Felkészülés: a DAC a hajrában fordított a Vasas ellen

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2021.01.16. 14:55
A DAC felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte a labdarúgó NB II-es Vasast.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG! (Fotók: Földi Imre)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG! (Fotók: Földi Imre)

 

Idei első félkészülési mérkőzésén a Kalmár Zsolttal és Schäfer Andrással felálló DAC ellen lépett pályára az NB II negyedik helyén telelő Vasas. Schindler Szabolcs együttesében sérülés miatt Kleisz Márk, Birtalan Botond, Kilyén Szabolcs, Vernes Richárd és Otigba Kenneth is hiányzott, a meccset mégis az angyalföldiek kezdték jobban, Radó András góljával már a tizedik percben megszerezték a vezetést.

A három belső védős felállással kísérletező együttes mezőnyben egyenrangú partnere volt ellenfelének, ám egyre ritkábban jutott el a dunaszerdahelyi kapuig. Bernd Storck együttese többet birtokolta a labdát, többször is egyenlíthetett volna, ám Jova Levente védéseinek köszönhetően a Vasas tartotta előnyét.

A fordulás, és a hazai sorcsere után kiegyenlítettebbé vált a meccs, mindkét kapu előtt adódtak ajtó-ablak helyzetek, a végjáték azonban a DAC-nak kedvezett, amely az utolsó három percben szerzett két góllal fordított és nyert.

„Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, és bár a szünet után is voltak lehetőségeink, a meccs hajrájában nem figyeltünk eléggé. Az eredmény csalódás, de szervezetten futballoztunk, így a játékkal összességében elégedett vagyok – értékelt a lefújás után Schindler Szabolcs, a Vasas vezetőedzője, aki a keretben várható változásokra is kitért. – Elképzelhető, hogy a több játéklehetőség miatt tavasszal négy-öt játékosunk kölcsönben futballozik majd, az érkezők között pedig két labdarúgót várunk. A kiszemeltekkel felvettük a kapcsolatot, bízom benne, hogy sikerül megegyezni velük.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS
–DAC 1–2 (1–0)
Fáy utca, műfüves edzőpálya. V:
Berke B.
VASAS:
Jova – Viczián, Litauszki, Szilágyi Z. – Terbe, Hidi M., Pekár, Pátkai, Silye – Feczesin, Radó. 2. félidő: Jova (Rados) – Szilágyi Z., Viczián, Tóth B. – Szivacski, Kovács M., Hinora, Szatmári L., Kalmár O. – Murka, Balajti
DAC:
Jedlicka (Szaraz) – Blackman (Braun), Müller, Kruzliak (Nicolaescu), Sommer (Sharani) – Nije (Beskorovainyi), Balic, Schäfer (Nebyla) – Divkovic (Moumou), Ramirez (Taiwo), Kalmár Zs. (Andzouana)
G: Radó, ill. Balic, Sharani

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik