Megyei foci: „Intettem Pistának” - a legurított 11-es története

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.31. 10:37
Érdekes történetről számolt be a megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójából a Szabolcs Online.

A megyei másodosztály Kelet-Magyarország-csoportját uraló, valamennyi eddigi meccsét megnyerő, immár 111 gólnál tartó Nagyecsed tagjai kis turpissággal dobták fel a hangulatot a legutóbbi, Beregdaróc elleni fellépésükön. A második félidőben, 2–0-s állásnál tizenegyeshez jutottak a házigazdák…

„A meccs reggelén felrémlett bennem, mi lenne, ha tizenegyest kapnánk és azt a megoldást választanám, hogy legurítom a labdát. Soha nem csináltam még ilyet, épp itt volt az ideje – idézi a szon.hu az ötletgazdát, a büntetőt elvégző Ádámszki Róbertet. – Szóltam Török Istvánnak, aki kissé meghökkent az ötlettől, sőt elsőre kicsit ódzkodott is tőle, aztán csak belement. Erről nem tudott senki, csak őt avattam be.”

„A második félidő elején aztán befújták a »tizit«. Intettem Pistának, hogy figyeljen, mehet a dolog. Egy picit belepöcköltem a labdába, előre, hogy ne legyen les. Neki csak arra kellett ügyelni, hogy ne fusson be hamarabb, és belsővel belőtte. Mielőtt bárki rosszra gondolna, ezzel egyáltalán nem az volt a célunk, hogy az ellenfelet megszégyenítsük, eszünkbe sem jutott. Sokkal inkább, Fodor András elnök úrnak akartunk örömet szerezni. Ennyi az egész. Azóta sokan kérdezik, tényleg így történt és hogy jutott eszembe. Jött magától… Egyszer bejött, de aligha lesz ismétlés” – mondta Ádámszki.

A Nagyecsed–Beregdaróc összecsapáson még egy büntetőt ítéltek a listavezető javára. Abba is színt vittek a szatmáriak: a kapus, Szabó Attila merészkedett előre és értékesítette is a büntetőt, beállítva ezzel a 8–0-s végeredményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik