NB II: a DVTK kölcsönadta fiatal középpályását a Pécsnek

Vágólapra másolva!
2022.01.24. 21:33
null
(Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország)
A DVTK fiatal játékosa, Zsemlye Balázs kölcsönben a labdarúgó NB II-ben szereplő PMFC-ben folytatja pályafutását – számolt be róla a borsodiak és a pécsiek honlapja.


Fél évig kölcsönben a PMFC-t erősíti Zsemlye Balázs. A 19 éves középpályás az Újpest FC utánpótlásában három évig pallérozódott, ahol felfigyeltek játékára és 2018-ban Diósgyőrbe csábították. A 190 centiméter magas Zsemlye a DVTK-nál fiatalon bemutatkozott az NB III-as második együttesben, amelynek a 2020–2021-es idényben alapembere volt.

A középpályás tavaly nyáron került fel a miskolciak felnőtt csapatához, aztán profi szerződést írt alá a klubbal, sőt, az NB II 2021–2022-es őszi idényében alapembernek számított Diósgyőrben, 15 bajnokin lépett pályára.

Az elmúlt félév során nagyon sok tapasztalatot szereztem a DVTK-nál, ahol több korábbi élvonalbeli rutinnal rendelkező csapattárssal játszottam – mondta Zsemlye Balázs. – A fejlődésem szempontjából nagyon jó időszak volt az őszi szezon. Igaz csak pár napja érkeztem Pécsre, de nagyon családias légkör fogadott a klubnál. Igyekszem hamar felvenni a ritmust, a középpálya tengelyében tudok igazán teljesíteni. Szeretnék érmet szerezni a PMFC-vel.”

A pécsiek Zsemlye mellett a 22 éves Nikitscher Tamást érkezését is bejelentették.

A szintén 190 centiméter magas játékos 17 esztendős korától a DVSC utánpótlás-csapataiban pallérozódott, ahol végigjárta a korosztályos ranglétrát, a második csapatban pedig csapatkapitánynak is megválasztották. A 2020–2021-es idényben a másodosztályban akkor újoncnak számító DEAC-hoz került, majd tavaly ősszel a harmadosztályú Makó FC-t erősítette.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Eppel Márton (Bp. Honvéd), Lucas (brazil-magyar, Kisvárda – kölcsönbe)
Távozók: Asmir Suljic (bosnyák-magyar, FK Sarajevo – bosnyák), Komlósi Bence (Parma – olasz), Zsemlye Balázs (PMFC – kölcsönbe)


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők: Nikitscher Tamás
(Makó), Zsemlye Balázs (DVTK – kölcsönbe)
Távozók: Tölgyesi Viktor (?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik