Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.17 10:50 Frissítve: 2012.02.16 02:43

Kevin McCabe-et a továbbiakban már nem érdekli a Ferencváros

Mind Rieb György, az FTC elnöke, mind Kevin McCabe nevében nyilatkozó Trexler Ferenc azt állítja: nem igaz a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek (az ÁPV Zrt. utódjának) az az állítása, hogy Kevin McCabe projektcége nem vásárolta volna meg a Ferencváros futballcsapatát 800 millió forintért. Trexler egyben közölte lapunkkal: McCabe nem pályázik tovább a Fradira.

Kevin McCabe a legutóbbi magyarországi sajtótájékoztatóján még azt mondta, addig pályázik, amíg kell. Most mégis azt üzente: feladta
Action Images
Kevin McCabe a legutóbbi magyarországi sajtótájékoztatóján még azt mondta, addig pályázik, amíg kell. Most mégis azt üzente: feladta
Reggel közleményt adott ki Kevin McCabe nevében Trexler Ferenc, majd később a távirati irodán keresztül a pályázatot jegyző Esplanade Kft. az országos jelentőségű Fradi-ügyben.

A közlemény végén az áll: Kevin McCabe „nem kíván további ajánlatot tenni” a Ferencvárosra és a 6 plusz 2 hektáros ingatlanra. Ezzel párhuzamosan a Sheffield United futballklub hivatalos internetes oldalára is felrakták már McCabe nyilatkozatát, amelyben ugyan kategorikusan nem jelenti ki, hogy befejezte a pályázgatást, de Trexler Ferenc szerint McCabe elveszítette a bizalmát.

„Nem értjük – idézi a www.sufc.premiumtv.co.uk McCabe-et. – (…) Rendkívüli csalódottsággal tölt el bennünket, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánították.”

„A közlemény (az állami vagyonkezelő közleménye) ellentmond mindannak, amit az utóbbi négy hónapban a magyar tisztségviselők és a kormányzat tagjai mondtak, és az Esplanade magyarországi vezetői, valamint a Sheffield United szerint károsak a Ferencváros jövőbeli sikereire és boldogulására.”

McCabe és a Sheffield United igazgatói napok óta Budapesten tartózkodtak a döntés előtt – írja a Sheffield UFC honlapja –, és a Fradi újjáalakítását tervezték. Játékosokat igazoltak volna a Ferencvárosba, hogy sikerüljön megnyernie az NB II-es bajnokságot.

Dolgoztak továbbá az ingatlan fejlesztési tervein, és az új stadion építési tervein is.

Trexler Ferenc kérdésünkre, hogy valóban nem akarta-e Kevin McCabe kifizetni a pályázati kiírásban megszabott 800 millió forintot az FTC Zrt. részvényeiért, illetve „olyan feltételeket támasztott, melyeket a pályázati kiírás nem tett lehetővé” úgy válaszolt: „Ez nem igaz.”

Ami azt az állítást illeti, hogy a pályázó egymilliárddal kevesebbet ajánlott a limitárnál (bruttó 4 164 720 000 forint), Trexler ugyanarra hivatkozott, amely már többször megjelent a sajtóban, hogy tudniillik a kiíró a tender sikere érdekében 30 százalékkal csökkenthette az árminimumot.

„A szóbei tárgyalásokon fel sem merült, hogy ezzel probléma lehet – fogalmazott Trexler Ferenc, aki ugyanazt a kérdést tette fel, amit kedden a lapunknak nyilatkozó Boros Bánk Levente FSZSZ-alelnök is, azaz, hogy ha a pályázatot a borítékbontás után érvényesnek találták, akkor az eredménytelenség kihirdetése után az indoklásban hogyan szerepelhettek ilyen okok.

Érdeklődésünkre elárulta: a Kevin McCabe nevében pályázó Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. egy olyan projektcég, amelyre konkrétan ehhez a tenderhez és ehhez a beruházáshoz volt szükségük. A cég végső soron Kevin McCabe tulajdona – tette hozzá.
2020.01.17 22:00:17

Labdarúgó NB II THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Fáy utcában komolyan számolnak vele.

2020.01.16 11:11:59

Labdarúgó NB II PÓR KÁROLY

Új klubmodell, feljutás esetén is csak magyar játékosokat szeretnének szerepeltetni – interjú Nagy Miklós tulajdonos-klubigazgatóval.

2019.12.27 09:15:35

Labdarúgó NB II SOMOGYI ZSOLT

„Az a célunk, hogy minél jobb körülmények között a lehető legjobb játékosok nevelésével segítsük a magyar labdarúgást.”

2019.12.19 15:02:23

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

A Csákvár és a Siófok az ősz meglepetése • A Szeged a legjobb újonc • A Vasas és a Haladás csalódást okozott.