Kaposvár: Selymes Tibor és a légiósok is távoznak

Vágólapra másolva!
2014.06.06. 07:47
Illés János bizakodó: a Kaposvári Rákóczi ügyvezetője a Nemzeti Sportnak elmondta, reális, teljesíthető cél, hogy az élvonalból elköszönő zöld-fehérek egy év múlva ismét az NB I-ben szerepeljenek. Távozik Selymes Tibor vezetőedző és a légiósok is.

„A klub új főnöksége a város vezetőségével egyeztet a jövőről – mondta Illés János. – A megbeszélések témája természetesen az, milyen irányba indulunk el, ám nem kérdés, a terveket, a célokat az határozza meg, milyen anyagi lehetőségek állnak rendelkezésre. Zajlanak az egyeztetések, és úgy tűnik, a gazdasági háttér olyan lesz, hogy reális cél az azonnali visszajutás." Illés János. – A megbeszélések témája természetesen az, milyen irányba indulunk el, ám nem kérdés, a terveket, a célokat az határozza meg, milyen anyagi lehetőségek állnak rendelkezésre. Zajlanak az egyeztetések, és úgy tűnik, a gazdasági háttér olyan lesz, hogy reális cél az azonnali visszajutás."

A klubvezető szerint bizonyos, hogy Selymes Tibor nem marad, miként a télen érkező légiósok is elköszönnek – a szerződésükben az NB I-ben maradás volt az opció az együttműködés folytatására. Ez nem sikerült, a Rákóczi tíz, az első osztályban töltött esztendő után ismét az NB II-ben játszik. Illés János tisztában van azzal, a sikeres szerepléshez már illenék tudni, ki lesz az edző és milyen minőségű játékosok alkotják a keretet, de ezekre a felvetésekre is a pénzügyi lehetőségek adják meg a választ. Ahogy korábban, most is tervezik, hogy a Bene Ferenc Akadémiáról kerüljenek fel tehetséges, saját nevelésű magyar fiatalok az első csapat keretéhez, de az is egyértelmű, csak a saját forrásokra támaszkodva csaknem bizonyosan elérhetetlen lenne a feljutás.

A legtöbb kérdést Balázs Benjámin miatt kapja a klubvezető. Megírtuk, hogy a játékos, akinek lejárt a szerződése, tárgyalt a bajnok Debrecennel, a Diósgyőr is szívesen látná, így jó esélye van a klubváltásra.

„Tudjuk, hogy keresik Balázs Benjámint, amíg nem kötelezi el magát, mi is tárgyalunk vele. Ha valóban reális az NB I-be való azonnali visszakerülésünk, abban neki főszerepe lenne – mondta a játékos jövőjével kapcsolatban Illés János.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik