Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.01.24 00:54 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Ferencváros: a máltai válogatott ellen játszanak a zöld-fehérek

A Ferencváros január 30-tól február 6-ig Máltán edzőtáborozik a Sheffield United főszponzora, a szigetország turizmusáért felelős szervezet, a Visit Malta meghívására. A Ferencváros február 4-én szerdán este fél nyolckor felkészülési mérkőzésen lép pályára a Ta’ Qali stadionban a magyar válogatottal egy selejtezőcsoportban szereplő máltai válogatott ellen, amelyben az otthon játszó labdarúgók szerepelnek majd.

A Ferencváros a máltai nemzeti csapat edzőkomplexumát használja az edzőtábor idején, illetve Bobby Davison speciális tengerparti edzéseket is vezényel majd a zöld-fehéreknek. A Fradi futballistái kint tartózkodásuk idején a SUFC-közösségépítő programja keretében iskola- és kórházlátogatáson is részt vesznek.
A meghívó Mario de Marcónak, a máltai parlament turisztikai bizottsága elnökének kérésére futballtörténeti kiállítást is szerveznek ebben az időszakban. A Sheffield United múzeumából Máltán bemutatják a futball első írásos szabálykönyvét, az FTC pedig az 1937-es Közép Európai-kupa bronzba öntött labdáját, a VVK-kupa (ma UEFA-kupa) másolatát és Nyilasi Tibor ezüstcipőjét állítja ki a tárlaton.

„Kiváló lehetőségnek tartom a máltai edzőtáborozást arra, hogy a magyar futball eseményei ismét a hírek közé kerüljenek Európában. Remélem, a ferencvárosi szurkolók is örömmel jönnek majd Máltára, akár a meccsre, akár a későbbiekben turistaként” – mondta Mike Farnan, a Sheffield Unitedhez kötődő nemzetközi klubhálózat ügyvezető igazgatója.

„A Ferencvárosnak legutóbb hosszú évekkel ezelőtt nyílt lehetősége külföldi edzőtáborozásra, vagyis ezt a lehetőséget illik nagyon megbecsülnünk, és értékelnünk, hogy ismét kiváló körülmények között készülhetünk” – fűzte hozzá Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.
2020.10.18 00:40:46

Labdarúgó NB II RÁDIN MÁRKÓ

A születésnapos Bódi Ádám duplázott, majd Pintér Ádám alakította ki a 3–0-s végeredményt.

2020.10.16 21:44:42

Labdarúgó NB II PATAI GERGELY

Második győzelmét ünnepelhette a Vasas Schindler Szabolcs vezetésével, Radó duplája mellett Hinora és Vernes volt eredményes.

2020.10.16 23:14:00

Labdarúgó NB II MÁDI JÓZSEF

Újabb hazai sikert aratott a Szeged-Csanád GA, amely a győztes találatot a hajrában szerezte meg.

2020.10.18 00:05:01

Labdarúgó NB II VARGA BALÁZS

Az újonc Pécs Preklet Csaba fejes góljával mind a három pontot elvitte a Szolnoki MÁV otthonából.

2020.10.18 00:25:46

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

A sereghajtó a második félidőben öt perc alatt kapott hármat és újabb vereséget szenvedett.