nemzetisport.hu 2013.10.23 14:37 Frissítve: 2015.03.25 01:14

Bíróverés: rendőrkézen a tatárszentgyörgyi futballista

Hétfőn a Nemzeti Sport Online adta hírül, hogy vasárnap a Tatárszentgyörgy–Szigetcsép Pest megyei III. osztályú bajnokin a hazaiak futballistája bántalmazta a játékvezetőt. A megyei szövetség beszámolója szerint a rendőrség már kihallgatta a gyanúsítottat.

 

„Példás gyorsasággal járt el a Dabasi Rendőrkapitányság a vasárnap történt bíróverések közül az illetékességi körébe tartozó tatárszentgyörgyi esetben. A hazai csapatban pályára lépő Zs. Eriket a dabasi nyomozók hétfő este gyanúsítottként ki is hallgatták, gyorsított eljárás során ügyében akár már pénteken bírósági ítélet is születhet – írja hivatalos honlapján a Magyar Labdarúgó-szövetség Pest megyei Igazgatósága.

Mint ismeretes, október 20-án, vasárnap három mérkőzés is a játékvezetővel szembeni tettlegesség miatt fejeződött be idő előtt a Pest megyei harmadosztályú felnőtt bajnokságokban.

Hétfőn elsőként a Nemzeti Sport Online nevezte meg egy olvasói levélnek köszönhetően (ezúton is köszönjük olvasónknak a tájékoztatást), hogy az egyik szóban forgó mérkőzés a a Tatárszentgyörgy–Szigetcsép találkozó.

„A Dabasi Rendőrkapitányság egyik, éppen szolgálaton kívül lévő, a hírekből alapinformációkat szerző nyomozója a Tatárszentgyörgy–Szigetcsép mérkőzésen történtek miatt felettesének jelentette az esetet, majd a kapitányság azonnal eljárást indított. A nyomozók még hétfő késő délután megkeresték és tanúként kihallgatták a mérkőzés játékvezetőjét, akinek vallomása alapján utána otthonában felkeresték, és súlyos testi sértés megalapozott gyanújával ki is hallgatták a hazai csapat labdarúgóját. Zs. Erik elismerte cselekedetét" – fogalmaz a pmlsz.hu.

A honlap információi szerint a nyomozás lezárása után vádelemelési javaslattal csütörtökön az ügyészség elé kerülhet az ügy, és péntekre gyorsított eljárással ítélet is születhet súlyos testi sértés vádjában.

A jövőre vonatkozóan Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója amondó, a megyei rendőrkapitánysággal és a rendőrség települési egységeivel ennek mintájára kezdeményez „forró nyomos" együttműködést, hogy az ehhez hasonló súlyos cselekedeteknek mihamarabb megfelelő következményeik legyenek, amelyeknek kellő publicitást is kell adni. Mindezeknek együttesen talán visszatartó erejük is lesz a jövőben, ami reményei szerint az ilyen súlyos esetek számának csökkenéséhez vezethet.

A bajnoki labdarúgó-mérkőzések hatékonyabb, a botrányok megelőzését célzó biztosításának fejlesztése céljával az MLSZ kezdeményezte az országos polgárőrszövetséggel való együttműködést. Ezt megyei szinten elősegítve a Pest megyei Igazgatóság az adatgyűjtést megkezdve felmérést készít arról, hogy a megyei településeken működő polgárőr-egyesületek közül melyek segítenek jelenleg is a futballmérkőzések rendezésében.

Az igazgató elmondta azt is: az őszi idényben eddig történt játékvezetői bántalmazások kapcsán is rendőrségi eljárás indul az elkövetőkkel szemben.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.15 15:40:17

Labdarúgó NB II SINKOVICS GÁBOR

„Az építőipar olyan, mint a magyar futballban az edzői kispad. Csakis akkor férsz oda, ha csókos vagy.”

2018.01.08 23:24:06

Labdarúgó NB II DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nem ártott volna másfél év alatt tíz gólnál többet szerezni.

2017.12.27 23:30:40

Labdarúgó NB II PAUSKA ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. „Dárdai Pál halála megrázta, de a jelek szerint fel is rázta Pécset.”

2017.12.23 09:19:30

Labdarúgó NB II SINKOVICS GÁBOR

„Nem hiszem, hogy tehetségtelen nemzet lennénk, csak a gyerekeinket kell megtanítani küzdeni.”