Megyei foci: horrorsérülés, két mentő, „minden szétszakadt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.02. 13:57
null
Még ezen a távolról készült fotón is hátborzongató Mészáros Zsolt sérülése (Fotó: kisalfold.hu)
Horrorisztikus sérülést szenvedett Mészáros Zsolt, a Győr-Moson-Sopron megyei másodosztályban szereplő Győrújbarát labdarúgója a Nagyszentjános elleni szombati mérkőzésen (4–2) – számolt be az esetről a kisalfold.hu. A 37 esztendős futballista térde egy ütközést követően kiugrott és felcsúszott a helyéről. Az eset után két mentőt kellett hívni, mert az első nem tudta ellátni a sérülést.

„Én még ilyet nem láttam – mondta a megyei portálnak Szekeres Krisztián, a Győrújbarát vezetőedzője. – Nem volt benne a meccsben egy ilyen súlyos eset. Egyből látszott, hogy nagy a baj, hiszen felcsúszott, kiugrott a helyéről a játékosom térdkalácsa. Borzalmas látvány volt, ám ennek ellenére nagyon nyugodt maradt. Nem kiabált, bár utólag azt mesélte, nem nagyon emlékszik ezekre a percekre.”

Az esethez természetesen azonnal mentőt hívtak, ám az első autóval érkezők nem tudták ellátni a súlyos sérült, így másik esetkocsit kellett hívni a győrújbaráti pályára.

„Ennek orvosa ott, a pályán rakta a helyére a kiugrott térdkalácsot, mert azt mondta, különben nem lehetne Zsoltot kórházba szállítani. Úgy tudom, legalább egy év, mire teljesen felépül valaki egy ilyen sérülésből” – tette hozzá a megyei másodosztály győri csoportjában második helyen álló együttes trénere.

A kisalfold.hu a kórházban elérte a súlyos sérülést szenvedő játékost is.

„Szerencsére már túl vagyok a műtéten. A pályáról csak arra emlékszem, hogy fut velem szemben az egyik nagyszentjánosi játékos, s ezután már a földön ülök. A jobb lábam behajlítva maradt, ki sem tudtam nyújtani, a térdkalácsom pedig a combom felé felcsúszott. Szörnyű volt, igaz, csak később, a kórházban lett iszonyúan nagy a fájdalmam. A műtét jól sikerült, s talán már a héten haza is mehetek, de hogy focizhatok-e még valaha, azt magam sem tudom. Mindenképpen szeretnék, ám az orvos, Lénárt Róbert, aki egyébként kiváló munkát végzett, nem sok jóval kecsegtetett. Azt mondta, ez a lehető legrosszabb ilyen jellegű sérülés, szinte minden szétszakadt a térdemben” – fogalmazott Mészáros Zsolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik