HIRDETÉS
HIRDETÉS
F. B. 2017.08.02 17:03 Frissítve: 2017.08.02 17:20

Mátyus János: Biztos, hogy fogok még edzősködni

Mint arról korábban beszámoltunk, Mátyus János visszatért a REAC-hoz, az egykor a csapatnál vezetőedzőként dolgozó, később a Pápát és a Nyíregyházát is megjáró szakember klubigazgatóként tevékenykedik a jövőben a rákospalotaiaknál. Mátyusnak sokrétű feladata lesz régi-új együttesénél: a szakmai munka felügyelete, a klubfilozófia kialakítása, az átigazolási ügyek intézése és az infrastrukturális fejlesztések koordinálása is hozzá tartozik majd.

HIRDETÉS
Mátyus János a REAC klubigazgatójaként dolgozik (Fotó: Földi D. Attila)

A nyár elején még úgy tűnt, hogy Mátyus János az NB II-es Soroksár vezetőedzője lesz, de a XXIII. kerületieknél végül Lipcsei Péter lett a befutó, Mátyus pedig elfogadta a REAC ajánlatát.

„Igen, volt róla szó, hogy Soroksárra kerülök vezetőedzőnek, közismert, hogy az ottani ügyvezetővel, Dragóner Attilával nagyon jó a viszonyom, a futballról alkotott látásmódunk is azonos – ecsetelte a Nemzeti Sport Online-nak Mátyus János. – Sőt, más NB II-es csapatnál is lett volna alkalmam edzősködni, de végül a rákospalotai lehetőségre mondtam igent, mert nagyon megtetszett az az ajánlat, amelyet korábbi klubomtól kaptam. Forgács Tamás klubelnök felvázolt egy komoly koncepciót, az egylet szeretne minél előbb visszatérni az NB II-be. Klubigazgató leszek, sokrétű feladatkörrel: a szakmai munka felügyelete, a klubfilozófia kialakítása, az átigazolási ügyek intézése és az infrastrukturális fejlesztések koordinálása. Két évre írtam alá, a Testnevelési Egyetemen tanultakat, illetve az edzőként szerzett tapasztalataimat is hasznosíthatom majd. Persze, ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy a jövőben fogok még edzősködni!"

AZ ELSŐ PRÓBA

Máris itt az első tétmérkőzés: a REAC szerda este 19 órától az Újbuda FC vendége lesz a Sport 11-ben. Magyar Kupa-selejtezőt játszik a két csapat, s amelyik a főtáblára akar kerülni, annak további két kört kell mennie. A palotaiak természetesen a Budapest-kupában is rajthoz állnak, ennek kapcsán Mátyus János leszögezte, óriási a presztízse a sorozatnak, s ahogyan a bajnokságot, ezt is szeretnék megnyerni.

 

A REAC néhány évvel ezelőtt még az NB I-ben szerepelt és most is az első osztályban fog szerepelni – igaz, a Budapest-bajnokság első osztályában, amely a negyedik ligának felel meg...

„Tudjuk, hogy a REAC igazi »Canossa-járást« élt meg az elmúlt években és tavasszal az NB III-tól is búcsúzni kényszerült – folytatta Mátyus. – Az előző szezon hajrájában szakmai tanácsadóként már igyekeztem segíteni a klubnak, és bár a játék javult, a bennmaradást nem sikerült kiharcolni. Most nagy feladat előtt állunk, azonnal szeretnénk visszajutni a harmadosztályba, majd újabb egy év elteltével az NB II-be. A vezetőedző korábbi segítőm, Balogh László lett. Örömteli, hogy az anyagi háttér adva van, illetve a játékoskeret is erős lesz: azok közül, akiket szerettem volna a csapatban látni, kilencven százalékban maradtak, és reményeim szerint erősíteni is tudunk még. Bízom benne, hogy sikeres időszak elé nézünk."

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.06 13:33:49

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

Száguldott tavasszal a Budaörs; az „örök beugró” bent tartotta a Budafokot; kiesett a „döntetlenkirály” – NB II-es értékelés.

2018.06.02 22:06:28

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Siófoki vereséggel zárta a szezont a bajnok MTK, kiütéssel nyert a Kisvárda.

2018.05.31 21:55:54

Labdarúgó NB II PÓR KÁROLY

Bozsik József unokája korrekorderként bizonyíthat. Vallja, a futball olyan, mint a művészet.

2018.05.27 16:58:48

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Életben tartotta reményeit a ZTE • Az ETO győzött a megyei rangadón • A Szeged 2011 nem bírt a Siófokkal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS