DVTK: visszatért a csapathoz a saját nevelésű jobbhátvéd

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 14:15
Megvan a labdarúgó NB II-ben induló DVTK ötödik nyári új szerzeménye; ő nem más, mint Eperjesi Gábor, aki Mezőkövesdről tért vissza a klubhoz – számolt be róla a klub honlapja.



Eperjesi Gábor két és fél év után Mezőkövesdről tért vissza a Diósgyőrhöz (Fotó: Tumbász Hédi)
Eperjesi Gábor két és fél év után Mezőkövesdről tért vissza a Diósgyőrhöz (Fotó: Tumbász Hédi)


A 27 esztendős jobbhátvéd Miskolcon született, az akkoriban a DVTK utánpótlását működtető MISI-ben kezdett focizni, és egészen 2019 tavaszáig diósgyőri színekben játszott. A DVTK első csapatában 17 évesen és 107 naposan mutatkozott be egy váci NB II-es bajnokin 2011-ben, s nem sokkal később bajnoki címet és feljutást ünnepelhetett. 2013 őszétől állandósította helyét a diósgyőrieknél, így magasba emelhette a Ligakupát és a Magyar Kupa-döntőig vezető menetelésből is kivette a részét. Eddigi pályafutása során 73 NB I-es mérkőzést játszott a DVTK labdarúgójaként, majd 2019 elején a borsodi rivális Mezőkövesdhez szerződött, ahol az elmúlt két és fél évben 32 NB I-es bajnokin szerepelt.

Nagyon örülök neki, hogy visszatértem Diósgyőrbe, hiszen Miskolcon születtem, itt nőttem fel, a DVTK-ban nevelkedtem, és itt lettem NB I-es futballista– mondta a klub honlapján Eperjesi Gábor. – A sors úgy hozta, hogy két és fél évet máshol kellett játszanom. Jól éreztem magam Mezőkövesden, de ha őszinte akarok lenni, mindig is visszavágytam, ezért különösen jó érzés, hogy most újra itthon vagyok. Nagy reményekkel vágok neki az új idénynek, a DVTK helye az élvonalban van, ezért a legjobb tudásom szerint fogok játszani, és küzdeni azért, hogy a klub visszajusson az első osztályba.”

Eperjesi Gábor a DVTK saját nevelésű játékosa, nem kell bemutatni a szurkolóknak – magyarázta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Visszatérésével bővült Kondás Elemér választási lehetősége. Azt várjuk tőle, hogy élvonalbeli tapasztalatát felhasználva segítsen a DVTK-nak a feljutás kiharcolásában.”

Eperjesi Gábor Hornyák Marcell, Oláh Bálint, Szatmári Csaba és Németh Márió után a miskolciak ötödik nyári új szerzeménye.

A csapathoz kapcsolódó hír még, hogy saját kérésére távozott a DVTK-tól Andrusch József kapusedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik