Eger: továbbra sem döntöttek a korábbi ügyvezető perében

heol.hu heol.huheol.hu heol.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.26. 12:47
Továbbra sem született döntés az Egri Járásbíróságon az Egri Futball Club Kft. korábbi ügyvezetőjének ügyében. K. Z. P. a vád szerint több üzletembert, köztük egy angol vállalkozót is becsapott, illetve megtévesztette az MLSZ-t és a magyar államot.

A vádlott a vádindítvány szerint 2011. július 15. és 2013. február 6. között volt a társaság önálló képviseletre jogosult képviselője, s rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el a bűntényeket – írja a heol.hu. a heol.hu.

Az ügyészség hűtlen kezelés bűntettének kísérletével, üzletszerűen elkövetett csalás, költségvetési csalás, sikkasztás, valamint számvitel rendjének megsértése bűntettével és kétrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vád szerint érvényes szerződések ellenére sem fizette ki az általa vezetett kft. az egri stadion villanyvilágításának, energetikai ellátásának tervezéséért járó díjat a munkáját elvégző vállalkozónak. A vádlott a Magyar Labdarúgó-szövetséghez a világításkivitelezési munkák anyagi fedezetéről szóló valótlan tartalmú iratot csatolt. Az abban megjelölt társaságok valójában a kivitelezéshez nem kívántak hozzájárulni. Az MLSZ a sportfejlesztési programot 2012. szeptember 7-én jóváhagyta, s 49.5 millió forint taotámogatást utalt az egri klub számlájára. Utóbbi viszont ebből csak tízmilliót fordított a megadott célra, a többiből tartozásokat egyenlített ki.

K. Z. P. újabb ügyletével rábírt egy angol üzletembert arra, hogy 40 millió forint ellenében vegye meg a társaság 75 százalékos üzletrészét, illetve nyújtson tagi kölcsönt. Ám nem tájékoztatta arról, hogy a cégnek többmilliós tartozásai vannak, s fizetésképtelen.

A vádlott 2012–2013-ban nem valós gazdasági tevékenységről szóló számlákat fogadott be a társaság könyvelésébe. Ezek ellenértékét, csaknem 39.5 milliót, a pénztárból felvette és azt ismeretlen célra fordította, az adóhatóságot megtévesztve 7.9 milliós vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Hasonló módon vett fel további 65.5 millió forintot.

A bíróság, mivel revizor megkeresése vált szükségessé, a tárgyalást szeptemberre elnapolta.

A 2005-ben alapított Egri FC a 2012–2013-as szezonban az NB I-ben szerepelt, utolsó lett, és a következő szezont csak az NB III-ban kezdhette meg – ahonnan az őszi idényt követően kizárták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik