf, Devecseri – Illés B., Szekér, Bosnjak, Kiss B., Debreceni – Tóth B., Medgyes
PMFC:  Helesfay (Kovács B.) – Sági, Gajág, Preklet, Katona L. – Grabant, Nikic, Óvári – Geiger – Batizi-Pócsi, Tihanyi
G:  Medgyes (2)

BFC SIÓFOK–PÉCSI MFC 2–2
Siófok-Kiliti, zárt kapuk mögött. V:
 Barna G.
SIÓFOK:  Hutvágner – Kiss B., Izing, Horváth M., Balogh B. – Czinkota, Babos – Irmes, Horváth P., György N. – Hajnal G.
PMFC:   Kovács B. – Kónya, Króner, Rácz L., Németh M. – Keresztes, Archie, Hegedűs M. – Bohata – Batizi-Pócsi, Adamcsek
G:  Hajnal G., Irmes, ill. Adamcsek (11-esből), Batizi-Pócsi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik