Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.26 19:52 Frissítve: 2011.08.03 00:09

A Sheffield United stabilizálása lehet a minta az FTC esetében

Kevin McCabe úgy véli, sikeres pályázat esetén a Sheffield Unitednél már sikeresen alkalmazott módszer lehet az üdvözítő a Ferencváros esetében is. Az angol klub tulajdonosa erről hétfőn beszélt azon a zártkörű összejövetelen, amelyen részt vettek a budapesti zöld-fehér klub prominensei.

Kevin McCabe szerint válogatott játékosok érkezhetnek az FTC-hez
NS-archív
Kevin McCabe szerint válogatott játékosok érkezhetnek az FTC-hez
A 100 százalék Fradi című lap beszámolója szerint az üzeletmber arról is tájékoztatta a megjelenteket, hogy csapatának munkája eredményes volt a sheffieldknél, tavaly 70 millió eurós bevételt könyvelhettek el. Persze, ezt megelőzően stabilizálni kellett az anyagi helyzetet.

Kevin McCabe a Toldi-teremben találkozott az FTC elnökségi tagjaival, legendáival. A futballegyüttest Csank János vezetőedző és Lipcsei Péter csapatkapitány képviselte.

A sheffiledi klubtulajdonos úgy véli, Budapesten a lehető legrövidebb időn belül fel kell építeni egy olyan stadiont, amelyek - a megépülő irodaházak, szórakoztató és kereskedelmi egységek révén - megadhatják az alapját a későbbi sikeres működésnek. Ez természetesen része a Kincstári Vagyoni Igazgatóság által kiírt pályázatnak, vagyis alapfeltétele a sikeres tendernek.

Kevin McCabe azt is kiemelte, hogy a Sheffield United „feltámasztása” hat évet vett igénybe, vagyis a IX. kerületben is időre és türelemre lesz szükség az elképzelések megvalósításának.

A beszámoló szerint az angol üzletember cége már megvásárolta a pályázati kiírást, az egyeztetések pedig jó ütemben haladnak, de még vannak tisztázásra váró kérdések.

„Az angol üzletember arról is beszélt, nem tartja szükségesnek, hogy Angliából küldjenek új menedzsmentet a ferencvárosi labdarúgás élére, hiszen az irányítást a magyar vezetők is megoldhatják, de sikeres pályázat esetén közvetve a Sheffield United elnöke, Terry Robinson felelne azért, hogy minden rendben menjen a klubnál” – áll a 100 százalék Fradi beszámolójában.

McCabe elárulta, hogy a régóta Budapesten tartózkodó és készülő Paul Shaw után januárban újabb futballisták érkezhetnek Csank János együtteséhez. A sheffieldi tulajdonos szerint egy jamaicai válogatott kapus és egy trinidadi válogatott játékos érkezhet, de további két válogatott szintű labdarúgó is érkezhet a karibi térségből.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.05 14:52:52

Labdarúgó NB II SINKOVICS GÁBOR

„Ahhoz, hogy Ádám túlélje azt a szörnyűséget, az események már-már hihetetlen láncolata kellett.”

2018.02.23 19:17:51

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

Rudolf nélkül is a dobogó a cél a Szparinál • Bobál Gergellyel támad a Csákvár • A ZTE-nél jelentős előrelépést várnak.

2018.02.20 09:43:07

Labdarúgó NB II PIETSCH TIBOR

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sényő mind a 15 bajnokiját megnyerte.

2018.01.26 08:50:14

Labdarúgó NB II BABJÁK BENCE

Az MTK Budapest 35 esztendős csatára elárulta, jelen állás szerint a fővárosiaktól vonul vissza.