nemzetisport.hu 2017.11.23 11:38 Frissítve: 2017.11.23 14:15

Megyei foci: túl az agyműtéten a 21 éves volt Szpari-játékos

Sikeresen átesett az agyműtéten, ezzel megtette az első, nagyon fontos lépést a gyógyulás felé Markovics Dávid, akinél nemrégiben agydaganatot diagnosztizáltak – tudatta a Blikk.

 

Mint beszámoltunk róla, a Nyíregyháza Spartacus korábbi labdarúgója, a megyei első osztályú Kótaj játékosa a Nagyhalász elleni bajnokin fejelt a labdába, majd rosszul lett, és kórházba szállították, ahol megállapították: agydaganata van.

A Blikk beszámolója szerint a korábban az NB I-ben és a Ligakupában is szereplő játékost kedden műtötték meg, a háromórás beavatkozás jól sikerült, a tumort eltávolították.

„A műtétet követően az egész napot végigaludtam – idézi a Blikk Markovics Dávidot. –  Szerencsére már nem az intenzív osztályon fekszem, áttoltak egy hagyományos kórterembe. Jól vagyok, a körülményekhez képest kielégítően érzem magam. Az orvosok azt mondják, hogy biztató a helyzetem, CT-vizsgálat még vár rám, az alapján tudnak majd részleteket mondani az orvosok. Lelkileg megnyugodtam, bevallom, nagyon izgultam a beavatkozás előtt. Az operációból nem emlékszem semmire, miután felébredtem, meséltem a szeretteimnek, hogy a barátnőmmel álmodtam, nem pedig a betegségről.”

Markovics hozzátette, a szerettei látogatása és támogatása rengeteg erőt adott neki, és ha nem lép fel komplikáció, a hétvégét már otthon töltheti. A beavatkozás nem volt kockázatmentes:

„Fennállt a veszélye, hogy a lábam lebénul, erre tíz százalék volt az esély, de hála égnek nem következett be, minden rendben. Mivel időben felfedezték a daganatot, s hamar megműtöttek, jók az esélyeim a felépülésre” – mondta.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.15 15:40:17

Labdarúgó NB II SINKOVICS GÁBOR

„Az építőipar olyan, mint a magyar futballban az edzői kispad. Csakis akkor férsz oda, ha csókos vagy.”

2018.01.08 23:24:06

Labdarúgó NB II DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nem ártott volna másfél év alatt tíz gólnál többet szerezni.

2017.12.27 23:30:40

Labdarúgó NB II PAUSKA ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. „Dárdai Pál halála megrázta, de a jelek szerint fel is rázta Pécset.”

2017.12.23 09:19:30

Labdarúgó NB II SINKOVICS GÁBOR

„Nem hiszem, hogy tehetségtelen nemzet lennénk, csak a gyerekeinket kell megtanítani küzdeni.”

2017.12.13 16:49:39

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

Lőtávolon kívül a Csaba és a Szpari; remekelt a Vác és a Cegléd; nagy bajban a Sopron – NB II-es értékelés.