HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.18 13:07 Frissítve: 2011.07.29 00:01

FTC-győzelem a Huszti-perben, 305 ezer euró jár a magyar klubnak

A nemzetközi Sportdöntőbíróság úgy döntött, hogy a Ferencváros jogosan követelt nevelési költségtérítést a Metztől, amely 2005 nyarán szerződtette a tavaly óta a Hannovert erősítő Huszti Szabolcsot. A CAS úgy határozott, hogy a magyar futballklubnak 305 ezer euró (mintegy 76 millió forint) jár, ezt harminc napon belül meg kell kapnia. Erről a klub hivatalos internetes oldala (www.ftc.hu) számolt be.

Egy évig tartott Huszti Szabolcs franciaországi pályafutása
Egy évig tartott Huszti Szabolcs franciaországi pályafutása
„A bíróság 305 ezer euró megfizetésére kötelezte a Metzet Ez hozzávetőlegesen hetven százalékos pernyertesség, így természetesen elégedettek vagyunk a döntéssel” – mondta a 100% Fradinak Balogh Ákos, az FTC zRt. elnökségi tagja.

Közel két évvel ezelőtt igazolt Franciaországba a válogatott középpályás, akiért utolsó magyar klubja nevelési költségtérítést kért. A Metz sohasem ismerte el ennek jogosságát, így az FTC jogi útra terelte az ügyet.

Az elmúlt időszakban a Ferencváros minden fórumon győztesen került ki a „csatából”, de a Metz végső mentsvárként a CAS-hoz fordult. A döntés most már hivatalossá vált, így az FTC várhatja a megítélt összeget.

„A franciák harminc napon belül kötelesek kifizetni a számunkra megítélt pénzt, ráadásul évi öt százalékos kamat is jár 2006 decemberétől számítva. Természetesen örülünk, hogy bebizonyosodott az igazunk, és ezzel pénz is áll a házhoz, ezzel tovább erősödik az FTC zRt. anyagi helyzete. Klubunk szeretné megköszönni Burai-Kovács Jánosnak, hogy az ügyben Lausanne-ban ellenszolgáltatás nélkül járt el az FTC zRt. sikere érdekében” – tette hozzá Balogh Ákos.
2019.03.03 13:26:58

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Ötöt vágott a Vasas, négyet az ETO • A Siófok legyőzte a Csabát • Balmaz-siker a kiesési helyosztón.

2019.03.02 01:59:30

Labdarúgó NB II F. B.

ESÉLYLESŐ Április 7-én lesz a tavasz rangadója • A Gyirmót annyi pontot szerzett otthon, mint idegenben.