Zamostny pont nélküli buszozással „biztatta” az újpesti Baloghot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 12:01
null
Tavasszal még mindkét Balázs, Zamostny és Balogh is az újpesti góloknak örült (Fotó: Mirkó István)
Szombaton négy mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó NB I 1. fordulója.

 

HALADÁS–ÚJPEST

A szombathelyieknél elöl (Zamostny Balázs) és hátul (Dvorschák Gábor) is szerepet kaphat egy játékos korábbi csapata ellen a Haladás–Újpest mérkőzésen. A csatár számára sokat jelentene a győzelem.

„Remélem, hogy kezdek, de az sem baj, ha csak csereként lépek pályára, egy a lényeg, hogy játszhassak – nyilatkozta Zamostny Balázs a vaol.hu-nak. – Nem tagadom, nagyon várom a meccset, másra sem gondolok, mint a szombat estére. Nagyon nagy elégtétel lenne számomra, ha nyernénk. Nem lesz könnyű dolgunk, az Újpest sokat erősödött a nyáron. Főleg a védőszekciója lett emberesebb, a lila-fehérek stabilizálták a védelmet és a középpályát is, ide hozták például Nagy Gábort. Ugyanakkor csatáruk most nincs, hiszen Kabát Péter sérült, a kupadöntőn a védekező középpályás Sztaniszavljevics szerepelt elöl. Abszolút képben vagyok az Újpestet illetően, figyelem, mi történik a klubnál. Ugyanakkor elsősorban természetesen a Haladásra koncentrálok, hiszen a szombathelyi csapat játékosa vagyok, de tény, nekem más ez a meccs. Habár ugyanúgy készülök, mint bármelyik bajnokira, de a fejemben cikáznak a gondolatok. A héten beszéltem az újpesti Balogh Balázzsal, és úgy vettem ki a szavaiból, hogy ugyan tartanak a Halitól, tudják, hogy nehéz dolguk lesz, de magabiztosak. Én többek között azzal »biztattam«, hogy úgyis üres kézzel, pontok nélkül buszoznak haza.”

 

PÉCSI MFC–MTK BUDAPEST

Pécsen testvérek néznek egymással farkasszemet (Pölöskey Péter és Pölöskei Zsolt), a kispadon pedig mester (Garami József) és korábbi tanítványa (Véber György) vív taktikai harcot. Garami mester már tíz éve ül az MTK kispadján, Véber György viszont a nyáron szerződött a Mecsekaljára.

„Nem azért lettem edző, hogy féljek a kihívásoktól – nyilatkozta Véber György a Nemzeti Sportnak. – Fontos lépcsőfok a pécsi lehetőség, aki megijed, az válasszon másik pályát magának. Jó értelemben vett izgalom azért dolgozik bennem, hiszen mégiscsak új csapat élén debütálok, ráadásul hazai közönség előtt, ami mindig különlegesnek számít.”

 

 

VIDEOTON–LOMBARD PÁPA

A pápaiaknál Kenesei Krisztián újabb idényt kezd meg az élvonalban. A korábbi NB I-es gólkirály 37 éves, nem sokkal fiatalabb edzőjénél, a negyvenediket taposó Mátyus Jánosnál.

„Ha nem tudnék segíteni, nem futballoznék a klubnál – mondta a 29-szeres válogatott csatár. – Az előző szezonban szereztem öt gólt, adtam hat gólpasszt, de nem voltam elégedett, mert több sérülés is gátolta a játékomat. Egyelőre minden rendben van, ráadásul Mátyus János az edzőm, a főnököm, amit eleinte nehéz volt megszoknom, de képes vagyok kezelni a helyzetet. Sokszor futballoztunk egymás ellen, de a pályán kívül barátok vagyunk, és ez olykor az edzéseken is érződött.”

 

BP. HONVÉD–DUNAÚJVÁROS PASE

A kispestiek nem unatkoznak a hétvégén: szombaton a Dunaújváros ellen megkezdik a bajnoki szezont, míg vasárnap felkészülési mérkőzést játszanak a Galatasarayjal. Nyilván nem ugyanaz a csapat fut ki a pályára mindkétszer.

„Természetesen az öltözőben is szó esett arról, miként sakkozhat velünk, játékosokkal a szakmai stáb – mondta Hidi Patrik, a Honvéd középpályása. – Az alapcsapat kezd a Dunaújváros ellen, a Galatasaray elleni vasárnapi találkozón pedig egyfajta vegyes együttes lép pályára. Jó lenne egy ilyen nagycsapat ellen futballozni, hiszen erős, jó nevű futballisták alkotják a keretüket, de ha választanom kell, inkább a bajnoki nyitányon lennék kezdő. Ez azt jelentené, hogy Pietro Vierchwood vezetőedző alapemberként számol velem az idényben.”

 

NB I, 1. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Július 25., péntek
19.00Nyíregyháza Spartacus–Debreceni VSC 1–1
Kassai Viktor
Július 26., szombat
16.30Budapest Honvéd–Dunaújváros PASE (Duna)
Farkas Ádám
18.30Videoton FC–Lombard Pápa (Sport1)
Vad II István
18.30Pécsi MFC–MTK Budapest
Németh Ádám
20.30Szombathelyi Haladás–Újpest FC (Sport1)
Solymosi Péter
Július 27., vasárnap
16.30Kecskeméti TE–Ferencváros (Duna)
Iványi Zoltán
18.30Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC (Sport2)
Bognár Tamás
20.30MVM-Paksi FC–Győri ETO FC (Sport2)
Erdős József

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik