HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.06.30 11:16 Frissítve: 2017.06.30 12:16

MTK: Domonyai László tizenöt év után távozik a klubtól – hivatalos

Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport Online információja, Domonyai László 15 év után távozik az MTK labdarúgócsapatának klubigazgatói pozíciójából – számolt be róla a kék-fehérek hivatalos honlapja.

HIRDETÉS
Domonyai László tizenöt év után távozik az MTK-tól (Fotó: NS-archív)

 

Az MTK labdarúgócsapatának élvonalbeli búcsúja után Deutsch Tamás, a klub elnöke jelezte, egyértelmű változásokra van szükség, s ez személyi cserékkel is járhat. Az első lépés az edzőváltás volt: Tamási Zsolt helyét Feczkó Tamás vette át a kispadon, míg ezúttal Domonyai Lászlónak kell távoznia, akinek hiába szólt 2021-ig a szerződése, közös megegyezéssel most megszüntették azt.

A szakember 2002-ben került a klubhoz. Először edzőként tevékenykedett a fiatalok mellett, majd játékosmegfigyelői feladatokkal bízták meg. A szakmai munka vezetését 2005 óta végezte. Irányításával az elmúlt 12 évben a labdarúgók egy bajnoki címet (2008), egy ezüstérmet (2007) és egy bronzérmet (2015) szereztek az NB I-ben. 2008-ban megnyerték a Szuperkupát és egy alkalommal második helyen végeztek a Magyar Kupában (2012) – olvasható az MTK honlapján. (Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a kék-fehérek a 2010–2011-es idény végén és a legutóbbi kiírásban is búcsúztak az NB I-től, az első kiesésükkor egyből visszajutottak az élvonalba.)

„Tizenöt év. Életem egyharmada. 2002 óta dolgozom az MTK-ban és büszke vagyok arra, hogy a klub sokkal több volt számomra, mint munkahely. Feledhetetlen volt minden pillanat, amit Csikar bácsival tölthettem, megtiszteltetés volt számomra éveken át Garami Józsi bácsitól tanulni, Kanta Józseffel, Torghelle Sándorral és a többi játékossal együtt dolgozni, a kiváló kollégákkal nap, mint nap az MTK-ért tenni” – idézi Domonyai Lászlót az mtkbudapest.hu

„Felemelő volt a fiatal Németh Krisztiánt, Gulácsi Pétert, Bese Barnabást, Poór Patrikot és a többi tehetséges akadémistát felnőni látni. Soha nem fogom elfelejteni a 2008-as, NB I-es bajnoki címet, amikor az MTK, Európa legfiatalabb átlagéletkorú csapataként lett aranyérmes a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia fiataljaira építve. Bár szerződésem 2021-ig szólt, közös megegyezéssel most mégis megszüntetjük, de az elválás korrekt és méltó az MTK kultúrájához. Köszönöm, hogy az MTK elmúlt tizenöt évének részese lehettem, nagyon sok sikert kívánok a játékosoknak, a kollégáknak és nem utolsó sorban a szurkolóknak. Az MTK mindig ott lesz a szívemben” – mondta búcsúzójában a szakember.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.09 22:48:27

Labdarúgó NB II P. K.

„A Kubala Akadémián a játékos a legnagyobb érték, ezért az egyéni képzés és a kiemelt tehetséggondozás felől közelítünk.”

2018.09.30 15:57:19

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Bozsik: az égiek sem akarják a folytatást • Hatodszor nyert otthon a Csaba • A hajrában mentett pontot a Csákvár.

HIRDETÉS
HIRDETÉS