Futball: szurkolói torna Bánka Kristóf és Rakaczki Bence emlékére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.25. 14:31
„Tiszteljük egymást – így emlékezünk rátok!” Az amigelekenen.hu DVTK-szurkolói honlap, illetve az Újpest 1885 Szurkolói Klub szervezésében január 26-án, szombaton immár negyedik alkalommal rendezik meg a Bánka-Rakaczki Emléktornát, amelynek ezúttal Dunakeszi és Mogyoród ad otthont.

A szervezők nagy örömére évről évre emelkedik a részvevő csapatok száma, az idén már húsz csapat lép pályára. A Ferencváros, a Honvéd, a Debrecen, a Haladás, a Videoton, a Paks, a Mezőkövesd, az MTK, a Vasas, a Nyíregyháza, a Kaposvár és a Zalaegerszeg szurkolói gárdája is örömmel tesz eleget a meghívásnak, hovatovább a szervezők két határon túli együttes, a Sepsiszentgyörgy és az Ipolyság szurkolói csapatát is vendégül láthatják. A felsoroltakon kívül a Semleges Térfél szurkolói közösség, az AS Roma és a Real Madrid magyarországi szurkolói csapata, valamint az MLSZ Borsod Megyei Igazgatóságának csapata teszi teljessé a mezőnyt – no, és persze a diósgyőri, valamint az újpesti alakulat.

Ami a reggel kilenckor kezdődő, várhatóan este kilenc óra körül befejeződő programot illeti, csakúgy, mint az eddigi tornákon, a DVTK és az Újpest utánpótlás-csapatai a rendező városok U9-es korosztályú csapataival vívnak mini tornát, míg a nap fénypontja alighanem a korábbi klubikonokat felvonultató All Star-csapatok mérkőzése lesz.

Az emléktornacéljaként az induláskor azt tűzték ki a szervezők, hogy egyrészt méltóképpen ápolják a Diósgyőr tragikusan fiatalon elhunyt kapusának,Rakaczki Bencének és az Újpest néhai kiváló játékosának,Bánka Kristófnak az emlékét, másrészt a torna bevételéből olyan alapot hozzanak létre, amelyből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat segíthetnek. Kezdeményezésükkel erősíteni szeretnék a szurkolóiösszefogástés barátságot, hogy békében férjen meg egymás melletta piros, a lila, a zöld, a kék és a többi szín is.Az eddig megrendezett három Emléktorna maximálisan igazolta a várakozásokat. Valamennyi alkalommal jó hangulatú, sportszerű mérkőzéseket láthatott a közönség, klubszimpátiától függetlenül minden résztvevő egy nemes cél érdekében küzdött – nyugodt szívvel kijelenthető, a Bánka-Rakaczki Emléktorna mára a magyar szurkolói társadalom ünnepnapja lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik