Megyei foci: elájult, de nem ment le a pályáról az U17-es kapus

Vágólapra másolva!
2017.05.02. 16:27
Csaknem tragédiával végződött a múlt szombati, Bozsik Akadémia–Sajóvölgye Focisuli U17-es labdarúgó-mérkőzés, amelyen egy ütközést követően Kosztyu János játékvezető segített a vendégek eszméletlen kapusán, Galambvári Gergőn.
A III. osztály Észak-keleti csoportjában lejátszott nyíregyházi mérkőzésen 0–0-s állásnál történt a baleset.„Az előrevágott labdára a nyíregyházi csatár és a tizenhatoson kívülre futó vendégkapus indult, utóbbi elfejelte a labdát, ami után ütköztek egymással. Szabálytalanság ugyan nem történt, de azonnal megállítottam a játékot, mert mindkét futballista a földre került” – mesélte Kosztyu János játékvezető a Szabolcs Online-nak.

A nyíregyházi csatár csak a derekát fájlalta, Galambvári Gergő azonban nem reagált semmire. „A szájába nyúlva kihúztam a hátracsúszott nyelvét, így oxigénhez jutott, és magához is tért. Nem emlékezett semmire, sőt folytatni akarta, és folytatta is a játékot” – tette hozzá a játékvezető.

Elmondta azt is, hogy még aznap este felhívta az érintett játékos édesapja, aki megköszönte a segítséget.

„Gergő az első számú kapusom, de ezen a meccsen elosztottam a két félidőt a kapusaim között, ő a második játékrészben lépett pályára. Az eset után nem akart lejönni a pályáról, pedig hajlandó lettem volna mezőnyjátékost is a helyére cserélni. Nagyon aggódtam érte, a hátralévő időben ott álltam a kapufa mellett, és figyeltem a mozgását, érdeklődtem a hogyléte felől” – nyilatkozta a Sajóvölgye Focisuli edzője, Zabos Attila, aki a Vasas, az MTK és a Nyíregyháza színeiben is szerepelt az NB I-ben.

A mérkőzést a vendégek Jobbik Mátyás 84. és Figeczki Kristóf 92. percben szerzett góljával 2–0-ra megnyerték.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik