Hajrá, foci!: a 123-szoros válogatott csatár foci mellett is dolgozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.15. 07:44
Ismét az újságosoknál a Hajrá, Foci! legújabb kiadványa, amelyben tájékozódhatnak az amatőr megyei labdarúgás csapatainak eredményeiről, klubéletéről, kiegészülve a megyei ifjúsági bajnokság, a Budapest-bajnokság és a női labdarúgás eredményeivel. Az állandó rovatok mellett hetente színes, érdekes cikkek, háttéranyagok és interjúk olvashatók a lapban, amely minden szerdán 195 forintért megvásárolható az újságárusoknál.

HAJRÁ, FOCI – II. ÉVFOLYAM, 2015/7. SZÁM
HAJRÁ, FOCI – II. ÉVFOLYAM, 2015/7. SZÁM

CímlapsztoriMagyarországon a női labdarúgók továbbra sem kapnak a férfi futballistákhoz hasonló figyelmet, megbecsülést. Pádár Anita, az MTK Hungária 123-szoros válogatott csatára már 1999-ben elnyerte az év labdarúgója címet, pályafutása során tizenegyszer bajnokságot nyert, tizenötször végzett a góllövőlista élén. Teljesítménye és eredményei ellenére napi nyolc órában dolgozik, munka után jár edzésekre, s csak az éves szabadsága terhére utazhat el a válogatott edzőtáborába, illetve nemzetközi mérkőzésekre.

Utazó riporterünk, Csillag Péter felkereste Magyarország magaslati futballpályáit. Hogy miről nevezetes a bükkszentkereszti, a galyatetői és a mátraszentimrei pálya, kiderül a szerdai Hajrá, Foci!-ból, látványos légi felvételekkel illusztrálva.

Hetedik lapszámunkban Baranya megye csapatait, heti érdekességeit elemeztük részletesebben. A nyolcvanas években Garami József, az MTK jelenlegi mestere fedezte fel Turi Zsoltot, aki éveken keresztül meghatározó futballista volt a Pécsi MSC-ben, edzőként azonban elfelejtette a jelenlegi vezetőség. Turi Zsolt korábban egy csapatban játszott Toma Árpáddal, aki szintén a Baranya megyei I. osztályban dolgozik, s a Sellye edzőjeként rivalizál – egyebek mellett – a Turi Zsolt irányította Pécsi VSK-val.

A Budapest-bajnokság klubjait bemutató sorozatunkban a Hidegkúti SC alelnöke, Apjok Gergely avatott be az egyesület hétköznapjaiba, életébe. A BLSZ III. osztály 3. csoportját veretlenül vezető együttes felújított létesítményében majd' 500 gyerek rendszeres sportolását oldották meg a vezetők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik