ZTE: telt ház és 20 milliós, rekordjegybevétel várható a Fradi ellen

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2019.09.17. 09:32
null
Zalaegerszegen sorban állnak a szurkolók a belépőjegyekért (Fotó: ztefc.hu)
Vasárnap játsszák Zalaegerszegen az NB I 2. fordulójából elhalasztott ZTE–Ferencváros mérkőzést. A hazaiak a nagy várakozásra alapozva rekordjegybevételre számítanak. 

 

Dörzsölhetik a tenyerüket a ZTE FC jegypénztárosai, minden eddiginél nagyobb bevételre számíthatnak. Óriási ugyanis az érdeklődés a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés, a Ferencváros elleni vasárnapi bajnoki iránt. A klub tájékoztatása szerint hétfő délután már csak 1500 jegy várt gazdára a hazai szektorokba. A nagy érdeklődésre tekintettel valószínűleg minden jegy elkel, és ha így lesz, a mérkőzés napján már nem is nyitnak ki a pénztárak.

A zalai szervezők tízezer nézővel számolnak. A Ferencváros sokszor zsúfolt lelátók előtt játszott Zalaegerszegen. A városban, valamint a környéken élő labdarúgást kedvelők körében a ZTE FC és a fővárosi együttes a legnépszerűbb csapat. Ráadásul a két együttes valamivel több mint hét évvel ezelőtt játszott legutóbb bajnokit egymás ellen.

Emlékezzünk csak: bajnoki mérkőzésen a Ferencváros legutóbb 2012 áprilisában járt a ZTE stadionjában, és bár a hazaiak már 2–0-ra vezettek, a zöld-fehérek fordítottak, és 3–2-re nyertek (az idény végén a zalaegerszegiek kiestek, a Fradi a 11. helyen végzett).

A nagy érdeklődés, valamint a város egyéb rendezvényei miatt várhatóan a stadion környékén lehetetlenné válik a parkolás, ezért a ZTE FC vezetősége kéri, aki csak teheti, gyalog vagy tömegközlekedéssel közelítse meg a stadiont, vagy autójával egy távolabb eső parkolóban álljon meg. A rekordjegybevétel tehát garantálható – számítások szerint megközelítheti a 20 millió forintot –, de az csak vasárnap 17 óra után derül ki, hogy milyen lesz a játék színvonala.

A ferencvárosi szurkolók nagyobb csoportja a Keleti pályaudvarról induló különvonattal utazik a mérkőzésre.

Vasárnap várhatóan megtelik az aréna (Fotó: Koncz György)
Vasárnap várhatóan megtelik az aréna (Fotó: Koncz György)
NB I, 2019–2020, 2. FORDULÓ
AUGUSZTUS 10., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Kaposvári Rákóczi FC–Mezőkövesd
1–2
Kaposvár,
Rákóczi Stadion
Berke Balázs
2950
Diósgyőri VTK–Újpest FC
1–2
Miskolc,
DVTK Stadion
Farkas Ádám
6518
AUGUSZTUS 11., VASÁRNAP
Debreceni VSC–Kisvárda
4–1
Debrecen,
Nagyerdei Stadion
Andó-Szabó Sándor
4540
Paksi FC–Bp. Honvéd
3–1

Paks,
Városi Stadion
Karakó Ferenc
2311
Puskás Akadémia–Mol Fehérvár
0–2

Felcsút,

Pancho Aréna

Kassai Viktor
1712
SZEPTEMBER 22., VASÁRNAP
17.00: Zalaegerszegi TE FC–Ferencváros
Zalaegerszeg,
ZTE Aréna
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik