Megyei foci: bajnok a Pápa, lemarad a feljutásról a Kecskemét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.29. 12:40
A Pápa és a Kecskemét labdarúgócsapata a 2014–2015-es idényben még az NB I-ben szerepelt, ám licencproblémák miatt az előző szezontól kezdve már csak a megyei bajnokságban indulhatott, és a 2015–2016-os kiírásban egyiknek sem sikerült kiharcolnia a feljutást az NB III-ba. A Pápa viszont most megnyerte a bajnokságot, Marton Miklós csapata 8–0-ra győzött a Gyulafirátót otthonában, ezzel tette biztossá aranyérmét. A Kecskemét azonban csak 1–1-es döntetlent játszott a Kiskunhalas otthonában, így eldőlt, hogy lemarad a feljutásról.

A Bács-Kiskun megyei I. osztályban a Kecskeméti LC 1–1-re végzett a Kiskunhalas otthonában. A góllövőlistát 43 találattal vezető támadó, Eugene Salami nem talált be, a kecskemétiek gólját Farkas István szerezte. A kecskemétiek már biztosan nem jutnak fel, egy fordulóval a bajnokság vége előtt nyolcpontos hátrányuk van a már bajnok Tiszakécskével szemben.

A Veszprém megyei I. osztályú bajnokságban a Pápai Perutz FC viszont célba ért, Marton Miklós együttese 8–0-ra nyert Sub Bass Monster szülőfalujának csapata, a Gyulafirátót ellen, és bajnok lett. A pápaiaknál a góllövőlista éllovasa, Venczel Zoltán négy gólt szerzett, így már 48 gólos a bajnokságban. A csapat várhatja a megyei bajnokok számára kiírt osztályozót, de szerencsés esetben – visszalépések esetén – automatikusan feljuthat az NB III-ba.

BÁCS-KISKUN MEGYEI I. OSZTÁLY
29. FORDULÓ
Kiskunhalasi FC–Kecskeméti LC 1–1
Az élcsoport:
1. Tiszakécske 79 pont (már bajnok), 2. Kecskemét 71, 3. Kiskunfélegyháza 56

VESZPRÉM MEGYEI I. OSZTÁLY
29. FORDULÓ
Gyulafirátót–Pápai Perutz FC 0–8
Az élcsoport:
1. Pápa 84 pont (már bajnok), 2. Balatonfüred 80, 3. Balatonfűzfő 58

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik