Békéscsaba: Egyformán bolondok vagyunk! – Preisinger Sándor

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 08:41
null
Vitatkozni, érvelni lehet, de a döntés joga mindig az edzőé, Preisinger Sándoré (Fotó: Tumbász Hédi)
A Kórház utcában két korábbi gólkirály irányít, és a jelek szerint a módszer remekül működik.

 

– Különleges klub a Békéscsaba: két korábbi gólkirály irányítja a csapatot! Milyen Tököli Attilával együtt dolgozni?
Egyformán bolondok vagyunk – nevetett Preisinger Sándor, a lila-fehérek vezetőedzője. – Attilával hasonló a mentalitásunk. Van, amiben nem értünk egyet, de ezeket a részleteket is meg tudjuk beszélni. Szeretem, ha őszintén elmondja a véleményét, bólogató emberekre nincs szükségem. Akkor együtt mennénk a szakadékba. Mellette itt van a stábban immár Szekeres Adrián is, aki a pályaedzői feladatai mellett az elemző munkát is elvégzi.

– Élvezi a munkát az NB II-es Előrénél?
– Minden szempontból! Nyugodtan dolgozhat az ember, nincsenek a nyakamon, hogy ostoba kérdésekkel traktáljanak. Nekem ez fontos. A tulajdonos és a vezetők is hagynak dolgozni. Eredménykényszer persze van, de azzal sohasem volt gondom.

KÉT EDZŐMECCS ALGYŐN
Hétfőn Algyőre utazik a csapat, és péntekig ott készül. A napi két edzést úszás, videózás és regeneráció egészíti ki, szerdán 18 órától a Csongrád-Csanád megyei első osztályú Algyő, pénteken 11 órától pedig a Szeged-Csanád Grosics Akadémia lesz az ellenfél. Az edzőtáborozás után két nap pihenőt kapnak a futballisták, a másodosztályú bajnokság január 31-én folytatódik.

– Algyőre utaznak, és ott egy hetet töltenek edzőtáborban. Jó kimozdulni a Kórház utcából?
– Ugyan a felkészülés rövid, mindössze egy hónapos, de jó, hogy reggeltől estig együtt lesz a társaság. A játékosok a téli szünetre is kaptak edzésprogramot, így jó állapotban tértek vissza, de a kemény melóból nem engedek. Algyőn a taktika kerül előtérbe, a taktika és az erőnlét együtt ér valamit. Az alapjátékunk három hónap alatt kialakult, ezen szeretnénk finomítani.

– Az ősszel jelentős nehézségekkel is meg kellett küzdeniük, hiszen a koronavírus-járvány szinte megtizedelte a keretet.
– Azt a négy mérkőzést senki nem adja vissza nekünk. Érdekes időszak volt, vezetőedzőként jelentős gondokkal kellett megküzdenem. A játékosok mentalitásának köszönhetően gyorsan rendeződtek a sorok, aminek meg is lett az eredménye. Talán annyi haszna volt annak az időszaknak, hogy több fiatalt is megnéztünk. A mostani felkészülésre öt-hat tehetséget fel is hoztunk a felnőttkeretbe, néhányan itt is ragadhatnak az öltözőben.

– Nagyobb erősítést nem is terveznek?
– Most a télen nem... Aki nem bírta a tempót, már lemorzsolódott. Amolyan finomításra a nyáron lesz lehetőség, és az is majd a szerződések fényében. A fő csapásirány továbbra is a helyi kötődésű játékosok szerepeltetése. Békéscsabán akkor működik a futball, ha erre építünk. A jelenkori keret alkalmas a célok elérésére, az első hat csapat között szeretnénk végezni.

– A feljutás szóba sem jöhet?
– Ennél vérmesebb reményeink nemigen lehetnek. Főleg nem a koronavírus-csapást követően. A feljutásra pályázó Vasas mögött kilenc pont a lemaradásunk, a Debrecen pedig másik kategória az NB II-ben. Ettől függetlenül nem adunk fel semmit.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik