Edzősors: Albert Flórián vágyik a magyar futball körforgásába

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.27. 08:53
null
Albert Flóriánnak tetszik az irodai munka, de hiányzott neki a pálya és az öltöző hangulata (Fotó: NS-archív)
Fél plusz egy évre szóló szerződést írt alá Albert Flórián az NB III Nyugati csoportjának hatodik helyén álló Budaörs labdarúgócsapatával, és a vezetőedző szerint nem elképzelhetetlen, hogy hosszabb távon is marad a másodosztályt megcélzó együttes élén. A legendás magyar aranylabdás fia azonban nem szakadt el nevelőegyesületétől: a játékosmegfigyelő-rendszer vezetőjeként segíti a Ferencvárost.

 

„Élvezem azt a munkát is, ám az irodai teendők során hiányzik az embernek a pálya, a fű illata, az öltözői hangulat – mondta Albert Flórián. – Már nagyon vágytam erre, szeretném, ha sikerülne bekerülnöm a magyar futball körforgásába is, de mindenekelőtt dolgozni szeretnék. Mivel korábban utánpótlásedző voltam, nagyon fontosnak tartom, hogy sok fiatal játékost építsek a csapatba, hogy fejlődhessenek. Sajnos Magyarországon egy-egy edzői kinevezés nem három-négy évre szól, vannak klubok, ahol az eredménykényszer mindent felülír, nincs idő kísérletezésre. Én azonban több első osztályú labdarúgót is kineveltem már, nagyon jó érzés azt látni, hogy egy ifjú tehetség idővel kész játékossá válik.”

A szakember múltja és érzelmi kötődése miatt megkerülhetetlen kérdés: mit szól a Ferencvárosnál történt trénercseréhez, milyennek látja a jelenkori csapatot?

„Új stadion épül, és ennek nagyon örülök, mert arra van szükség, hogy folyamatosan fejlődjünk. Az edzőváltás pedig... Ricardo Monizzal elkezdődött valami, de sajnos a folyamat megrekedt, az elmúlt hónapokban valami megtört, így a klub vezetősége kénytelen volt váltani. Engem nem lepett meg Thomas Doll kinevezése, remélem, hogy a német szakemberrel jobb és eredményesebb lehet a csapat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik